Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDE BULUNUR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDE BULUNUR"— Sunum transkripti:

1 MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDE BULUNUR

2 SAF MADDELER Tek çeşit maddeden oluşan maddelere saf madde adı verilir.  Bakır tel daha küçük parçalara ayrıldığında hep bakır özelliği gösterir.   Bakır tek bir maddeden oluşur. Bu sebeple bakır tel saf maddedir

3 KARIŞIMLAR  Birden çok saf maddenin karışmasıyla oluşmuş maddelere karışım adı verilir.  Maddeler bir araya gelerek çok sayıda karışım meydana getirebilirler. Katılar hem kendi aralarında hem de sıvı gazlarla karışım meydana getirebilir.

4 Tuz ve şeker karıştırıldığında karışım oluşur
Tuz ve şeker karıştırıldığında karışım oluşur. Tuz ve su, şeker ve su karıştırıldığında da karışımlar oluşur.  Karışımı oluşturan maddeler özelliklerini kaybetmez. Karışımlar ayrıldığında yine başlangıçtaki saf maddeler elde edilir.

5 ÇÖZELTİLER ve ÇÖZÜNME Şekerli çay, tuzlu su ve şekerli su birer çözeltidir. Çözeltilerin çoğu sıvıdır. Ancak katı ve gaz çözeltiler de vardır.  Çözeltilerde katı maddeler, çok küçük parçalar halinde sıvı madde içerisinde dağılır.

6 Katı madde sıvı içerisinde
görünmez ancak varlığı hissedilebilir. Tuzlu su çözeltisinde su çözücü, tuz ise çözünen olarak adlandırılır. Çünkü su tuzu çözer. Tuz ise suda çözünür.

7 Erime ve çözünme farkı olaylardır
Erime ve çözünme farkı olaylardır. Erime bir katının ısı alarak sıvı hale geçmesidir. Çözünme ise katının bir sıvı içerisinde küçük parçalara ayrılmasıdır. Mum ve dondurma ısındığında erir. Ancak şeker suyla karıştırıldığında erimez, Çözünür.


"MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDE BULUNUR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları