Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SORU - 1 Misafir kelimesinin eşanlamlısı aşağıdakilerden hangisidir? A) arkadaş B) konuk C) öğrenci.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SORU - 1 Misafir kelimesinin eşanlamlısı aşağıdakilerden hangisidir? A) arkadaş B) konuk C) öğrenci."— Sunum transkripti:

1 SORU - 1 Misafir kelimesinin eşanlamlısı aşağıdakilerden hangisidir? A) arkadaş B) konuk C) öğrenci

2 DOĞRU CEVAP B

3 SORU - 2 Yürek kelimesinin eşanlamlısı aşağıdakilerden hangisidir? A) kalp B) organ C) doktor

4 DOĞRU CEVAP A

5 SORU - 3 A) iki B) üç C) dört ‘’ seviyorum ‘’ sözcüğü kaç heceden oluşmuştur?

6 DOĞRU CEVAP C

7 SORU - 4 A)B) C) Hangi görselin adında ‘’ s ‘’ harfi yoktur?

8 DOĞRU CEVAP C

9 SORU - 5 Sıcak kelimesinin zıt anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir? A) ılık B) terli C) soğuk

10 DOĞRU CEVAP C

11 SORU - 6 Güzel kelimesinin zıt anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir? A) yakışıklı B) çirkin C) mutlu

12 DOĞRU CEVAP B

13 SORU - 7 Aşağıdakilerden hangisi cümledir? A) Geldim B) Annem sabah C) Dün eve

14 DOĞRU CEVAP A

15 SORU - 8 Aşağıdakilerden hangisi cümle değildir? A) Kitap okudum B) Annemi çok C) Gezdim

16 DOĞRU CEVAP B

17 SORU - 9 Aşağıdakilerden hangisinin sonuna farklı noktalama işareti gelir? A) Eve geldi mi B) Kaç paraya aldın C) Okula gitmiş

18 DOĞRU CEVAP C

19 SORU - 10 Aşağıdakilerden hangisi tekil isimdir? A) kalem B) eşyalar C) defterler

20 DOĞRU CEVAP A

21 SORU - 11 Aşağıdakilerden hangisi çoğul isimdir? A) karga B) filler C) karınca

22 DOĞRU CEVAP B

23 SORU - 12 Aşağıdaki isimlerden kaç tanesi tekil isimdir? A) 3 B) 4 C) 5 tahta- elmalar- uçaklar- çekirge- gül- fındık- dişler

24 DOĞRU CEVAP B

25 SORU - 13 Aşağıdakilerden hangisi hecelerine doğru ayrılmıştır? A)Yar-a-maz B) kor-kul-uk C) se-vim-li

26 DOĞRU CEVAP C

27 SORU - 14 ‘’ Türkiye ‘’ sözcüğü kaç heceden oluşmuştur? A) iki B) üç C) dört

28 DOĞRU CEVAP B

29 SORU - 15 Aşağıdaki isimlerden hangisi özel isimdir? A) Samsun B) Uçak C) Öğretmen

30 DOĞRU CEVAP A

31 SORU - 16 Aşağıdaki isimlerden hangisi özel isimdir? A) Kedi B) Minnoş C) Kartal

32 DOĞRU CEVAP B

33 SORU - 17 Aşağıdaki özel isimlerden hangisinin yazımı yanlıştır? A) Ahmet’i B) İstanbul’dan C) Hasa’nı

34 DOĞRU CEVAP C

35 SORU - 18 Aşağıdaki özel isimlerden hangisinin yazımı yanlıştır? A) Merveler B) Vanda C) Türkiye’nin

36 DOĞRU CEVAP B

37 SORU - 19 Yoksul kelimesinin eşanlamlısı aşağıdakilerden hangisidir? A) zengin B) varlıklı C) fakir

38 DOĞRU CEVAP C

39 SORU - 20 yukarı kelimesinin zıt anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir? A) yüksek B) aşağı C) alçak

40 DOĞRU CEVAP B

41 SORU - 21 bayat kelimesinin zıt anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir? A) taze B) küflü C) sert

42 DOĞRU CEVAP A

43 SORU - 22 Anlamını bilmediğimiz kelimelerin anlamını aşağıdakilerin hangisinden öğreniriz? A) kitap B) sözlük C) öğretmen

44 DOĞRU CEVAP B

45 SORU - 23 Alfabemizde kaç harf vardır? A) 8 B) 28 C) 29

46 DOĞRU CEVAP C

47 SORU - 24 Hangi seçenekte verilen sözcük hecelerine yanlış ayrılmıştır? A)Ba – ba – lar B)A – il – e – ler C)Tu – tum – lu

48 DOĞRU CEVAP B

49 SORU - 25 Hangi sözcükte daha çok hece vardır? A)uzay B)bulut C) gökyüzü

50 DOĞRU CEVAP C

51 SORU - 26 Alfabemizin ilk ve son harfi hangi seçenekte doğru verilmiştir? A) A-B B) A-Z C) E-Z

52 DOĞRU CEVAP B

53 SORU - 27 Aşağıdakilerden hangisi çoğul isimdir? A) öğrenciler B) öğretmen C) okul

54 DOĞRU CEVAP A

55 SORU - 28 hız kelimesinin eşanlamlısı aşağıdakilerden hangisidir? A) araba B) hareket C) sürat

56 DOĞRU CEVAP C

57 SORU - 29 çok kelimesinin zıt anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir? A) fazla B) az C) bol

58 DOĞRU CEVAP B

59 SORU - 29 zayıf kelimesinin zıt anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir? A) şişman B) aç C) tok

60 DOĞRU CEVAP A


"SORU - 1 Misafir kelimesinin eşanlamlısı aşağıdakilerden hangisidir? A) arkadaş B) konuk C) öğrenci." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları