Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GÜNAYDIN… BİR TÜRKİYE HARİTASI ÇİZELİM… BİR ÖNCEKİ GÜNDEN KALANLAR…

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GÜNAYDIN… BİR TÜRKİYE HARİTASI ÇİZELİM… BİR ÖNCEKİ GÜNDEN KALANLAR…"— Sunum transkripti:

1

2 GÜNAYDIN…

3 BİR TÜRKİYE HARİTASI ÇİZELİM…

4 BİR ÖNCEKİ GÜNDEN KALANLAR…

5 Zorlu Yaşam Olayları İle Anlatılmak İstenen Nedir?

6 Son Zamanlarda Kendinizi Stresli, Zorlanmış hissettiğiniz bir olayı düşünün.

7 Bu olayla başetmek için kullandığınız yöntemleri not edin.

8 BASICPh

9 B Blief ( İnanç) Dini inanç, Tanrıya inanç Bu kanalın içinde ideoloji de var. Buna değer de diyebiliriz. “Ağlamıyorum çünkü oğlum şehit oldu.” “Adalet yerini bulana kadar kendimi bırakmayacağım.” “Bunu yaşamam lazımmış her şeyde bir hayır vardır.”

10 A AFFECT ( Duygu Boşalımı)

11 S SOCİAL Ailem, dostlarım, Sevdiklerim Onlarla Birlikte Olma Rollerim Onların Varlığı

12 I IMAGINATION (HAYAL GÜCÜ) Eskiden bu kanala sağlıksız sayılırdı şimdi biliyoruz ki bu kanal bir başetme yolu Ör: “Hayat Güzeldir” Her şeyi elinizden alabilirler ama düşüncelerinizi ve hayal gücünüzü elinizden alamazlar.

13 C COGNİTIVE (BİLİŞSEL) Bu kanal bilgilenmeyi içerir. (Okumayı o konuda eylem planı hazırlamayı listeler yapmayı) Hayattaki en önemli ihtiyaçlarımızdan biri başımıza gelecekleri kontrol etme ihtiyacıdır. Bilgilenme kontrolü güçlendirir.

14 PH PHYSİCAL (FİZİKSEL) Masaj, yürüyüş, cinsellik, sarılma, yemek yeme, yürüme, oynama Fiziksel olarak yapılanlar bu kanalda yer alır..

15 “Bu güne kadar nasıl ayakta kaldın sana ne iyi geldi?” “Sınavında yan etkileri B vitaminlerine ihtiyacın var.”

16 Yeniden çerçeveleme konuya ilişkin tüm bakış açısının değiştirilmesidir. Temel prensip, dilin kullanımı ile öğrencinin gerçeğinin yeniden inşa edilmesidir. Böylece problem olarak tanımlanabilecek bir şeyin olumlu yeniden çerçeveleme ile olumlu tarafına dikkat çekilmesidir.

17 Katılık = Amacında kararlı olma Düşmanlık = İlgi Kontrol Eden= Çevresini yapılandıran Ağlama= Duygularını ifade edebilme Pasif= Olayları ve kişileri oldukları gibi kabul etme becerisi olan Asosyal= Birlikte olduğu kişileri özenle seçen Duyarsız= Kendini acıdan koruyan Zıtlaşan= Bir şeyleri yapmakta kendini yolunu arayan Kaygı= Önemseme Sınava Çalışmama= Başarıyı aşırı önemseme Dikkat Çekme Davranışları = Kabul edilme isteği Israrcılık= İsteğinin olmayacağı konusunda güvensizlik

18


"GÜNAYDIN… BİR TÜRKİYE HARİTASI ÇİZELİM… BİR ÖNCEKİ GÜNDEN KALANLAR…" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları