Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ:

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ:"— Sunum transkripti:

1 HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ:
Av. Ayşe KANIER-Müdür Av. Nuray KUTAR ÖZEK-Uzman Hukukçu-İcra Takip Sorumlusu Behram IŞIKSOY- Takip Memuru İsmet ARDA-Takip Memuru

2 HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ
MÜDÜRLÜĞÜMÜZ; MÜDÜR, UZMAN HUKUKÇU-İCRA TAKİP SORUMLUSU VE İCRA TAKİP BİRİMİNDEN OLUŞMAKTADIR. MÜDÜRLÜK OLARAK, ODAMIZIN VE ÜYELERİMİZİN KARŞILAŞTIĞI HUKUKİ SORUNLARDA DANIŞMANLIK YAPMAKTA VE ODAMIZIN HER TÜRLÜ HUKUKİ İŞ VE İŞLEMLERİNİ TAKİP ETMEKTEYİZ. MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN GÖREV ALANI;

3 HUKUKİ GÖRÜŞ BİLDİRMEK,
ŞİRKET ANA SÖZLEŞMELERİ, TİCARİ SÖZLEŞMELER, KİRA SÖZLEŞMELERİ GİBİ ÇEŞİTLİ SÖZLEŞMELER HAZIRLAMAK,

4 Odamız aleyhine açılan veya Odamız tarafından açılan davaları takip etmek,
TALEP EDİLEN VE UYGUN GÖRÜLEN KONULARLA İLGİLİ OLARAK İLGİLİ MAKAMLARA SUNULMAK ÜZERE YENİ KANUN TEKLİFLERİ, YÖNETMELİKLER VE YÖNERGELER HAZIRLAMAK,

5 Üyelerimiz hakkında açılan disiplin soruşturmalarını yürütmek,
ODAMIZ KİRACILARI İLE İLGİLİ İŞLEMLERİ YAPMAK VE TAKİP ETMEK,

6 Odamıza yapılan tahkim başvurularını değerlendirmek ve tahkim işlemlerini yürütmek,
AİDAT BORCUNU ÖDEMEYEN ÜYELERİMİZE KARŞI İCRA TAKİBİ AÇMAK GİBİ GENİŞ BİR YELPAZEYİ KAPSAMAKTADIR.

7 2004 yılında kurulan İcra Takip Birimimiz ile, 2004 yılından bugüne kadar, borcunu süresinde ödemeyen adet üyemize karşı icra takibi açılmıştır.

8 AÇILAN 10. 145 ADET İCRA TAKİBİ DOSYASINDAN, 5
AÇILAN ADET İCRA TAKİBİ DOSYASINDAN, ADEDİ İNFAZ EDİLMİŞ BULUNMAKTADIR. BU TAKİPLERDEN TOPLAM ,72 TL. ODAMIZA GELİR KAYDEDİLMİŞTİR.  

9 HEDEFİMİZ : 2015 yılının ilk 6 ayı içerisinde Odamız Tahkim Yönetmeliği’nin değiştirilerek, tahkim müessesesinin avantajları, konusunda üyelerimize ve hukukçulara bilgilendirme toplantısı düzenlenmesi. İcra takibi, üyelerimiz açısından caydırıcı bir etki yaratmış olup, icra takibi açılmasına mahal bırakılmaksızın yapılan aramalarla da, aidat borçlarını ödemeleri sağlanan üyelerimizde önemli bir artış olmuştur yılında da Müdürlük görev alanımıza giren faaliyetlerimiz sürdürülecektir.

10 SON 3 AYDA YAPTIĞIMIZ İŞLEMLER :
YÜRÜRLÜĞE GEÇEN YIL GİREN TÜRK TİCARET KANUNU’NUN GETİRDİĞİ DÜZENLEMELER KONUSUNDA ÜYELERİMİZİN BİLGİLENDİRİLMESİ, MÜDÜRLÜĞÜMÜZDEN İSTENEN GÖRÜŞ VE KANUN TEKLİFLERİNİN TALEP EDİLDİĞİ TARİHTEN İTİBAREN 7 İŞGÜNÜ İÇERİSİNDE , SÖZLEŞMELERİN İSE 3 İŞGÜNÜ İÇERİSİNDE HAZIRLANMASI VE/VEYA ONAYLANMASI.

11 ODAMIZ İŞ MERKEZİ’NDE YER ALAN KİRACILARIMIZIN KİRA DÖNEMLERİNİN BİTMESİNDEN 1 AY ÖNCE ;
YENİ DÖNEM KİRA ARTIŞLARININ BELİRLENMESİ İÇİN YÖNETİM KURULU’NA SUNULMASI VE BELİRLENEN KİRA ARTIŞ ORANLARININ YAZILI OLARAK KİRACILARA BİLDİRİLMESİ. ODAMIZIN TABİİ OLDUĞU KANUN, TÜZÜK, YÖNETMELİK VE KARARLARI; HER GÜN İZLEYEREK , YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER HAKKINDA AYNI GÜN İLGİLİ BİRİMLERE BİLGİ VERİLMESİ.

12 İCRA TAKİP DOSYALARININ HAFTADA 1 KEZ KONTROL EDİLMESİ, TEBLİGATLARI DÖNMÜŞ MÜZEKKERELERİN CEVAPLARINI VE YENİ MÜZEKKERELERİNİ, 3 İŞ GÜNÜ İÇERİSİNDE HAZIRLAYIP POSTA İLE GÖNDERİLMESİNİN SAĞLANMASI.


"HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ:" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları