Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CUMHURİYET İLKÖĞRETİM OKULU VİZYONUMUZ Öğrencilerimizin, Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen, sürekli gelişen ve değişime.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CUMHURİYET İLKÖĞRETİM OKULU VİZYONUMUZ Öğrencilerimizin, Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen, sürekli gelişen ve değişime."— Sunum transkripti:

1

2 CUMHURİYET İLKÖĞRETİM OKULU

3 VİZYONUMUZ Öğrencilerimizin, Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen, sürekli gelişen ve değişime açık, ülke kültürüne ve değerlerine bağlı, Atatürkçü düşünce yapısına sahip, kendisi ve çevresi ile barışık ve kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler olarak yetişmelerini sağlamak.

4 MİSYONUMUZ Bütün öğrencilerin öğrenmelerini sağlamak, bilgi ve becerilerini arttırmak, milli değerlere saygılı, örf ve adetlere bağlı, bilimsel düşünme yeteneğine sahip, özgür, üretken, sorumlu ve katılımcı bireyler olarak yetişmeleri için okulun ve çevrenin tüm imkanlarını kullanmak.

5 İLKELERİMİZ Milli Eğitimin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda toplum sorunlarını tanıma, çözüm yolları arama ve memleketin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunma bilincini kazandırmak. Öğrencilerimiz ebir üst öğrenime devam edebilecek bilgi ve becerileri kazandırmak. Bilimsel düşünme ve sorun çözme yeteneğine sahip nesiller olarak yetişmelerini sağlamak.

6 Eğitim öğretimde katılımcılığı dikkate alarak öğrencilerin istek ve dileklerini göz önünde bulunduran bir yönetim anlayışını benimsemek. Öğrenme sevgisini yaşam boyu benimseyerek sürdürmelerini sağlamak. Kendi ayakları üzerinde durabilen,özgür, katılımcı ve sorumlu bireyler olarak yetişmelerini sağlamak.

7 ADRES : Fetullah Mahallesi Yahyalı /KAYSERİ TELEFON : (0352)611 32 22 WEB ADRESİ : yahyalicumhuriyet.k12.tr E-POSTA ADRESİ: 724224@meb.k12.tr KURUM KODU: 724224

8 YÖNETİCİLERİMİZ Yavuz POSTALLIOkul Müdürü Göreve Baş. :19.12.2011 Mehmet NAVRUZ Müdür Yardımcısı Göreve Baş. : 21.06.2012

9 OGYE EKİBİMİZ Yavuz POSTALLI Mehmet NAVRUZ Naciye DEMİREL Erhan Baki CEYLAN Fuat ÇAKIR Ömer UZUN Senanur KALEM

10 Okul- Aile Birliği Bilgileri Yönetim Kurulu Başkan : Fuat ÇAKIR Başkan Yard. : Sabit KASAP Muhasip Üye : Adem ANLIAÇ Sekreter Üye : Selman BABACAN Üye : Salih ÇAKI

11 ÖĞRETMENLERİMİZ

12 YARDIMCI PERSONEL - Veli ÇAYLAK (İl özel idaresince okullara dağıtılan personel.) -Ali NAVRUZ (Hizmet alımı kanalı ile çalıştırılıyor) - Fatma FARSAK (İş-Kur tarafından)

13 ŞUBE VE ÖĞRENCİ SAYILARI

14 OKULUN TARİHÇESİ Okulumuz ilk olarak 1952 yılında kerpiç yapı olarak iki sınıf şeklinde eğitim-öğretime başlamıştır. 1954 yılında İsmet,Fetullah ve Çiğilli Mahalllerinin de katkılarıyla beş sınıflı kerpiç yapı şeklinde genişletildi. 1974 yılında İsmet ve Çiğilli Mahallllerine okul yapılınca, o mahallelerde oturan öğrenciler kendi okullarına devam ettiler. Okulumuz 1990-1991 yılında üç katlı 16 derslikli olarak betonarme yeni binasında eğitim – öğretime başladı. Okulumuz 1991 yılında 8 yıllık kesintisiz eğitime geçen Yahyalı’daki ilk okul oldu. 2012 yılından itibaren Taşıma Merkezi İlkokul oldu.

15 OKULUN BAŞARILARI (2011-2012) -EĞİTSEL BAŞARILAR: Fen Lisesi: 1 öğrenci Anadolu Öğretmen Lisesi: 2 öğrenci Sağlık Meslek Lisesi: 1 öğrenci Anadolu Lisesi : 7 öğrenci Anadolu İ.H.L.: 3 öğrenci Endüstri Meslek Lisesi : 1 öğrenci Turizm ve Otelc. Meslek Lis.: 1öğrenci DPY-B yi Kazananlar: 5 öğrenci -KÜLTÜREL VE SOSYAL BAŞARILAR: Atletizm erkekler takım 2.si Atletizm kızlar ferdi 3.sü Masa tenisi kızlar 3.sü Cumhuriyet Bayramı Resim Yarışması İlçe 1. ve 2. si İstiklal Marşı’nı Ezbere Güzel Okuma Yarışması 3.sü

16 OKULUN BİNA DURUMU 1-Binanın Özellikleri: Okulda ısınma kalorifer ile sağlanmaktadır. Yakıt olarak kömür kullanılmaktadır. Bir yılda yaklaşık olarak 20 ton kömür kullanılmaktadır.Aydınlanma elektrik ile sağlanmaktadır. Okulumuzda su yeterli olup su ihtiyacı şehir şebekesinden sağlanmaktadır. Okulumuzda her sınıf ve odada elektrik vardır.

17 2-Dershaneler : Okulumuzda 16 derslik bulunmaktadır. 3-Laboratuarlar ( Araç-gereç Durumu) : Laboratuar malzememiz yetersiz durumdadır.Okulumuzda iki idari odamızda bilgisayar bulunmaktadır. BT sınıfı bulunmaktadır.Okulumuzdaki projeksiyon cihazı yetersiz bulunmaktadır.

18 4-Kütüphane : 1 Kütüphanemiz var. -Depo,Ambar,Arşiv : 1 Araç-Gereç deposu 1 Arşiv var. -İdari Odalar : 1 Müdür,1 Müdür Yardımcısı,1 öğretmenler odası vardır. -Bahçe Alanı : 580 metrekare. -Yönetici Sayısı : 1 Müdür,1 Müdür Yard. mevcuttur. -Memur ve Hizmetli : Kadrolu memur ve hizmetlimiz yoktur.Görevlendirme vardır.

19 OKULUN SORUNLARI : 1-Öğretmen ve Yönetici Sayıları İle İlgili Sorunlar : Öğretmen açığımız yoktur. Yönetici normumuz düşmüştür. 2-Diğer Personelin Sayısı İle İlgili Sorunlar : Okulumuzda Kadrolu memur ve hizmetli bulunmamaktadır. Görevlendirme olarak yeterli sayıda personel bulunmaktadır.

20 3-Okulun Kapasitesi İle İlgili Sorunlar : Okulumuzun kapasitesi ile ilgili bir sorunumuz bulunmamaktadır.Hatta yeterli sayıda öğrencimiz bulunmamaktadır. 4-Öğrenci Devam Devamsızlığı İle İlgili Sorunlar : Okulumuzun bulunduğu çevre tarım ve meyvecilik faaliyetleri ile iştigal etmelerine rağmen devam durumunda sorun yoktur.

21 Okulun Kendi İmkanları İle Çözümlenmeyen Sorunları İçin Öneriler : Okulun daha verimli değerlendirilebilmesi için planlama ihtiyacı vardır. Sıhhi tesisatının onarımının yapılması lazımdır. Sınıflar için projeksiyon cihazı ihtiyacımız vardır. Kütüphane için kaynak kitap ihtiyacı vardır. Sanayi tipi elektrik süpürgesi ihtiyacı var.

22 CUMHURİYET İLKÖĞRETİM OKULU EYLÜL 2012


"CUMHURİYET İLKÖĞRETİM OKULU VİZYONUMUZ Öğrencilerimizin, Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen, sürekli gelişen ve değişime." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları