Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MÜZİKAL GRUBU.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MÜZİKAL GRUBU."— Sunum transkripti:

1 MÜZİKAL GRUBU

2 GRUP ÜYELERİ… CANSU YILMAZ DUYGU ASLAN SEDA ASLAN SELİN ÇETİNKAYA
SILA YILDIRIM SİMGE ALAN SULTAN BAHÇEPINAR SULTAN BAKADUR SUNA BİLEN TUĞBA YILDIZ

3 PROJE HAKKINDA ÖZET BİLGİ:
- Maarif: Tahsil ile elde edilen ilim, malumat. Hüner marifet anlamlarına da gelmektedir. -Müzikli Maarif: Müzikli maarif Baykuş müziğin yayın birimidir. Baykuş katoloğunda yer alan sanatçıları temsil eden bir müzik kolektifidir. -Güncel duyuru hizmeti sunarak Müzikli Maarif’e en son eklenen parçaların twitter , facebook ve android telefon üzerinden duyurusunu yapmak, erişimini sağlamak ve müziği seven, müzikle ilgilenen kitlelere hizmet sunmak amacıyla bu projeyi seçmiş bulunmaktayız. Ayrıca insanlara kütüphanenin sadece dört duvardan ibaret olmadığını, istedikleri bilgi ve müziğe zaman ve mekanda kısıtlama olmadan ulaşabileceklerini göstermek istedik. -Projemiz üzerinde çalışırken Macromedia Dreamweaver editöründen ve jquery mobile kodlarından yararlandık.

4 ABOUT THE PROJECT Maarif (Education): The science got by education, acquaintance. It also refers to skill and talent. Müzikli Maarif (Musical education) is the broadcasting unit of Baykus Music. It is a musical collective representing the artists on the Baykus catalog. -We have chosen this Project with the aim of making announcements of and providing access to the songs added recently to the Müzikli Maarif on twitter, facebook and android phones by serving current announcements by serving current announcement and offering service to the people who love music and who are interested in it. -Also we have wanted to showthat the library is not just a building of four walls and that everyone can access to the information and music they want without restrictions in time and space. -While studying on our project, we benefited from Macromedia Dreamweaver editor and jquery mobile codes.

5 MÜZİKLİ MAARİF KÜTÜPHANESİNİN AMACI :
Müzikli Maarif Baykuş,müziğin yayın birimidir. Baykuş kataloğunda yer alan sanatçıları temsil eden bir müzik kolektifidir. Baykuş Müzik ise her geçen gün kataloğunu daha da genişleten bir plak şirketidir. Müzikli maarif kütüphanesinin hedefleri arasında sadece sipariş müzik yapmaktan öte dahil oldukları yapımlara değer katmayı ve yapımlara özel parça bestelenmesinin yanı sıra Baykuş çatısı altında yapılan müziğin geniş kitlelere ulaşması doğru yapımlarda yer alması vardır.

6 NEDEN MÜZİKLİ MAARİFİ SEÇTİK…
Güncel duyuru hizmeti sunarak müzikli maarif’e en son eklenen parçaların twitter , facebook ve android telefon üzerinden duyurusunu yapmak,erişimini sağlamak ve müziği seven,müzikle ilgilenen kitlelere hizmet sunmak amacıyla bu projeyi seçmiş bulunmaktayız.

7 PROBLEMİN TANIMI: Bu konuda yaptığımız araştırmalar sonucu müzik kütüphanesinin mobil uygulamalarının eksik olduğunu gördük ve telif hakları konusunda yaşanan zaafiyetin, orijinal müzik yapımcılarına verdiği zarardan yola çıkarak hakların korunması, özgün müziğin yaşatılması ve korsan üretime bir nebze de olsa çare olabileceğini düşünerek bu çalışmayı problemimize uygun bir çözüm olarak gördük

8 PROJENİN AMACI: Bizde kütüphanenin sadece dört duvardan ibaret olmadığını, internet ve telefondan 7/24 her zaman ve her yerde kütüphaneye ulaşıp müzik dinlenebileceğini gösteren bir uygulama geliştirmek ve kütüphanenin her alanda önemli olduğunu insanlara anlatmak, belirtmek istedik. Bu kapsamda güncel duyuru hizmeti sunarak müzikli maarife en son eklenen parçaların twitter ve facebook üzerinden duyurusunu ve erişimini sağlamayı, müziği seven ve müzikle ilgilenen kitlelere hizmet sunmayı, bu hizmete mobil üzerinden erişim sağlamayı hedeflemekteyiz

9 PROJENİN ÖNEMİ: İnsanın, geçmişten gelen müzik dinleme isteğine cevap verebilmek ve insanların yasal olmayan yollardan kaynaklara erişmesini engellemek, emeğe saygının gerekliliğini vurgulamak ve ayrıca çağımızda artan müzik arşivine erişimi kolaylaştırmak için bu projenin gerekli ve önemli olduğunu düşünmekteyiz

10 PROJENİN SINIRLILIKLARI: Yaptığımız projede kullanıcıya müzik dinleme imkanı verirken, müzik indirme ve kaydetme olanağı sunmamaktayız. (Telif haklarından dolayı her türlü müziğe erişim imkanı bulunmamaktadır.) Yalnızca Baykuş müzik şirketinin yapmış olduğu çalışmalara erişim olanağı sağlanmaktadır.

11 PROJENİN GOOGLE CODE ÜZERİNDEKİ ALANIN TANITIMI:
Link: muzik/

12 PROJE TAKVİMİ: 28 Şubat haftasında proje grubu oluşturuldu. 6 Mart haftasında proje konusu belirlendi. 13-27 Mart arası yapacağımız proje üzerine genel kapsamlı çalışmalarda bulunduk, android örneklerini inceledik ve taslak halinde projemizi hazırladık. 2 Nisan günü proje raporu ve sunumu üzerine son bir çalışma yapıldı.

13 YAPILAN ÇALIŞMALAR: Öncelikle 10 kişilik bir proje grubu oluşturduk. Sadece grup üyeleri arasında iletişimi sağlamak amacıyla sosyal ağlar üzerinden bir grup kurduk ve bu sayede grup üyeleri olarak evden de birbirimizle haberleşmeyi amaçladık . Daha sonra yapacağımız proje hakkında pek çok konu belirledik ve bu konular içerisinden bizim grup üyelerimize hitap eden ve sizin de onayladığınız bir konuda hem fikir olduk. Sonraki aşamada proje konusunda eksikliklerimizi ve ihtiyaçlarımızı saptadık, bu yönde çeşitli araştırmalarda bulunduk. Amaç, kapsam, içerik ve sınırlılıklarımızı belirleyerek uygulamaya yönelik çalışmalarımıza başladık.

14


"MÜZİKAL GRUBU." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları