Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AİLE EĞİTİMİ PROJESİ PROJENİN ADI: Aile Eğitimi Projesi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AİLE EĞİTİMİ PROJESİ PROJENİN ADI: Aile Eğitimi Projesi"— Sunum transkripti:

1 AİLE EĞİTİMİ PROJESİ PROJENİN ADI: Aile Eğitimi Projesi
PROJENİN UYGULANACAĞI YER: Muratlı İlçe Merkezi PROJEYİ HAZIRLAYAN BİRİM: Mithatpaşa İlk/Ortaokulu

2 PROJENİN AMACI Çocukların eğitimlerinde ailenin ve okulun rolünün ne kadar önemli olduğu düşünüldüğünde bu projeyle aile içinde anne baba ve çocukların bir arada huzurlu, güvenli ve sağlıklı bir iklim ortamında yetişmesi, okullarda verilen eğitim ve öğretimin, ailedeki eğitim ve öğretim ile desteklenmesi, öğrencilerin akademik başarısının istenilen düzeye gelebilmesi ve okul-aile işbirliğinin geliştirilmesi amaçlanmıştır.

3 PROJENİNİN İÇERİĞİ Okullarımıza aile ihtiyaç belirleme formu gönderilmiş, alınan dönütler doğrultusunda projemizin içeriği ve kapsamı belirlenmiştir.

4 “AİLE EĞİTİMİ” PROJESİ MÜFREDAT PROGRAMLARINDA YER ALAN DERSLER VE KONU BAŞLIKLARI:
-Anne baba ve çocuklar arasında iletişim -Gelişim dönemi özellikleri -Ergen problemleri -Yaygın ana baba tutumları ve bunlara karşı çözümler -Çocukta sorumluluk bilinci geliştirme -Çocuk ve internet -Sınava hazırlanan çocuğun anne babası -Çocuğun eğitim başarısını yükseltmede ailenin rolü -Stresle baş edebilme

5 PROJE KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR
1. Sınıf velilerine sorumluluk eğitimi semineri verilmiştir.

6 1. OTURUM GELİŞİM DÖNEMİ ÖZELLİKLERİ
Anne babaların çocuklarını daha iyi anlayabilmeleri için, çocuğun içinde bulunduğu yaşın özelliklerine göre neleri yapıp yapamayacağı,düşünüp düşünemeyeceğini çok iyi bilmesi gerekir. Bu nedenle gelişim dönemi özellikleri (çocuğun fiziksel, zihinsel, duygusal özellikleri) hakkında bilgiler verildi.

7 2. OTURUM ANNE BABA TUTUMLARI Aşırı koruyucu tutum
Aşırı hoşgörülü tutum Mükemmelliyetçi tutum İlgisiz tutum Reddedici tutum Tutarsız tutum Baskıcı tutum Demokratik tutum sergileyen anne babaların çocuklarına nasıl davrandıkları ve bu tutumlar karşısında çocukların nasıl etkilendiği hakkında bilgiler verildi.

8 3. OTURUM SORUMLULUK EĞİTİMİ Sorumluluk bilincinin ne olduğu ve bu bilincin nasıl geliştirileceği konusunda önerilerde bulunuldu.

9 4. OTURUM ÇOCUKLA SAĞLIKLI İLETİŞİM Velilere çocukla sağlıklı iletişim
kurma yolları anlatıldı.

10 2. DÖNEM İÇİN YAPILMASI PLANLANAN ÇALIŞMALAR
-Çocuğun eğitim başarısını yükseltmede ailenin rolü -Çocuk ve internet -Sınava hazırlanan çocuğun anne babası

11 OCAK AYI ANNE BABA EĞİTİMİ ÇALIŞMALARI
1. BÖLÜM Ergenlik dönemi özellikleri -Bedensel gelişim -Duygusal gelişim -Zihinsel gelişim -Sosyal gelişim Konularında veliler bilgilendirildi.

12 OCAK AYI ANNE BABA EĞİTİMİ ÇALIŞMALARI
2.BÖLÜM Ergenlik dönemindeki gençlerle sağlıklı iletişim konusunda veliler bilgilendirildi.

13 ŞUBAT AYI ANNE BABA EĞİTİMİ ÇALIŞMALARI
Uzman psikolog Özkan ŞENOL tarafından 27 şubat Çarşamba günü 10:00 – 12:00 ve 14:00 – 16:00 saatleri arasında Hacı Rafet Gümüş Lisesi Konferans salonunda -Aile içi iletişim -Dikkat eksikliği -Ders başarısı -Çocuklarda özgüven eksikliği Konularında aile eğitim semineri verilmiştir.

14

15

16 EĞİTİME KATILAN VELİ SAYISI
Okul Adı Sayı Mithatpaşa İlk/Ortaokulu Papatya Anaokulu Yavuz Sultan Selim Anaokulu Mehmet Akif Ersoy İlk/Ortaokulu Hasan Orhan İlk/Ortaokulu Talatpaşa İlk/Ortaokulu Şehit Metin Öztürk İlk/Ortaokulu Şehit Erdoğan Erişik İlk/Ortaokulu Atatürk İlk/Ortaokulu Cumhuriyet İlk/Ortaokulu TOPLAM


"AİLE EĞİTİMİ PROJESİ PROJENİN ADI: Aile Eğitimi Projesi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları