Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU"— Sunum transkripti:

1 ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU Sevgili öğrencilerim;uzun ve yorucu bir yarıyıl geçirdiniz.Hepinizin gayretli ve başarılı olduğunuza inanıyorum.Sizlere hazırladığım tatil ödevlerini iyi okuyarak anlayıp yanıtlarını defterlerinize yazmanızı istiyorum.Okul sitemizden sunum ve ders kayıtlarını da izleyiniz.Dinlenmeyi,oyun oynamayı,gezmeyi,eğlenmeyi unutmayınız.Sizlere ve ailelerinize iyi tatiller diliyorum . Hacer KANUĞ

2 ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU Aşağıdaki soruları dikkatlice okuyup, hayat bilgisi defterimize cümle kurarak en güzel yazımızla yanıtlayalım. 1) İlköğretim haftası ne zaman kutlanır? 2) Okulda kimler çalışır? 3) Okulda uyulması gereken kurallardan 5 tanesini yazınız. 4)Hangi özellikler fiziksel özelliklerimizdir? 5) Duyu organlarımız ve görevleri nelerdir? 6) Bir yılda kaç mevsim vardır? Adlarını yazınız. 7)Bir yılda kaç ay vardır? Adlarını yazınız. 8) Bir hafta kaç gündür? Adlarını yazınız. 9) Bir yılda kaç hafta vardır? 10) Bir yılda kaç gün vardır? 11) Bir gün kaç saattir? 12) Milli bayramlarımızın adlarını yazınız.( tarihleri ile ) 13) Dini bayramlarımızın adlarını yazınız. 14) Trafik ışıklarının karşılarının ne anlama geldiklerini yazınız. 15) Karşıdan karşıya geçerken nereleri kullanmalıyız?

3 ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU 16) Acil durumlarda aramamız gereken yerleri ve telefon numaralarını yazınız. 17)Atatürk ne zaman ve nerede doğdu? 18)Atatürk’ün annesinin adı nedir? 19)Atatürk’ün babasının adı nedir? 20)Atatürk’ün kız kardeşinin adı nedir? 21)Atatürk’ün okuduğu okulları sırasıyla yazınız. 22)Atatürk ne zaman ve nerede öldü? 23)Atatürk’ün mezarı nerededir? 24)Atatürk’ün kişilik özelliklerini yazınız. 25) İstiklâl Marşı ‘mızı kim yazmıştır? 26) İstiklâl Marşı’ mızı kim bestelemiştir? 27) Bayrağımızı tanıtınız. 28)İstiklâl Marşı ve bayrak neyin simgesidir? 29)Bayrağımıza ve İstiklâl Marşı’mıza niçin saygı duymalıyız? 30)Bütçe nedir?

4 ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU 31)Bilinçli bir tüketici alışveriş yaparken nelere dikkat eder? 32) Hangi ay, hangi mevsimdedir? 33) Sonbahar mevsiminin özelliklerini yazınız. 34) Kış mevsiminin özelliklerini yazınız. 35) İlkbahar mevsiminin özelliklerini yazınız. 36) Yaz mevsiminin özelliklerini yazınız. 37) Haftanın hangi günlerinde tatil yaparız? 38) Kurtuluş Savaşı ne zaman başlamıştır? 39) TBMM ne zaman ve nerede açılmıştır? 40) Cumhuriyet ne zaman ilân edilmiştir? 41) Ülkemizin yönetim biçimi nedir? 42)Cumhuriyet ne demektir? 43) İlk cumhurbaşkanımız kimdir? 44) Cumhuriyetin getirdiği yenilikler nelerdir? 45) Başkentimiz neresidir?( Haritada da bulunuz. )

5 ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU 46) Mustafa Kemal’ e “Atatürk” soyadını kim vermiştir? 47) Kurtuluş Savaşı niçin yapılmıştır? Sonucunda ne olmuştur? 48)Dengeli beslenme ne demektir? 49)Vücudumuz kaç bölümden oluşur? Basit bir model üzerinde gösteriniz. 50)Kroki nedir? 51)Basit bir kroki çizerek sınıfta oturduğunuz yeri gösteriniz. 52)Okul ve sınıf eşyalarını neden özenli kullanmalıyız? 53)Ulaşım araçlarını hareket ettikleri yerlere göre sınıflandırınız. 54)Başımızda hangi organlar bulunur? 55)Gövdemizde hangi organlar bulunur? 56)Sağlığımızı korumak için neler yapmalıyız? 57)Beş tane nezaket sözcüğü yazınız. 58)Doğal kaynakları nasıl kullanmalıyız? 59)Atatürk’e “Kemal” adını kim vermiştir? 60)Kaynak kitaplar nelerdir?

6 ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU 61)Bir kitapta, aradığımız bilgiye çabuk ulaşmak için hangi bölüme bakmalıyız? 62)Okulda karşılaştığınız sorunlardan bir tanesini ve çözüm yollarını yazınız. 63)Hayalindeki mesleğe kavuşmak için hangi okullarda eğitim ve öğretim görmelisin? 64)Güneş hangi yönden doğar? 65)Güneş hangi yönden batar? 66) Şekil üzerinde ana yönleri gösteriniz. 67)Güneş’e göre yönleri nasıl buluruz? 68)Evinizin yerini tarif ediniz. 69)Evinizin adresini yazınız. 70) Ev, anne ve babanızın cep telefonunu yazınız.

7 ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU

8 ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU


"ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları