Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Çelik irade ve boyun eğmeyen kafa

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Çelik irade ve boyun eğmeyen kafa"— Sunum transkripti:

1

2 Çelik irade ve boyun eğmeyen kafa
Oscar Pistorius Çelik irade ve boyun eğmeyen kafa Oscar pistorius Videosu için buraya tıklayın

3 Oscar Pistorius Blade Runner

4 Oscar Pistorius Prétoria Güney Afrika 1986
Doğuştan kaval kemiği ve topukları olmadığından 11 aylık iken ayakları kesildi.

5 Başlangıçta her şey yolunda gitti
Başlangıçta her şey yolunda gitti. Küçük Oscar, altı ay içinde, protezleri ile bir yerden bir yere koşabiliyordu. Ancak, okula başladığında arkadaşlarının, kendileri gibi koşamaması sebebiyle alay etmeye başlamaları yüzünden sorunlar başladı.

6 Ama bu onun için hiçbir zaman bir engel teşkil etmedi
Ama bu onun için hiçbir zaman bir engel teşkil etmedi. Çocukluğundan beri spora karşı, müthiş bir yatkınlığı vardı.Önce Rugby ve water-polo,daha sonra yüzme ve şimdi de atletizm olmak üzere bir çok spor faaliyetine katıldı.

7

8 “ben sakat değilim, sadece ayaklarım yok"

9 “Ayrıca, herkeste bir tür sakatlık var… bunların en kötüsü de zihinsel sakatlık” diyordu.

10 Atletizmde, çelik gibi bir irade, büyük bir rekabet gücü ve doğaya meydan okuyan iki protezi ile 2004 Atina Olimpiyat Oyunlarında 200 m.de altın ve 100 m.de bronz madalya kazandı . Oscar pistorius Videosu için buraya tıklayın

11 Dünya 100, 200, 400 ve 800 m. Engelliler koşularında ,dünya rekorları kırması onu tatmin etmedi.Uluslar arası Atletizm federasyonu (IAAF) a başvurarak, ilk protez bacaklı atlet olarak normal atletler ile birlikte yarışma isteğini iletti.

12 Pistorius adını verdiği protezleri, bir İzlanda firması tarafından karbon liflerinden yapılmıştı.Her biri yaklaşık Euro değerinde idi.

13 Hollywood dan, hayatının filme alınması ile ilgili iki teklif aldı
Hollywood dan, hayatının filme alınması ile ilgili iki teklif aldı.Teklifin birinde bu rolün bizzat kendisi, diğerinde ise profesyonel bir aktör tarafından oynanması ön görülüyordu.. Ayrıca sponsorlarından Visa, Honda, Ossur, Nike et Oakley de imajını kullanmak istiyorlardı.

14 Oscar Pistorius, Pekin 2008 Olimpiyatlarına da katıldı ve 100 m
Oscar Pistorius, Pekin 2008 Olimpiyatlarına da katıldı ve 100 m. Koşusunu kazandı. Oscar pistorius Videosu için buraya tıklayın

15 Oscar pistorius Videosu için buraya tıklayın

16 Oscar pistorius Videosu için buraya tıklayın

17 Oscar’ın annesi, oğlunun başarılarını göremeden 4 yıl kadar önce vefat etti. O daha bir yaşlarında iken, büyüdüğünde okuması için ona bir mektup yazmıştı. Bunda: " Yarışı kaybeden sonuncu gelen kişi değil, sadece bakmakla yetinen ve asla koşmayı denememiş kişidir” diyordu . Oscar pistorius Videosu için buraya tıklayın

18 Bu yaşamda mutluluğu arayan kişi, hiçbir zaman boyun eğmeyen, asla teslim olmayan bir kafa yapısına sahip kişi olmalıdır. İstemek yapmak demektir. Eğer mutlu olmak istiyorsanız böyle olmalısınız. İrade ile, dağları bile aşarsınız. hayalleri süsleyen sevgi, irade, arzu ve duygular, ileri görüşlü beyninizin kanatlarıdır.

19


"Çelik irade ve boyun eğmeyen kafa" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları