Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Duygu Yüklü İfadeler. Birçok durumlarda karşıdaki kişiyi ikna edebilmek için korkutma, kendini iyi hissettirme gibi duygular işe vurulmaktadır. Karar.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Duygu Yüklü İfadeler. Birçok durumlarda karşıdaki kişiyi ikna edebilmek için korkutma, kendini iyi hissettirme gibi duygular işe vurulmaktadır. Karar."— Sunum transkripti:

1 Duygu Yüklü İfadeler

2 Birçok durumlarda karşıdaki kişiyi ikna edebilmek için korkutma, kendini iyi hissettirme gibi duygular işe vurulmaktadır. Karar verme sürecinde duygu yüklü ifadelerin duygudan arındırılarak analiz edilmesi gerekmektedir.

3 Aşa ğ ıdaki ifadeler insanların korku, üzüntü, hoşlanma gibi duygularından faydalanarak ikna etmek üzere tasarlanmış ifadelerdir. -Terörü bitirmek için bize oy verin. -Bu bayram da o eve gidecek misin? Geçen sefer sana nasıl kaba davranıp seni nasıl üzdü ğ ünü unuttun mu?

4 Aşa ğ ıdaki örnekte hangi duyguların nasıl manipüle edilmek istendi ğ ini açıklayınız: -Hocam dersinizi zevkle dinledim. Çok faydalandım. Çok adil ve anlayışlı bir hoca oldu ğ unuzu biliyorum. Aslında dersinizden daha yüksek bir not almam gerekir diye düşünüyorum.

5 Bir reklam klipini izleyerek izleyici duygularının nasıl etkilenmeye çalışıldı ğ ını açıklayınız.


"Duygu Yüklü İfadeler. Birçok durumlarda karşıdaki kişiyi ikna edebilmek için korkutma, kendini iyi hissettirme gibi duygular işe vurulmaktadır. Karar." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları