Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Temel Bilgi Teknolojileri Yrd. Doç. Dr. Doğan Aydoğan.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Temel Bilgi Teknolojileri Yrd. Doç. Dr. Doğan Aydoğan."— Sunum transkripti:

1 Temel Bilgi Teknolojileri Yrd. Doç. Dr. Doğan Aydoğan

2 Pivot Tablo: Biçimsel yapısı değiştirilebilir; Süzme, filtreleme gibi işlemleri kendi içinde barındıran işlevsel bir tablo biçimidir.

3 VERİ DOĞRULAMA Excel de bir hücreye, satıra ya da sütuna girilen verilerin tek bir türde olması gerekiyorsa ve bu konuda bir doğrulama aracı kullanılmak isteniyorsa VERİ menüsü VERİ ARAÇLARI sekmesinden VERİ DORĞRULAMA ÖZELLİĞİ kullanılır. Karşımıza gelen menüden girilecek verinin türü veya veriye yönelik bir formül eklenebilir ya da liste sekmesinden, bir veri listesi eklenebilir bu listenin dışındaki veriler kabul edilmez.

4 Hücrelere İsim Verme Seçili alandan bir isim yaratılabilir Yeni Ad sekmesinden bir isim ve özellikleri daha esnek olarak adlandırılabilir. Bir seçimin ardından formül çubuğunun yanındaki ad kutusundan bir isim girilebilir. Hücre, hücre aralığı, formül veya sabit değeri temsil eden ad. Excel tablolara otomatik olarak isim verir. Ancak bu isimlerde değiştirilebilir.

5 Sıaralama Özelliği Çok geniş ve karmaşık tablolarla çalışırken, hücreleri bir düzene göre sıralamak için Veri Menüsünün altındaki «Sırala» sekmesini kullanırız.

6 VERİLERİ SIRALAMAK Karşımıza çıkan panelde birden fazla düzey ekleyerek verilerimizi düzenlememiz mümkündür. Dikkat: Bu menüyü kullanmadan önce seçmiş olduğumuz sütunda boş hücre olmamasına dikkat etmeliyiz.

7 ALT TOPLAM ALMAK Geniş tablolarda, grupların kendi içinde alttoplamlarını almak için Veri sekmesi altından, Alt toplam sekmesini kullanırız.

8 Alttoplam Almak Karşımıza çıkan sekmede, alttoplam alınacak kriteri ve alttoplamın hangi değerler üzerinden alınacağını belirleriz. Alttoplam alınacak değişim kriteri Alttoplam alınırken kullanılacak işlev Alttoplam alınırken, hangi başlıklarda İşlem yapılacağı

9 Filtrelemek Çok fazla veri bulunan tablolarda görmek istemediğimiz verinin gizlenmesi için kullanılan özelliktir. VERİ SEKMESİ-FİLTRE Filtre Uygulanmış Sütun Filtre Uygulanmamış Sütun Temizle komutu Uygulanan tüm filtreleri Kaldırır.

10 TEKRARLARI KALDIRMA Büyük tablolarda yanlışlıkla aynı verinin iki kere girilmesi ile karşılaşılır. VERİ sekmesi Yinelenenleri Kaldır özelliği tekrar eden verileri kontrol ederek listemizden çıkarır.

11 TEKRARLARI KALDIRMA Karşımıza gelen sekme, tekrarın aranacağı alanları belirtmemizi ister. Bu örnekte aynı anda tüm alanlarda tekrar eden verileri kontrol ediyoruz. Sadece tüm alanlarda aynı olan veriler kaldırıldı. Tek alanda var olan tekrar aynen bırakıldı


"Temel Bilgi Teknolojileri Yrd. Doç. Dr. Doğan Aydoğan." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları