Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hazırlayan: Mustafa Akdağ & Salman Çakır

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hazırlayan: Mustafa Akdağ & Salman Çakır"— Sunum transkripti:

1 Hazırlayan: Mustafa Akdağ & Salman Çakır
Dersin Adı: Materyal Geliştirme 20/10/2015 SALI Konunun Adı: Yazı Tahtası Özellikleri nelerdir? Yazı tahtasının tarihi gelişimine bakıldığında öğretmenlerin uzun yıllar yalnızca siyah renkte boyalı tahta üzerine yazı yazdıkları anlaşılmaktadır. Bu nedenle yazı tahtasına <<kara tahta>> da denmektedir. Günümüzde, her renkte, her boyada, her biçimde yazı tahtası kullanılmaktadır. Bu yazı tahtalarının bazıları sabit, bazıları taşınabilir niteliktedir. Tebeşir dışında özel keçe uçlu kalemlerle yazılan yazı tahtaları da gittikçe yaygınlaşmaktadır. Büyük yazı alanının olması, kolayca silinebilmesi, üzerine yazılan yazıların kalabalık öğrenci gurupları tarafından rahatça okunması yazı tahtasının en yararlı yönleridir. Yazı tahtasında değişik renkte tebeşirler kullanarak öğrencilerin belli noktalara ilgisini çekmek mümkündür. Özellikle yazı tahtasının üzerine çizilen diyagramlar, şemalar, şekiller konunun akılda kalmasını kolaylaştırır. Hazırlayan: Mustafa Akdağ & Salman Çakır

2 Kullanımında nelere dikkat edilmelidir?
Dersin Adı: Materyal Geliştirme Konunun Adı: Yazı Tahtası 20/10/2015 SALI Kullanımında nelere dikkat edilmelidir? Tahtaya yazılacaklar sütunlar halinde yazılmalıdır. Başlıkların yazılması unutulmamalıdır. Tahta kullanırken ne büyüteç ile okunacak kadar küçük ne de bir kelimenin tahtayı dolduracak kadar büyük yazılmaması gerekir. Çok uzun yazıların tahtaya yazımı hem zaman kaybına neden olur hem de öğrencilerin derse karşı ilgisini azaltır. Böyle durumlarda ya bilginin önceden çoğaltılarak öğrenciye verilmesi ya da teneffüste tahtaya yazılması gerekir.

3 Kullanımında nelere dikkat edilmelidir?
Dersin Adı: Materyal Geliştirme 20/10/2015 SALI Konunun Adı: Yazı Tahtası Kullanımında nelere dikkat edilmelidir? Çok karışık şekiller tahtaya çizilmemelidir. Şekiller ya basitleştirilmeli ya da önceden çoğaltılarak öğrencilere dağıtılmalıdır. Yine yazı tahtasını üzerine yazılan yazıların geçici olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle devamlı olarak okunması istenen bilgiler tahtaya yazılmamalıdır. Öğretmenin el yazısı okunaklı olmalı ve kelimeler doğru yazılmalıdır. Gıcırdayan bir tebeşir olduğu taktirde en iyi yol tebeşirin ucundan bir parça kırmaktır.

4 Kullanımında nelere dikkat edilmelidir?
Dersin Adı: Materyal Geliştirme 20/10/2015 SALI Konunun Adı: Yazı Tahtası Kullanımında nelere dikkat edilmelidir? Yeşil boyalı tahtada sarı renk tebeşir, siyah boyalı tahtada beyaz renk tebeşir kullanılmalıdır. Yanlış yazılan bir tek harf dahi olsa silgi ile silinmelidir. Yazı tahtasını kullanan bir öğrencinin dersin sonunda mutlaka tahtayı temizlemesi gerekir. Bir öğretmenin, öğrencileri önünde, kendinden önce dersten çıkan bir öğretmenin kirlettiği tahtayı temizlemesi kadar, yeni bir derse kötü bir başlangıcı olamaz.


"Hazırlayan: Mustafa Akdağ & Salman Çakır" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları