Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri"— Sunum transkripti:

1 Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri

2 Kız Kulesi Kız Kulesi, çok eski çağlarda inşa edilmiştir. Ancak, yıkılıp tekrar yapılmıştır. Denizin ortasında duran bu kule turistlerin ilgisini çekmektedir.

3 Balıklı Göl Balıklı Göl’ün Hz. İbrahim’e dayanan bir hikayesi vardır. Şanlıurfa’da bulunan bu göl, Şanlıurfa’da yaşayanların gurur kaynağı.

4 Etnografya Müzesi Etnografya Müzesi, Atatürk’ün öldüğünde saklandığı müzedir. Ayrıca müzenin önünde Atatürk heykeli vardır.

5 Peribacaları Peribacaları, Nevşehir’in doğal güzelliklerindendir. Baca şeklindedir. Eskiden yıldızları gözlemek için kullanılırdı.

6 Sümela Manastırı Sümela Manastır’ı Trabzon’da bulunur. Kilisenin MS tarihleri arasında inşa edildiği sanılmaktadır. Trabzon Sümela'da yaptıkları gibi yeni manastırın çevresinde geniş katılımlı şenlikler düzenlemektedirler.

7 Manavgat Şelalesi Manavgat Şelalesi, Antalya’da bulunur. Az bir yükseklikten dökülmesine rağmen geniş bir alan üzerinde yüksek bir debiyle akar.

8 Dolmabahçe Sarayı Dolmabahçe Sarayı, Atatürk’ün öldüğü yerdir. Karaköy'den Sarıyer'e uzanan sahil şeridinin Kabataş ile Beşiktaş arasında kalan bölümünde, Marmara Denizi'nden Boğaziçi'ne deniz yoluyla girişte sol kıyıda, Üsküdar'ın karşısında yer alan saray.

9 Nemrut Harabeleri Nemrut Harabeleri, Adıyaman’da bulunur. Tapınağın içi ve çevresi tanrı ve tanrıça heykelleriyle, kabartma yazılarla, kartal başlı sütunlarla süslenmişti.

10 Çırağan Sarayı Çırağan'ın bugün Beşiktaş ve Ortaköy arasında bulunan yeri 17. yüzyılda "Kazancıoğlu Bahçeleri" diye bilinirdi.


"Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları