Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sorular Şekil1. Sorular Şekil 2 Sorular 1)Şekil 1 ve Şekil 2’de listelenen bölümlendirme boyutlarını gözden geçirin ve bugün bir saat almak isteseniz.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sorular Şekil1. Sorular Şekil 2 Sorular 1)Şekil 1 ve Şekil 2’de listelenen bölümlendirme boyutlarını gözden geçirin ve bugün bir saat almak isteseniz."— Sunum transkripti:

1 Sorular Şekil1

2 Sorular Şekil 2

3 Sorular 1)Şekil 1 ve Şekil 2’de listelenen bölümlendirme boyutlarını gözden geçirin ve bugün bir saat almak isteseniz hangi boyutun sizin içinde bulunduğunuz pazarı birleştirebileceğini tartışın. Çeşitli boyutları listeleyerek kişisel hedef pazarınıza moda odaklı gibi pazarınızı tanımlayan bir isim vermeye çalışın. Daha sonra, hedef pazarınızın toplam saat pazarındaki payını tahmin etmeye çalışın. Sonraki aşamada, pazarınızın ihtiyaçlarını karşılayacak yakın öneriler varsa bunları açıklayın. Eğer yoksa nasıl bir pazarlama karması gerekir?

4 Sorular 2) Hedef Pazar belirlemenin faydaları nelerdir? Çay ilçesindeki apartmanları göz önüne aldığımızda farklı ihtiyaçlar ve belirleyici boyutları olan alt pazarlar tanımlayın ve bu alt pazarların ihtiyaçlarının nasıl karşılanabileceğini değerlendirin. Bu alt pazarlarda net fırsat var mı? 3) Pazar bölümlendirmenin faydaları sayılırken genellikle işletme için olan faydalar sayılır. Peki, pazar bölümlendirme tüketiciler için ne gibi yararlar sağlamaktadır?


"Sorular Şekil1. Sorular Şekil 2 Sorular 1)Şekil 1 ve Şekil 2’de listelenen bölümlendirme boyutlarını gözden geçirin ve bugün bir saat almak isteseniz." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları