Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Doğadaki maddeleri katı, sıvı ve gaz olarak sınıflamıştık. Ancak maddeler, sadece katı, sıvı veya gaz olarak sınıflandırılmazlar. Maddeler; saf maddeler.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Doğadaki maddeleri katı, sıvı ve gaz olarak sınıflamıştık. Ancak maddeler, sadece katı, sıvı veya gaz olarak sınıflandırılmazlar. Maddeler; saf maddeler."— Sunum transkripti:

1

2 Doğadaki maddeleri katı, sıvı ve gaz olarak sınıflamıştık. Ancak maddeler, sadece katı, sıvı veya gaz olarak sınıflandırılmazlar. Maddeler; saf maddeler ve karışımlar olarak da sınıflandırılırlar.

3

4 Altın, gümüş, bakır gibi maddeler, tek bir maddeden oluşmuşlardır. İçlerinde kendilerinden başka madde bulunmaz. Bir bakır teli kestiğimizde, en küçük parçası yine bakırdır. Yapısında kendinden başka madde bulundurmayan maddelere saf madde denir. Saf maddeler, tek cins madde içerirler.

5

6 Saf maddeler bir araya gelerek karışımları oluştururlar. Yediğimiz salata, içtiğimiz çorba, birer karışımdır. Salatanın içindeki maddeleri görebilir ve karışanların bir kısmını kolayca ayırt edebiliriz. Deniz, hava, toprak gibi görebildiğimiz ve hissedebildiğimiz pek çok şey karışımdır.

7

8 Bir bardak su içerisine bir miktar şeker atıp karıştırdığımızda şeker, görünmez hale gelir. Bu olaya çözünme denir. İçtiğimiz şekerli su, bir çözeltidir. Su, şekeri çözmüş, şeker ise çözünmüştür. Burada şeker çözünen, su ise çözücüdür. Şeker ve suyun oluşturduğu karışım ise çözeltidir.

9

10 Bir bardak su içerisine bir miktar şeker atıp karıştırdığımızda şeker, görünmez hale gelir. Bu olaya çözünme denir.


"Doğadaki maddeleri katı, sıvı ve gaz olarak sınıflamıştık. Ancak maddeler, sadece katı, sıvı veya gaz olarak sınıflandırılmazlar. Maddeler; saf maddeler." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları