Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Altindag Social Assistance and Solidarity Foundation ‘’The Rights of the Disable People’’ ‘’The succes Stories of Disabled people People’’

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Altindag Social Assistance and Solidarity Foundation ‘’The Rights of the Disable People’’ ‘’The succes Stories of Disabled people People’’"— Sunum transkripti:

1 Altindag Social Assistance and Solidarity Foundation ‘’The Rights of the Disable People’’ ‘’The succes Stories of Disabled people People’’

2 ‘ ’Engelli Bireylerin Hakları ve Kısıtlılıkları Engel Olmayanlar ‘’adlı sunumumuzun ikicisini 6 Nisan 2015 tarihinde saat 14.00 da Doğan Çağlar Ortopedik Engelliler Ortaokulu ve Doğan Çağlar Özel Eğitim Meslek Lisesi ‘nde gerçekleştirdik.

3 Sunuma katılım yüksekti. Öğrencilerle birlikte öğretmenleri ve veliler de sunum için salonda toplanmışlardı.

4 ‘’Engelli Bireylerin Hakları ‘’ adlı sunum Altındağ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanı Sosyolog Emine DİKMEN tarafından gerçekleştirildi.

5 Konuya giriş yapılmadan önce istediğinde engelli bireylerin hayatlarının kolaylaştırılabileceği temalı kısa film izletildi.

6 İzletilen kısa filmden sonra engelli bireylerin sahip oldukları ve yararlanabilecekleri haklardan söz edildi. Gerek öğrencilerin gerekse velilerin konuyu ilgiyle dinledikleri gözlemlendi.

7 Sunumun diğer başlığı olan ‘’Kısıtlılıkları Engel Olmayanlar ‘’adlı sunum Altındağ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanı Sosyal Hizmet Uzmanı Gülsüm AKSEN tarafından verildi.

8 Bu sunumda ise engelli olup hayata tutunan, hedeflerine ulaşabilmiş, hayatta güzel yerlere gelebilmiş kişilerin yaşam öykülerinden bahsedildi.

9 Burada isimleri dünyaca duyulmuş ampute atlet Oscar Pistorius, Ludwing Van Beethoven gibi kişilerin yanı sıra Ayça Kubat, Ayşe Işık gibi kişilerin de hayat hikayelerinden bahsedildi.

10 Katılımcıların anlatılan yaşam öykülerini dikkatle dinledikleri gözlemlendi.

11 Hazırlanan sunum sonrasında ise doğuştan kolları ve bacakları olmayan Nick Vujicic’in başından geçen olayları anlattığı kısa video izletildi.

12 Sunumlar ve izletilen videolardan sonra öğrencilerin sorularının olup olmadığı soruldu. Sorusu olan öğrencilerin soruları yanıtlandı.

13 Bizde, sunuma katılan öğrenciler de gayet mutlu ve amacımıza ulaşmış bir şekilde sunumumuz tamamlandı.


"Altindag Social Assistance and Solidarity Foundation ‘’The Rights of the Disable People’’ ‘’The succes Stories of Disabled people People’’" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları