Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Öğr. Gör. Elif ÜNALAN ÖZÇELİK

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Öğr. Gör. Elif ÜNALAN ÖZÇELİK"— Sunum transkripti:

1 Öğr. Gör. Elif ÜNALAN ÖZÇELİK
GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELERDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİN BAŞLICA ÖZELLİKLERİ VE TÜRKİYE ‘DE DURUM Öğr. Gör. Elif ÜNALAN ÖZÇELİK

2 ÇALIŞANLARIN ÖZELLİKLERİ
Küçük yaşta çalışanlar vardır. Çalışanların genel eğitim düzeyi düşüktür. Çalışanların genel sağlık düzeyleri düşüktür. Çalışanların mesleki eğitimleri yeterli değildir. Sigortasız çalışma söz konusudur. Çalışanlar örgütlü değildir.

3 İŞYERLERİNİN VE İŞVERENLERİN ÖZELLİKLERİ
Tarım işleri yaygındır. İşverenlerin genel ve mesleki eğitimi yeterli değildir. Kullanılan teknoloji eskidir. İşyerleri olarak küçük işletmeler hakimdir. İş yeri sağlık ve güvenlik hizmeti bakımından yetersizlikler vardır.

4 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNE İLİŞKİN DÜZENLEMELER
İş sağlığı ve güvenliği sorunlarının boyutları iyi bilinmemektedir. İş sağlığı ve güvenliği alanında yetişmiş eleman sayısı yeterli değildir. İş sağlığı ve güvenliği mevzuatı eskidir. İş sağlığı ve güvenliği mevzuatının kapsamı yeterli değildir. İş sağlığı ve güvenliği düzeyi düşüktür. İş sağlığı ve güvenliği konusunda inceleme ve araştırmalar yeterli değildir. İş sağlığı ve güvenliği konusundaki denetimler yeterli değildir.

5 TÜRKİYE’de DURUM


"Öğr. Gör. Elif ÜNALAN ÖZÇELİK" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları