Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PREPARED BY: M.SAĞLAM “RELATIVE CLAUSES” BİRAZDAN GELECEK OLAN SLAYTLARDA DOĞRU CEVABI TAHMİN ETTİKTEN SONRA SADECE 1 DEFA İLERİ OK.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PREPARED BY: M.SAĞLAM “RELATIVE CLAUSES” BİRAZDAN GELECEK OLAN SLAYTLARDA DOĞRU CEVABI TAHMİN ETTİKTEN SONRA SADECE 1 DEFA İLERİ OK."— Sunum transkripti:

1 PREPARED BY: M.SAĞLAM msaglam_99@yahoo.com “RELATIVE CLAUSES” BİRAZDAN GELECEK OLAN SLAYTLARDA DOĞRU CEVABI TAHMİN ETTİKTEN SONRA SADECE 1 DEFA İLERİ OK VEYA FARENİZİN SOL TUŞUNA SADECE BİR KERE BASINIZ.

2 PREPARED BY: M.SAĞLAM msaglam_99@yahoo.com “RELATIVE CLAUSES" EKRANDA BELİRECEK OLAN CÜMLELERİ İNGİLİZCE NASIL SÖYLERSİN? Bu evde yaşayan adam Bu evde yaşayan adam çok yaşlı. Bu evde yaşayan adam çok yaşlıydı. Dün gördüğümüz kadın Dün gördüğümüz kadın çok güzeldi. The man who lives in this house The man who lives in this house is very old. The man who was living in this house was very old. The woman whow we saw yesterday The woman whom we saw yesterday was very beautiful.

3 PREPARED BY: M.SAĞLAM msaglam_99@yahoo.com “RELATIVE CLAUSES" EKRANDA BELİRECEK OLAN CÜMLELERİ İNGİLİZCE NASIL SÖYLERSİN? Yarın gideceğimiz maç Yarın gideceğimiz maç saat yedide oynanıyor. Evi yanan kadın Evi yanan kadın çok üzgün görünüyordu. Makas bir şeyleri kesmek için kullandığımız bir araçtır. The match which we will go tomorrow The match which we will go tomorrow is being played at seven o’clock. The woman whose house was burned The woman whose house was burned seemed very sad. The scissors are something that we use to cut things.

4 PREPARED BY: M.SAĞLAM msaglam_99@yahoo.com “RELATIVE CLAUSES" EKRANDA BELİRECEK OLAN CÜMLELERİ İNGİLİZCE NASIL SÖYLERSİN? Dün ameliyat edilen adam Dün ameliyat edilen adam solgun görünüyordu. Sinirli adama yapılan sakinleştirici iğne adamı kısa sürede rahatlattı. Evine gittiğimiz yaşlı teyzeye ne oldu. Bu gün dansettiğin kadın kaç yaşındaydı? The man who was operated yesterday The man who was operated yesterday looked pale. The tranquilizer which was injected to the angry man relieved him soon. What happened to the old lady whose house went to? How old was the woman with whom you danced today?

5 PREPARED BY: M.SAĞLAM msaglam_99@yahoo.com “RELATIVE CLAUSES" EKRANDA BELİRECEK OLAN CÜMLELERİ İNGİLİZCE NASIL SÖYLERSİN? İşte bisikleti çalan çocuk bu. Bu sorunun cevabını bilebilecek tek kişi Ahmet’tir. Satın almak istediğin ev bu ev mi? Çocukları sürekli kovalayan köpeğin kuduz olduğunu anlaşıldı. Ceketini kaybeden adam ağlaya ağlaya evine gitti. This is the boy who stole the bicycle. Ahmet is the only person who might be able to know the answer to this question. Is this the house which you want to buy? The dog which always chased the boys was found to have rabies. The man who lost his jacket went to his house crying.

6 PREPARED BY: M.SAĞLAM msaglam_99@yahoo.com “RELATIVE CLAUSES" EKRANDA BELİRECEK OLAN CÜMLELERİ İNGİLİZCE NASIL SÖYLERSİN? Çamaşır makinesi çamaşırlarımızı yıkayan kullanışlı bir makinedir. Gülü seven dikenine katlanır. Cep telefonu sürekli haberleşmemizi sağlayan bir cihazdır. Üç gündü devam eden yağmur sele neden oldu. Maçı kazanan takım şampiyon olmaya çok yaklaşacak. A washing-machine is a useful machine which is used to wash our clothes. The one who loves roses has to stand its thorns. Cell phone is a device that enables us to communicate continuously. The rain which lasted for three days caused the flood. The team which wins the match will be very close to become the champion.


"PREPARED BY: M.SAĞLAM “RELATIVE CLAUSES” BİRAZDAN GELECEK OLAN SLAYTLARDA DOĞRU CEVABI TAHMİN ETTİKTEN SONRA SADECE 1 DEFA İLERİ OK." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları