Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Fe.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Fe."— Sunum transkripti:

1 fe

2 DÖŞEME YÜZEYLERİNİN TEMİZLENMESİ VE KORUMA YÜZEYLERİ KİMYASALLARI
YAPILAN İŞLEMLER: Döşeme yüzeylerinin temizlenmesi işlemi. Döşeme yüzeylerinin korunması işlemi. Döşeme tamiratı işlemi.

3 DETAYLI İÇ TEMİZLİK : Kullanılmış ve kullanılmakta olan araçlara ilk günkü temizliğini kazandırmak amacıyla araç hayat kabininde torpidodan tavana,taban halılarından havalandırma deliklerine,koltuk ve kapı döşemelerinden güneşliklere kadar birçok bölgenin çeşitli kimyasal temizleyicilerle dezenfekte edilmesi olayıdır.

4 İÇ TEMİZLİK AŞAMALARI:
1- Otomobilin tüm içi; koltukları, halıları ve kaplamaları güçlü vakum ile süpürülür. 2- Koltuklar ve kaplamalar özel temizleyici ile temizlenir. 3- Aracın iç kısmının tamamı şampuan ile şampuanlanır. 4- Durulama emme işlemlerinden geçirilir. 5- Uygulama sonucunda aracın içi özel ısıtıcı ile kurutularak neme karşı korur.

5

6

7 KORUMA İŞLEMLERİ: 1- 0 araçlarda koruma işlemleri.
2- Kullanılmış araçlarda koruma işlemleri. a- Kumaş döşeme için koruma işlemleri. b- Deri döşeme için koruma işlemleri.

8 A-KUMAŞ DÖŞEME İÇİN KORUMA İŞLEMLERİ:
Araç kullanılmış ise ilk etapta iç temizlik işlemleri uygulanarak dezenfekte edilir daha sonra: Aracın kumaş ve velur yüzeylerine teflon subazlı koruyucu kimyasal sürülerek su ve yağ bazlı lekelere karşı döşemeler koruma altına alınmış olur. Bu koruma maddesi kumaşın elyafını mikroskobik bazda sararak zamansız eskimesini önlediği gibi kalıcı leke ve kirlere karşı kumaşı koruma altına alır.

9

10 KUMAŞ KORUYUCUNUN ÖZELLİKLERİ:
Döşeme yüzeyi fluoropolimer bazlı koruyucu ile kaplanır. burada kumaş lifleri tek tek kaplandığı için tüm kumaş yüzeyi korumuş olur bu işlemde kumaşın görünüşünün ve nefes alma özelliğinin , dokunma hissi ve kalitesinin değişmemesi sağlanır. 1- Statik elektriği azalttığı için toz tutmayı geciktirir 2- Uygulandığı anda dezenfektandır. 3- Güneşin soldurucu etkisini azaltır, zamanla meydana gelen aşınmaları geciktirir. 4- Temizlik için uygulamaları kolaylaştırır.

11 DERİ DÖŞEME İÇİN KORUMA:
Kullanılmış araçlar deriye hiçbir zarar vermeyen özel temizleme maddeleri ile temizlendikten sonra derinin esnek ve yumuşak kalmasını sağlayıp zamansız kuruyup çatlamasını önleyen yağsız,ekstra parlaklık vermeyen özel losyonlar ve kimyasallar kullanılarak korunmaktadır. Bu uygulama derinin aşınmaya karşı direncini artırmaktadır.

12

13

14 DÖŞEME ONARIMI: Kumaş halı ve velur döşemelerde 2 cm çapına kadar oluşabilecek sigara yanıklarının veya deliklerinin özel olarak hazırlanmış velur tozları ile desen renklendirme yaparak tamir edilmesi işlemidir.

15

16 DERİ DÖŞEME ONARIMI: Deri döşeme için onarım deri renginin solması sonucunda oluşan lokal renk değişikliklerinin giderilmesi amacıyla solan kısımların boyanması işlemi ve çeşitli nedenlerle oluşan kesik veya yırtıkların giderilmesi amacıyla yapıştırılması veya dikilmesi işlemlerinden oluşmaktadır

17

18

19 HAZIRLAYAN : FERDİ KURTOĞLU

20


"Fe." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları