Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Atatürk’ün Hayatı 1881’de Selanik’te doğdu.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Atatürk’ün Hayatı 1881’de Selanik’te doğdu."— Sunum transkripti:

1 Atatürk’ün Hayatı 1881’de Selanik’te doğdu.
Babası ali rıza efendi, annesi Zübeyde Hanım’dır. Çocukluğu Selanik’te geçti. Küçük yaşta babası öldüğü için annesi yetiştirdi. Çocukluğunda Osmanlı devletine karşı ayaklanmalar onun ülke durumlarıyla ilgilenmesine neden olmuştur.

2 Eğitim Öğretim Hayatı İlköğrenimine mahalle mektebinde başladı.
Daha sonra şemsi efendi ilkokuluna geçti. Selanik mülkiye Rüştiyesi’ne gitti. Selanik askeri Ortaokulu’nu kazanıp oraya geçti. Manastır askeri lisesine girip, bitirdi. İstanbul harp okuluna girdi. Son olarak harp akademisini bitirdi.

3 Askeri Hayatı Büyük bir asker ve çok yetenekli bir komutandı.
İlk askeri başarısını Trablusgarp’ta İtalyanlara karşı kazandı. Balkan savaşlarında görev aldı. Çanakkale savaşında büyük rol oynadı. Kurtuluş Savaşı’nı kazanarak milletimizi bağımsızlığına kavuşturdu. 20.Yüzyılın en büyük askeri dehasıdır.

4 Siyasi Hayatı Atatürk,kendini her alanda geliştirdi.
Devletlerin yönetim şekillerini inceledi. TBMM’nin açılmasını sağladı. Cumhuriyetin kurulmasını sağladı. İlk cumhurbaşkanımız seçildi. Devleti her alanda ileri götürdü.

5 Fikir Hayatı Okumayı ve araştırmayı çok severdi.
Akılcılık ve bilimi yol gösterici kabul etti. Fikir hayatını oluşturan akılcılık ve bilimselliktir. Ayrıca;Dayanışma,barış,insan sevgisi de fikir hayatını oluşturan etkenlerdir.

6 Eserleri En büyük eseri Türkiye Cumhuriyeti’dir.
Nutuk(söylev) adında önemli bir eseri vardır. Ayrıca, Atatürk ilkeleri ve İnkılapları da sonsuza kadar yaşayacak eserleridir.

7 Atatürk’ün Kişilik Özellikleri
Çok yönlülüğü. Önder oluşu. Öğreticilik yönü. Yöneticiliği. İleri görüşlülüğü,vatan ve millet sever oluşu. Açık sözlülüğü,insan sevgisi. Birleştirme gücü.

8 Son Günleri Ve Ölümü 1938 başlarında hastalığı ortaya çıktı.
Bir süre dinlendi ve sağlık kontrolünden geçti. Mayıs ayında güney illerimize yaptığı gezide yeniden hastalandı. 10 kasım 1938’de öldü. 21 kasım 1938’de törenle Etnoğrafya müzesine kondu. 10 kasım 1953’te Anıtkabir’e getirildi.


"Atatürk’ün Hayatı 1881’de Selanik’te doğdu." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları