Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

@-Yoklama Vergi Usul Kanunu 453 sıra no’lu genel tebliği

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "@-Yoklama Vergi Usul Kanunu 453 sıra no’lu genel tebliği"— Sunum transkripti:

1 @-Yoklama Vergi Usul Kanunu 453 sıra no’lu genel tebliği
Adana Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu /adana.cdmg @-Yoklama Vergi Usul Kanunu 453 sıra no’lu genel tebliği SMMM Güney YILMAZ Bu şablon bir grup ayarında eğitim malzemesi sunmak için başlangıç dosyası olarak kullanılabilir. Bölümler Bölüm eklemek için slaydı sağ tıklatın. Bölümler slaytlarınızı düzenlemenize veya birden çok yazar arasındaki işbirliğini kolaylaştırmanıza yardımcı olabilir. Notlar Teslim notları veya izleyicilere ek bilgi sağlamak için Notlar bölümünü kullanın. Sununuz sırasında Sunu Görünümü'nde bu notları görüntüleyin. Yazı tipi boyutuna dikkat edin (Erişilebilirlik, görünürlük, video kaydı ve çevrimiçi üretim için önemlidir) Birlikte kullanılan renkler Grafiklere, çizelgelere ve metin kutularına özellikle dikkat edin. Katılımcılar, siyah ve beyaz veya gri tonlamalıyazdırabilir. Tümüyle siyah ve beyaz ve gri tonlamalıyazdırırken renklerinizin uygun olacağından emin olmak için bir sınama baskısı çalıştırın. Grafikler, tablolar ve çizimler Basit tutun: Mümkünse, tutarlı ve dikkat dağıtmayan stiller ve renkler kullanın. Tüm grafikleri ve tabloları etiketleyin.

2 @-Dönüşüm hayatımızda…
GİB e-Dönüşüm çalışmaları ve mesleğimiz… e-Beyanname, e-Fatura, e-Defter, e-Yoklama, e-Tebligat, e-Dilekçe, e-Muhasebe, … Ya teknolojiye uyum sağlayacağız, ya sağlayacağız… e-Fatura ve e-Defter eğitimimizde yakında duyurulacaktır. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

3 @-Yoklama 1 2 3 e-Yoklamanın yasal dayanağı e-Yoklama sistemi
e-Yoklama Fişi 3 Bu, Genel Bakış slaydı için başka bir seçenektir.

4 e-Yoklamanın yasal dayanağı
213 sayılı VUK’na ’te eklenen 132/A maddesi ile yoklama işlemlerinin elektronik ortamda yapılabilmesinin önü açıldı. Bu değişiklik ile yetki Maliye Bakanlığına verildi. Aranan eğitim tamamlandıktan sonra izleyiciler neleri yapabilir duruma gelecek? İzleyicilerin bu sunudan yararlanacağı her hedefi kısaca açıklayın.

5 e-Yoklama Sistemi 453 sıra no’lu Genel Tebliğ ile mükellefiyetle ilgili maddi olayları, kayıtları ve konuları araştırmak ve tespit etmek için düzenlenen Yoklama Fişlerinin elektronik ortamda düzenlenebilmesi amaçlanmıştır. Tebliğ ile e-Yoklamanın nasıl yapılacağı ve sistemin işleyişi belirlenmiştir. Aranan eğitim tamamlandıktan sonra izleyiciler neleri yapabilir duruma gelecek? İzleyicilerin bu sunudan yararlanacağı her hedefi kısaca açıklayın.

6 e-Yoklama Sistemi e-Yoklama sistemi ile yoklama talebinin oluşturulması, talebin yoklama memuruna iletilmesi, yoklama fişinin oluşturulması, kayıt altına alınması, onaylanması ve yoklama fişinin ilgilisine iletilmesi işleri elektronik ortamda yapılabilecektir. Aranan eğitim tamamlandıktan sonra izleyiciler neleri yapabilir duruma gelecek? İzleyicilerin bu sunudan yararlanacağı her hedefi kısaca açıklayın.

7 e-Yoklama Sistemi e-Yoklama ile yoklama fişleri elektronik ortamda oluşturulacak, kayıt altına alınacak ve e-imza ile onaylanacaktır. Ancak herhangi bir nedenle yoklama fişleri elektronik ortamda düzenlenemezse söz konusu işlemler kağıt ortamında yapılabilecektir. Aranan eğitim tamamlandıktan sonra izleyiciler neleri yapabilir duruma gelecek? İzleyicilerin bu sunudan yararlanacağı her hedefi kısaca açıklayın.

8 e-Yoklama Fişi • e-Yoklama fişleri yoklama memurları tarafından mobil cihazlar aracılığı ile elektronik ortamda düzenlenecektir. • Tespit edilen hususlar yoklama yapılana veya yetkilisine mobil cihaz ekranından okutulacaktır. Aranan eğitim tamamlandıktan sonra izleyiciler neleri yapabilir duruma gelecek? İzleyicilerin bu sunudan yararlanacağı her hedefi kısaca açıklayın.

9 e-Yoklama Fişi • Tespit edilen hususlar hakkında karşılıklı olarak mutabık kalınması halinde; a. Yoklama yapılanın e-imzası var ise e-Yoklama Fişi e-imza ile imzalanacaktır. b. e-İmza olmaması halinde yoklamaya ilişkin özet bilgilerin ve benzersiz kodun yer aldığı e-Yoklama imza formu ıslak imza ile imzalanacaktır. Aranan eğitim tamamlandıktan sonra izleyiciler neleri yapabilir duruma gelecek? İzleyicilerin bu sunudan yararlanacağı her hedefi kısaca açıklayın.

10 e-Yoklama Fişi • e-Yoklama Fişi düzenlenirken yoklama yapılan/yetkili bulunmaz veya imzadan imtina ederse bu durum kayıt altına alınır. • Bu durumda yoklamaya yetkili memur tek taraflı olarak e-Yoklama Fişini onaylar. • Daha sonra e-Yoklama İmza Formunun bir örneğini ilgilisine bırakır. Aranan eğitim tamamlandıktan sonra izleyiciler neleri yapabilir duruma gelecek? İzleyicilerin bu sunudan yararlanacağı her hedefi kısaca açıklayın.

11 e-Yoklama Fişi • e-Yoklama Fişleri İVD üzerinde yer alan Elektronik Yoklama Görüntüleme menüsünden görüntülenebilir ve çıktısı alınabilir. • Aynı zamanda ilgili vergi dairesinden talep edilirse bir örneği kağıt ortamında alınabilir. Aranan eğitim tamamlandıktan sonra izleyiciler neleri yapabilir duruma gelecek? İzleyicilerin bu sunudan yararlanacağı her hedefi kısaca açıklayın.

12 e-Yoklama Fişi • e-Yoklama Fişi düzenlenirken yoklama yapılana veya yetkilisine ulaşılamazsa e-yoklama fişinin çıktısı alınarak mükellefin bilinen adresine 7 gün içerisinde gönderilir. • Nasıl gönderilir??? Aranan eğitim tamamlandıktan sonra izleyiciler neleri yapabilir duruma gelecek? İzleyicilerin bu sunudan yararlanacağı her hedefi kısaca açıklayın.

13 e-Yoklama Yapılamaması
• Yoklama işleminin teknik veya işin niteliği gereği elektronik ortamda yapılamaması halinde Yoklama Fişi kağıt ortamında 3 nüsha olarak düzenlenir ve ıslak olarak imza altına alınır. • Yoklama yapılan veya yetkilisi bulunmaz veya imzadan imtina ederse durum fişe yazılır. Aranan eğitim tamamlandıktan sonra izleyiciler neleri yapabilir duruma gelecek? İzleyicilerin bu sunudan yararlanacağı her hedefi kısaca açıklayın.

14 e-Yoklama Yapılamaması
• Yoklama Fişinin bir örneği yoklama yapılana veya yetkilisine bırakılır. Eğer bu mümkün değilse ilgilisine 7 gün içerisinde gönderilir. Aranan eğitim tamamlandıktan sonra izleyiciler neleri yapabilir duruma gelecek? İzleyicilerin bu sunudan yararlanacağı her hedefi kısaca açıklayın.

15 Uygulamanın başlaması
• e-Yoklama uygulamasına tarihinde başlandı. Aranan eğitim tamamlandıktan sonra izleyiciler neleri yapabilir duruma gelecek? İzleyicilerin bu sunudan yararlanacağı her hedefi kısaca açıklayın.

16 Microsoft Üstün Mühendislik Başarısı
@Yoklama .: Son :. Adana Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu /adana.cdmg SMMM Güney Yilmaz Microsoft Gizliliği


"@-Yoklama Vergi Usul Kanunu 453 sıra no’lu genel tebliği" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları