Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Öğretimdeki unsurlar. Planlanacak Altı Unsur Bir kimse bir şeyler öğretiyorsa,..........belli bir niyeti vardır...bu düşüncesini bir örtü ile bezendirmiştir...bunu.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Öğretimdeki unsurlar. Planlanacak Altı Unsur Bir kimse bir şeyler öğretiyorsa,..........belli bir niyeti vardır...bu düşüncesini bir örtü ile bezendirmiştir...bunu."— Sunum transkripti:

1 Öğretimdeki unsurlar

2 Planlanacak Altı Unsur Bir kimse bir şeyler öğretiyorsa,..........belli bir niyeti vardır...bu düşüncesini bir örtü ile bezendirmiştir...bunu bir gruba açıklamaya çalışır....bu işlevini belli bir biçim ve şekilde yapacaktır....uygulamada belli araçları kullanacaktır....bu işlevini belli bir durumda yapacaktır Dersin yapısal elementleri Hedef / kasıt Konu / içerik / öğrenilecek materyal İnsanlarca oluşturulan önşartlar / bilgi durumu/ her bir öğrencinin öğrenme davranışları Yöntem / işlev türleri, sosyal türler, konuşma biçimleri Medya / kara tahta, asetat, P.C v.b. öğretim araç ve gereçleri Sosyo kültürel önkoşullar / okul türü, yaş, cihaz ve alan donanımı, ders süresi gibi faktörleri dikkate alan global eğitim hedefleri (normlar)

3 Temel Sorular 1.Ne maksatla bir şeyler yapacağım ? 2.Öğrencinin ufkuna ne getireceğim ? 3.Bunu nasıl yapacağım ? 4.Hangi araçlarla bunu gerçekleştireceğim ? 5.Bunları kime ileteceğim ? 6.Hangi şartlar altında bunları ileteceğim? “Neyi”, “kime” ileteceğim ?

4 Bu soru bunu takip eden sorularla somutlaştırılır: Hangi somut hedeflere erişilecektir ? Ne, önemlidir ? İmkanlar dahilinde kullanılabilir, hangi medyalar bulunmaktadır? Zamansal bir çerçeve önceden verilmiş midir ? Hangi hazır bulunuşluk düzeyi ve hangi öğrenme önkoşulları bulunmaktadır ? İlgili alanın bakış açısından hangi yöntemler uygun olacaktır ? Öğrencinin en iyi şekilde gelişimi için hangi bilgi dizileri verilecektir ?

5

6 Neye erişilmesi gerekmektedir (İçerikselBileşenler) Nasıl erişilmesi gerekmektedir (Yöntemsel Bileşenler)

7 Hedefe Dayalı İki Öge

8


"Öğretimdeki unsurlar. Planlanacak Altı Unsur Bir kimse bir şeyler öğretiyorsa,..........belli bir niyeti vardır...bu düşüncesini bir örtü ile bezendirmiştir...bunu." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları