Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Dünyanın en iyi inşaat mühendislerinden biriydi. Kendisinden yeni bir proje hazırlanması isteniyordu. Ancak hiç bir projede, kendisini bu kadar "aciz"

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Dünyanın en iyi inşaat mühendislerinden biriydi. Kendisinden yeni bir proje hazırlanması isteniyordu. Ancak hiç bir projede, kendisini bu kadar "aciz""— Sunum transkripti:

1 Dünyanın en iyi inşaat mühendislerinden biriydi. Kendisinden yeni bir proje hazırlanması isteniyordu. Ancak hiç bir projede, kendisini bu kadar "aciz" hissetmemişti.

2 Yüksekliği 960 m.'yi bulan 320 katlı dev bir binanın projesiydi bu. Binada aynı anda bir milyon kişinin yaşayabileceği bir ortam isteniyordu. Bunun için, binanın içinde tarım yapılabilecek mekanlara bile yer verilmesi isteniyordu. Dahası klima ve havalandırma sistemi için kesinlike elektrik enerjisi kullanmamalıydı. Son şart ise en inanılmazıydı: İnşatta çalışacak işçilerin tamamının "görme özürlü" olması gerekliydi.

3 Bir an için durup derin derin düşündü. Kendisinden inanılmaz bir şey isteniyordu. Kararını verdi

4 Projenin gerçekleştirilmesi imkansızdı

5 Yeryüzünde bu projeyi yapabilecek ne bir mühendis, ne bir inşaat firması, ne de böyle işçiler mevcut olmamasına karşın, dünyanın bir çok yerinde böyle binalar mevcut…

6 İşte Yüksekliği 7 metreyi bulan dev TERMİT yuvaları

7 Her yuvanın içinde yaklaşık 1 milyon termit yaşar. Yuva, yukarı doğru açılan kanallar aracılığıyla devamlı olarak havalandırılır. Alt kısımda koloninin gıda ihtiyacını karşılamak için termitler mantar yetiştirir. Burada tarım yapılabilmesi için gerekli şartlar sağlanmış, ısı 30 derecede, karbondioksit oranı %2,7 de sabitlenmiştir. Ayrıca yuvada bilim adamlarının hala taklit etmeye çalıştığı kusursuz bir soğutma ve nemlendirme tertibatı vardır. Yuvada, bir kraliçe odası, larvaların bakım odaları, besin depoları ile tüm mekanları birbirine bağlayan koridorlar ve güvenlik kapıları da bulunur.

8 Üstelik bu yuvanın inşaatında çalışan tüm işçi termitler kördür

9 Mimarlar, inşaat mühendisleri, makine mühendisleri bu sistemlere sahip, bu kadar yüksek binaları ancak aylarca hesaplar sonucunda projelendirip inşaa edebiliyor. Peki nasıl oluyor da boyu 1 cm’yi bile geçmeyen üstelik kör olan termitler dünyanın en muhteşem gökdelenlerini kusursuz havalandırma sistemleriyle birlikte yapabiliyor?

10 Kör termitlerin inşaa teknikleri, bilinç, akıl ve muhakeme yeteneği gerektirmektedir. Tüm bunların bir termitte olmadığı açıktır.Bu kusursuz yuvaların tesadüfen ortaya çıkamayacağı da kesindir. O ZAMAN ???

11 Termitleri de dünyadaki diğer tüm canlılar gibi sonsuz ve kusursuz akıl sahibi Yüce Allah yaratmıştır “O Allah ki, yaratandır, (en güzel bir biçimde) kusursuzca var edendir, 'şekil ve suret' verendir. En güzel isimler O'nundur. Göklerde ve yerde olanların tümü O'nu tesbih etmektedir. O, Aziz, Hakimdir.”(Haşr Suresi, 24) Her akıl sahibi insanın yapması gereken, düşünmektir...


"Dünyanın en iyi inşaat mühendislerinden biriydi. Kendisinden yeni bir proje hazırlanması isteniyordu. Ancak hiç bir projede, kendisini bu kadar "aciz"" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları