Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BASKI (PRES) BETONLAR.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BASKI (PRES) BETONLAR."— Sunum transkripti:

1 BASKI (PRES) BETONLAR

2 Pres beton tüm mekanlar için tasarlanmış bir zemin kaplama sistemidir
Pres beton tüm mekanlar için tasarlanmış bir zemin kaplama sistemidir.En önemli özelliği , tek tek döşenmiş taş görüntüsü veren desen baskılı beton teknolojisi olmasıdır.Çok çeşitli renk ve desende uygulanabilen, granit ve diğer tabii taşların tüm doğal görünümünü veren Presbeton; seçenek özgürlüğü, mukavemet değerleri, antik etkisi ve uygulama süresi ile geleneklere ve kültüre saygılı en yeni beton teknolojisidir. Pres betonun uygulanış, görünüş ve dayanıklılık açısından diğer malzemelere göre çok farklı özellikleri vardır.

3 Çimento bazlı yüzey sertleştiricileri betonun üst yüzeyinde aşınma dayanımı yüksek, donma çözülme mukavemeti yüksek , yüksek mukavemetli dekoratif yüzeyler elde etmek için kullanılan malzemelerdir. Çimento – Katkılar Renkli yüzey sertleştirici içinde bulunan çimento oldukça önemlidir. Toz süper akışkanlaştırıcılar ile düşük su oranlarında bile malzeme kolay işlenebilmektedir. Bu da malzemenin yüzey düzgünlüğünü mukavemet değerlerini artırmaktadır. Selülozik lif katkılar ile yüzey sertleştirici uygulamalarında ortaya çıkan mikro çatlaklar ile kılcal çatlaklar ortadan kaldırılmaktadır. Toz polimerler ile yüzey sertleştiricilerin darbelere karşı dayanımı ve betona daha iyi yapışma özelliği artırılmaktadır.

4 Üretildiğinde plastik kıvamda olan taze beton, çimentonun priziyle birlikte sertleşmeye ve dayanım kazanmaya başlar. Bu süreçte kalıpla temas eden beton yüzeyi kalıbın yüzey dokusunu alır. Örneğin üzerinde kesim izleri veya doğal izler bulunan ahşap kalıp kullanıldığında bu izler sertleşmiş beton yüzeyinde de kolaylıkla elde edilir.

5 BASKI BETON UYGULAMASI
Bu yöntem endüstriyel olmayan zemin betonları için tercih edilmektedir. Baskı beton tekniği taze beton yüzeyinin renklendirilmesi ve çeşitli geometrik şekillerle desen verilmesi işlemlerinin birlikte kullanılmasıdır.

6 Renklendirici serildikten sonra yüzey düzeltilir ve malalarla malzemenin beton yüzeyinde kaynaşması sağlanır.

7 Projede belirtilen dayanımdaki beton yerleştirilip perdahlanarak düzeltilir.
Mastarlanıp düzeltilen zemin betonun yüzeyindeki terleme suyu kaybolduktan sonra yüzeye renklendirici bir malzeme serilir.

8 Baskı beton uygulamasında genellikle kauçuktan üretilen ve birçok farklı desene sahip olan kalıplar kullanılmaktadır.

9 Bir sonraki adım baskı kalıplarının yüzeye uygulanarak kalıptaki desenlerin beton yüzeyinde elde edilmesidir.

10 Kullanılacak baskı kalıplarının beton yüzeye yapışmaması ve kolayca kaldırılabilmesi için renklendirme işleminden sonra yüzeye toz veya sıvı haldeki kalıp ayırıcı malzeme uygulanır.

11 Kalıp beton yüzeyine yerleştirildikten sonra tokmaklar yardımıyla kalıbın beton yüzeyine iyice oturması sağlanır.

12 Uygulamadan bir kaç gün sonra yüzeyde kalan kalıp ayırıcı malzeme yıkanarak temizlenir ve derz kesimleri yapılır.

13 Yüzeyde doğal bir görünüm veya değişik bir etki istendiğinde asit veya çeşitli kimyasallar uygulanarak istenen etkinin sağlanması olasıdır.

14 Baskı betona katılan katkı malzemeleri
CSH Beton yüzeyine tatbik edilen renklendirici ve yüzey sertleştirici ( CSH , Colour Surface Hardener ) sayesinde yüzey mukavemeti standart bir betona kıyasla ortalama 4 ile 8 kat daha arttırılabîlmektedir.Aynı zamanda CSH'ın içerdiği pigmentlerin dış etkilere ve güneş ışığına dayanıklı olması da BASKI BETON'un renklerinin hiç bir zaman solmamasına ve ilk günkü halini korumasına sebep olur.

15 LSS Yüzey geçirgenliğini önlemek için tatbik edilen LSS (LSS , Low Solıd Sealer Betona devamlı ıslak görüntüsü verir ) parlatıcı özelliğinin yanı sıra betona nüfuz ederek tüm gözenekleri kapattığından (betonun nefes almasına mani olmaz.) ,donma çözülmeden dolayı oluşabilecek yüzey çatlaklarının oluşmasına mani olur ve aynı nedenle deniz suyu, rutubet, benzin, yağ, vb. maddelerden yüzeyin etkilenmemesini ve leke tutmamasını sağlar.

16 MFR Beton içine katılan mukavemet arttırıcı fiber (MFR , Mono Filament Reinforcing ) ve özel katkılar (AEA, Air Entraining Agence) sayesinde betonun mukavemeti ve dış etkilere dayanımı arttırılmaktadır .

17 RA CSH ile uyumlu şekilde kullanılabilecek kapasitede olup, beton yüzeyine ikinci bir renk efekti verecek şekilde dizayn edilmiştir.

18 Renklendirme Yüzey sertleştiricilerine daha dekoratif bir görünüm kazandırmak için inorganik pigmentler konulabilir. Bu pigmentlerin eşit miktarda ve homojen olarak karıştırılması bitmiş yüzeydeki dalgalanmaların en aza indirilmesi açısından önemlidir Agrega Yüzey sertleştiricinin karakteristiğini belirleyen en önemli unsur agregadır. Yüksek nitelikli kuartz, korunt, silisyum karbür ve korozyona dayanıklı metalik agregalar kullanılabilir. Agreganın niteliği kadar tane büyüklüğü de önemlidir. Belirli tane büyüklüklerindeki agregaların karışımı ile elde edilen yüzey sertleştirici tek tip agrega ya da gelişigüzel agrega ile yapılan malzemelerden çok daha iyi sonuçlar verir.

19 BASKI BETON iç ve dış mekanlar için tasarlanmış bir zemin ve duvar kaplama malzemesidir.
En önemli özelliği, tek tek döşenmiş taş görüntüsü veren desen baskılı beton teknolojisi olmasıdır.

20 Çok çeşitli renk ve desende uygulanabilen, granit, kayrak gibi tabii taşların doğal görünümünü verebilen BASKI BETONLARIN özellikleri; Çökmez Kaymaz Leke tutmaz Güneş ışınlarına dayanıklı Renkleri solmaz Toz tutmaz Sınırsız dizayn seçeneği, kişiye özel dizayn yapabilme, Yüzey üzerinde iz kalmaz, su birikmez

21 Geleneksel desenlerle ve renklendirici tozun dışında kullanılan Antik Etki Tozunun yüzeyde bırakılarak, malzemeye eski ve kullanılmış görüntüsü vermesiyle BASKI BETON “Geleneklere ve Kültüre Saygılı En Yeni Teknoloji” olma özelliğini taşır. %90 doğal malzemelerden oluşan BASKI BETON sahada blok olarak uygulandığı için zeminde zamanla oluşabilecek çökmelerden etkilenmez ve aynı yüzey düzgünlüğünü her zaman korur. Tek tek döşenen bir malzeme olmadığı için, taş aralarının oynaması, zamanla aralarda istenmeyen otların çıkması gibi durumlar BASKI BETON için söz konusu değildir.

22 Yüzey Sertleştirici Hidrolik bağlayıcı, metalik olmayan ve paslanmayan sert quartz agrega ve diğer katkı maddelerinden oluşan Aşınmaya ve tozumaya dayanıklı Taze beton üzerine tase halde iken monolitik olarak kullanılan, BASKI BETON malzemesidir.

23 Beton yüzeyin dayanımı, normal betona göre birkaç misli artar.
Estetik, renkli ve dekoratif bir yüzey oluşturur. Darbelere karşı dayanım artar. Beton yüzeyinin emici özelliği azalır. Beton yüzeyindeki tozumayı azaltır ve kolay temizlenir. Beton yüzeyinde düşük su / çimento oranı sayesinde yüksek mukavemetler oluşur. Motor yağı, madeni yağlar, hafif asit, deterjan gibi endüstriyel kimyasal maddelere karşı direnç artar. Uygulanan sertleştirici beton yapının bir parçası olur. İç ve dış mekanlarda kullanılabilir. Betonda donma-çözülme sonucunda ortaya çıkan pullanmaya direnç gösterir. Paslanma, oksitlenme, karbonasyon yapmaz.

24 Fabrika, depo, tamirhane, otopark, garaj, fuar alanları, süpermarketler, uçak hangarları gibi yapılarda Kaldırımlar, yollar, otoparklarda Koridor ,teras, rampa Okul, hastane, alışveriş merkezleri, konut, işyerleri gibi, hafif ve orta trafik yüküne maruz beton yüzeylerinde kullanılmaktadır.

25

26

27 Beton yüzeyine tatbik edilen renklendiriciler

28 Renkli Kalıp Ayırıcı Yüzey sertleştirici ile uyumlu şekilde kullanılabilecek kapasitede olup, yüzeye ikinci bir renk efekti verebilecek şekilde dizayn edilmiştir. Beton dökümü yapıldıktan sonra kalıpların kolay sökülmesi ve düzgün yüzeyli beton elde edilmesi için kullanılan, çevreye zararsız, madeni yağlar içermeyen bir kalıp ayırıcıdır.

29 Baskılı beton sistem kalıplarının betona yapışmasını ve kenarlarının kırılmasını önler.
Kalıbın betondan kolay ve hızlı ayrılmasını sağlar. Kalıbın temizlenmesini kolaylaştırır. Kalıp desenlerinin beton yüzeyine tam olarak yansımasını sağlar. Uygulandığı yüzey sertleştiricili beton yüzeyinde eskitilmiş etkisi verir. Değişik renklerde etki verilebilir.

30 Yüzey Koruyucu ve Parlatıcı;
Beton yüzeyin tamamen kapatılarak gerek dış etkenlere karşı dayanıklılık, gerekse donma ve çözülmeye karşı mukavemet sağlayacak şekilde dizayn edilmiştir. Tüm taze beton ve beton yüzey sertleştirici uygulamalarından sonra betonu kürlendirmek ve betonda yalıtımlı bir tabaka elde ederek tozumayı önlemek için kullanılır. İstenildiğinde eski beton üzerine sürülerek beton yüzeyinin performansını artırılır ve tozuma önlenir. Aynı zamanda yüzeyde parlak bir görünüm elde edilir.

31 Kürlenmiş bir betonun mukavemeti normal betona göre %20-25 artar.
Betonda kürlenme sırasında meydana gelebilecek çatlaklıkları önler Beton yüzeyindeki tozumayı önler. Betonun aşınma dayanımını artırır. Yüzeyde renk değişimi yapmaz. Beton içinde elde edilen film tabakası ile kürleme ve yalıtım yapılarak tozuma engellenir ve beton yüzeyi korunarak kalıcılığı artırılır. Yüzeye daha sonra uygulanacak kaplamaların yapıştırma malzemeleri ile iyi yapışma sağlar. U.V. dayanıklıdır. Su itici özelliği vardır. Geçirimsizlik sağlar. Betonun klora karşı direncini artırır.

32 İç ve dış mekanlarda Endüstriyel zeminler Tüm dikey ve yatay beton yüzeylerde Betonarme döşemeler Otoparklar, depo zeminlerinde, kullanılabilir.

33 BASKI BETON UYGULAMASI

34 BASKI BETON UYGULAMASI
Yeni inşa edilecek bir zemin betonu için gerekli alt temel incelemeleri ve gerekirse iyileştirmeleri yapıldıktan sonra belirli kalınlık ve özeliklerdeki alt temel yerleştirilip sıkıştırılır ve üzerine plastik örtü serilir. Ardından projede belirtilen donatılar yerleştirilip betonlama işlemine geçilir.

35 BASKI BETON UYGULAMASI

36 BASKI BETON UYGULAMASI
Projede belirtilen dayanımdaki beton yerleştirilip perdahlanarak düzeltilir. Plastik rötre çatlaklarına karşı gerekli önlemlerin alınması, beton yüzeylerinin rüzgar ve güneş ışınlarından korunması önemlidir. Bu aşamaya kadar olan uygulama adımları klasik zemin betonu yapımındakinin aynısıdır. Ancak sonraki aşamalar farklıdır.

37 BASKI BETON UYGULAMASI

38 BASKI BETON UYGULAMASI
Mastarlanıp düzeltilen zemin betonun yüzeyindeki terleme suyu kaybolduktan sonra yüzeye renklendirici bir malzeme serilir. Toz haldeki bu malzeme sıkıştırmayla birlikte normal şekilde bitirilmiş beton yüzeyine göre daha yoğun bir yapı sağladığı için renkli yüzey sertleştirici olarak da adlandırılmaktadır.

39 BASKI BETON UYGULAMASI
Bu malzemeler temel olarak çeşitli pigmentler, Portland çimentosu ve kumdan oluşmaktadır, ek olarak çeşitli polimerler içeren malzemeler de bulunmaktadır. Yüzeyde oluşabilecek renk farklılıklarını önlemek için renklendirici malzemenin yüzeye üniform olarak serilmesi önemlidir. Renklendirici bu malzemenin peşpeşe iki katman olarak uygulanması da önerilebilir.

40 BASKI BETON UYGULAMASI

41 BASKI BETON UYGULAMASI
Renklendirici serildikten sonra yüzey düzeltilir ve malalarla malzemenin beton yüzeyinde kaynaşması sağlanır ancak yüzey renginde farklılıklara yol açabileceği için aşırı miktarda mala uygulamasından da kaçınılmalıdır.

42 BASKI BETON UYGULAMASI

43 BASKI BETON UYGULAMASI
Kullanılacak baskı kalıplarının beton yüzeye yapışmaması ve kolayca kaldırılabilmesi için renklendirme işleminden sonra yüzeye toz veya sıvı haldeki kalıp ayırıcı malzeme uygulanır. Bu malzeme çeşitli pigmentler ve kumdan oluşur. Kalıp ayırıcının renklendirici uygulamasındaki gibi betonla kaynaşması istenmez.

44 BASKI BETON UYGULAMASI

45 BASKI BETON UYGULAMASI
Bir sonraki adım baskı kalıplarının yüzeye uygulanarak kalıptaki desenlerin beton yüzeyinde elde edilmesidir. Bu işlemin zamanlaması önemlidir; beton belli bir sertliğe ulaştıktan sonra uygulamaya başlanır. Ancak, beton çok fazla sertleşmeden önce işlem bitirilmelidir. Baskı beton uygulamasında genellikle kauçuktan üretilen ve birçok farklı desene sahip olan kalıplar kullanılmaktadır.

46 BASKI BETON UYGULAMASI

47 BASKI BETON UYGULAMASI
Kalıp beton yüzeyine yerleştirildikten sonra tokmaklar yardımıyla kalıbın beton yüzeyine iyice oturması sağlanır. Böylece kalıp üzerindeki desen betona aktarılmış olur. Ardından kalıp kaldırılıp desen verilmemiş yüzeye yerleştirilir. Bu şekilde tekrarlanan yöntemle tüm yüzeyde istenen desen elde edilir.

48 BASKI BETON UYGULAMASI

49 BASKI BETON UYGULAMASI
Uygulamadan bir kaç gün sonra yüzeyde kalan kalıp ayırıcı malzeme yıkanarak temizlenir ve derz kesimleri yapılır. Derz kesimlerinin iki nedeni vardır; Büzülme derzi olarak görev yaparak betonun rastgele çatlamasını önler Zeminin farklı panel veya kaplamalardan oluştuğu etkisi yaratılabilir.

50 BASKI BETON UYGULAMASI

51 BASKI BETON UYGULAMASI
Baskı beton tekniğinde son adım yüzeye koruyucu kimyasal malzemelerin uygulanmasıdır. Yüzeyde doğal bir görünüm veya değişik bir etki istendiğinde asit veya çeşitli kimyasallar uygulanarak istenen etkinin sağlanması olasıdır.

52 BASKI BETON UYGULAMASI
Baskı beton uygulamasının eski beton yüzeylere uygulanması durumunda ise eski ve yeni yüzeyler arasındaki aderans önem kazanır. Alt yüzeye yeterli aderansı sağlamak için eski yüzey pürüzlendirilip temizlenir. Ardından yüzeye aderans sağlayıcı bir tabaka uygulanır.

53 BASKI BETON UYGULAMASI
Bu tabaka kurumadan önce üzerine baskı tekniği yapılacak karışım uygulanır. Karışımın yeterli ve üniform kalınlıkta uygulanmasına özen gösterilmelidir. Bundan sonraki aşamalar yeni inşa edilen zeminlerdeki uygulama gibidir.

54 BASKI BETON DESEN ÖRNEKLERİ

55

56 BASKI BETON DESEN ÖRNEKLERİ

57 BASKI BETON DESEN ÖRNEKLERİ

58 BASKI BETON DESEN ÖRNEKLERİ

59 BASKI BETON DESEN ÖRNEKLERİ

60 BASKI BETON DESEN ÖRNEKLERİ

61 Desenler

62 Desenler

63 BASKI BETON DESEN ÖRNEKLERİ

64 BASKI BETONLARIN UYGULANDIĞI ALANLAR
Bahçe düzenlemeleri Parklar Havuz kenarları Alışveriş merkezleri Turistik tesisler Çevre düzenlemeleri Bina cepheleri Kent alanları Yollar Restorasyon alanları Marina ve rıhtımlar Otoparklar Akaryakıt istasyonları Kent rekreasyon alanları BASKI BETONLARIN uygulandığı alanlar arasındadır.

65 BAHÇE DÜZENLEMELERİ

66

67

68

69 PARKLAR

70 HAVUZ KENARLARI

71 BİNA CEPHELERİ

72 ÇEVRE DÜZENLEMELERİ

73

74 Çevre düzenlemeleri

75 Bahçe düzenlemeleri

76 Kent alanları Akaryakıt istasyonları

77 YOLLAR


"BASKI (PRES) BETONLAR." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları