Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İCATLAR VE MUCİTLER NEHİR KARAHAN.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İCATLAR VE MUCİTLER NEHİR KARAHAN."— Sunum transkripti:

1 İCATLAR VE MUCİTLER NEHİR KARAHAN

2 ALBERT ENİSTEİN Einstein 'ın en önemli buluşu Atom dur.
Bu teori üç bölüme ayrılır: 1-Newton mekaniğinin yasalarını değiştiren ve kütle ile enerjinin eşdeğerli olduğunu öne süren sınırlı bağlılık (1905); 2-eğrisel ve sonlu olarak düşünülen dört boyutlu bir evrene aitçekim teorisini veren genel bağlılık (1916); 3-elektro-manyetizma ve yerçekimini aynı alanda birleştiren daha geniş kapsamlı teori denemeleri.

3 ISAAC NEWTON YERÇEKİMİNİ BULDU:NEWTON AĞACIN ALTINDA DÜŞÜNÜRKEN KAFASINA BİR ELMA DÜŞTÜ.VE ANINDA BULDUUUMMMM!!!DİYE BAĞIRMAYA BAŞLADI.

4 ALEXANDER GRAHAM BELL TELEFONUN İCADINI BULARAK TÜM DÜNYAYA BÜYÜK BİR YENİLİK GETİRDİ.

5 JOHN LOGİE BAİRD Televizyon 1923 yılında, John Logie Baird tarafından İngiltere'nin Hastings kasabasında icat edilmiştir. İlk televizyon görüntüsü ise yine Baird tarafından 1926 yılında yayınlanmıştır.

6 BLAİSE PASCAL 1642 yılında Blaise Pascal’ın yaptığı hesap makinesi bilgisayar olarak geçmektedir. Paskal bazı kaynaklarca ilk bilgisayar olarak kabul edilen çinlilerin abaküs olarak bilinen icatdından etkilenmiştir. Fakat bu hesap makinesi çok kaba tuşlardan oluşan ve sadece toplama ile çıkarma yapabilen bir aletti.

7 BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER


"İCATLAR VE MUCİTLER NEHİR KARAHAN." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları