Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Charles Robert Darwin 12 Şubat 1809 yılında ingiltere Birmingham’da insandan dünyaya gelmiş , fakat bir ömür boyu,’’Ortak atadan geldik’’diye tutturmuş.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Charles Robert Darwin 12 Şubat 1809 yılında ingiltere Birmingham’da insandan dünyaya gelmiş , fakat bir ömür boyu,’’Ortak atadan geldik’’diye tutturmuş."— Sunum transkripti:

1 Charles Robert Darwin 12 Şubat 1809 yılında ingiltere Birmingham’da insandan dünyaya gelmiş , fakat bir ömür boyu,’’Ortak atadan geldik’’diye tutturmuş bir bilim adamıdır. İngiliz dogabilimcidir. 19 Nisan 1882’de İngiltere’nin ünlü kilisesi Westminster Abbey’nin ‘’ bilginler köşesi’’ olarak bilinen bölümüne gömüldü.

2 Annesini sekiz yaşında kaybetmiş, ablaları tarafından büyütülmüştür.
Çocukken köpekleri ve avcılığı çok seven, böcekleri inceleyen biridir. Babası köy doktorudur. Onun doktor olmasını istemiştir. Edinburg üniversitesinde doktorluk eğitimi sırasında kana dayanamamış ve o eğitimi bırakmıştır. Sonra Cambridge üniversitesinde papazlık eğitimi almış ve mezun olmuştur. Papazlık yapmamış, jeologlarla dostluk kurmuş; bunun sonucu haritacılığa ilgi göstermiştir.

3 Güney Amerika kıyılarının haritasını çizmek için beş yıllık gezide naturalist olarak Beagle adlı gemide çalışmıştır.Pek çok adada ve özellikle de Galapagos Adalarında bitki ve hayvanlarla ilgili gözlemleri sonucu düşünceleri berraklaşmış ve evrimi savunur halde İngiltere’ye dönmüştü ; fakat bunu bir kuram haline getirmemiştir. Bu görüşünü ispinozların gagalarındaki değişmeyi göstererek kanıtlamaya çalışmıştır.

4 Deniz omurgasızlarıyla ilgili topladığı örnekle İngiltere’de büyük ilgi toplamıştır.
Evrim teorisinin en önemli mimarıdır. İnsan dahil tüm canlı türlerinin doğal seçilim yoluyla bir ya da birkaç ortak atadan evrildiğini öne sürmüş ve o günün şartlarına göre bu teoriyi destekleyen pek çok kanıt sunmuştur.

5 Eserleri Beagle yolculuğu Türlerin kökeni İnsanın türeyişi
İnsan ve hayvanlarda duyguların ifadesi

6 Can,Ç.(2008).Kolay,Kısa,Keyifli Bilim.(İstanbul:Carpe Diem)


"Charles Robert Darwin 12 Şubat 1809 yılında ingiltere Birmingham’da insandan dünyaya gelmiş , fakat bir ömür boyu,’’Ortak atadan geldik’’diye tutturmuş." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları