Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEKNOLOJİK GELİŞİMLER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEKNOLOJİK GELİŞİMLER"— Sunum transkripti:

1 TEKNOLOJİK GELİŞİMLER
İnternetin geçmişten günümüze gelişimi

2 İNTERNET İnternet Nedir?
İnternet, birbiriyle tüm dünya üzerinde yayılmış bilgisayar ağlarının birleşiminden oluşan devasa bir bilgisayar ağıdır.

3 İNTERNETİN YARARLARI

4 İNTERNETİN YARARLARI 1-İnternet üzerinden gazete okuyabilir, televizyon izleyebilirsiniz, 2- Dünyadaki herhangi bir kütüphaneye bağlanıp araştırma yapabilirsiniz, 3-İnternette müzik dinleyebilirsiniz, 4-İnternet üzerinden oyunlar oynayabilirsiniz,

5 İNTERNETİN YARARLARI 5-İnternet üzerinden her türlü içeriğinizi paylaşabilirsiniz 6-Farklı kişilerle forumlarda yazışarak fikir alışverişi yapabilir vb. yollarla iletişim kurabilirsiniz 7- Internet üzerinden bir üniversiteden mezun olabilirsiniz 8-İnternete kendi çektiğiniz bir filmi yükleyebilir, internetten film izleyebilirsiniz, 9-İnternet üzerinden alışveriş yapabilirsiniz,

6 İNTERNETİN ZARARLARI 1-Fazla kullanımı bilişsel zekamızı olumsuz etkiler. 2-Fiziksel olarak sağlık sorunlarına neden olabilir. 3-Zararlı sitelerden gelen virüsler bilgisayarımızın çalışmasını engeller. 4-Zaman kaybına neden olur. 5-Bağımlığa sebep olur. 6-Tembelleştirir.

7 İNTERNETİN TARİHÇESİ Bilgisayarların ilk kez birbirleri ile iletişimini yılında gerçekleştirdi.

8 İNTERNETİN TARİHÇESİ ARPANET; çerçevesinde ilk bağlantı 1969 yılında dört merkezle yapıldı ve ana bilgisayarlar arası bağlantılar ile internetin ilk şekli ortaya çıktı.

9 İNTERNETİN TARİHÇESİ yılından itibaren ABD internet omurga işletimi tamamen özel işleticilerinin elindedir.

10 TEKNOLOJİ NEDİR ? Teknoloji ;İnsanoğlunun gereklerine uygun yardımcı alet ve araçların yapılması ya da üretilmesi için gerekli bilgi ve yetenektir. Bir insan etkinliği olarak teknoloji, insanlık tarihinde bilim ve mühendislikten önce ortaya çıkmıştır. Teknolojinin, bilimin uygulamacı yönü olduğu görüşleri de vardır. Teknoloji, günümüzde veri paylaşımının en etkin bir biçimde kullanılarak keşiflere yön vermesinin etkin bir parçası olarak da tanımlanabilmektedir

11 TEKNOLOJİNİN YARARLARI
Teknolojinin Yararlarını Maddeler Halinde Açıklayabiliriz ; 1- İnternet sayesinde dünyanın diğer bir ucundan diğer ucuna bilgi ulaştırılabilmesi. 2- Teknoloji sayesinden insanlar çok daha kolay yaşam imkanlarına sahip olurlar ve yapacakları işler çabuk ve rahat yapabilirler. Örneğin evlerde kullanılan çamaşır makinesi, bulaşık makinesi gibi teknolojik ürünler işleri kolayca yapmaya yararlar. Evlerde bulunan teknolojik aletler yardımıyla hem bilgileri ve yiyecekleri saklarsınız hem de yapacağınız işleri daha hızlı ve basit bir şekilde yapabilirsiniz. Bu işleri yaparken daha az enerji sarfedelebilirisiniz.

12 TEKNOLOJİNİN YARARLARI
3- Teknoloji tıp alanında da çok faydalı bir şeydir. 4-Eğitim alanında da teknolojinin çok faydası vardır. Mesela ; episkop, projeksiyon makinesi ve televizyon gibi ürünler yardımıyla okullarda ders anlatmada kolaylık sağlanmaktadır. 5- Teknolojinin bir diğer faydası insanların düşüncelerini, duygularını daha fazla insana anlatmasının daha kolay bir hale gelmesidir. Matbaa sayesinde birçok kitap basılmış ve insanlar bu kitaplar sayesinde kültürleri gelişmiştir. Hayatımızda internet, gazete, televizyon, radyo ve diğer iletişim aletleri ile daha fazla insana haberler ulaştırılmaktadır. 6- Teknoloji ulaşım alanında da çok faydalıdır. Eskiden yolları atlarla veya yürüyerek aylarda belki de yıllarda gidilmekteydi. Teknoloji sayesinde bu kolaylaştı ve çok uzak biryere kısa zamanda ulaşılabilmektedir. Teknolojinin yararı olduğu kadar Teknolojinin zararları vardır.

13 TEKNOLOJİNİN ZARARLARI
Teknolojinin Zararları Nelerdir ? Teknoloji denilen şey başta yeniliklerin ve gelişimlerin insanların hayatını kolaylaştıracak bir şekilde olması anlamına gelen genel bir kavramdır. Günden güne gelişen bu teknoloji insan hayatını zora sokabilecek zararlar içeriyor mu ? Teknolojinin yararı kadar zararıda çoktur. Doğanın temel unsurları olan ; hava, su, ve toprak üstünde çok olumsuz etkileri bulunabilir. Çevre Kirliliğinde Teknolojinin Zararları Şunlardır ; 1 – Trafiğe heryıl çok fazla araç çıkmakta. Bu araçların yaydıkları egsoz dumanları ozon tabakasının incelmesine neden oluyor. 2- Ormanlardaki ağaçlar ; kağıt üretmek için, toprak genişletmek amacıyla denetimsizce ve düzensiz bir şekilde kesiliyorlar. Ağaçların gündüz vaktinde oksijenli solun yaparak havaya oksikenli hava yapması kısıtlanıyor. 3- Fabrika bacasından çıkan zehirli gazlar atmosferi çok fazla kirletmekte ve bu gazlar oksijen oranını azaltmakta. Havanın kirli olması sonucunda asit yağmuru olarak bu hava toprağa iniyor ve toprağıda etkileyebiliyor.

14 TEKNOLOJİNİN ZARARLARI
4- Fabrikalardan atılan arsenik, siyanur ve fenol gibi toksitlerin sulara karışması, 5- Tankerler veya borularla taşınan petrolün suya karışması 6- İnorganit tuzlar, ziraat ilaçları ve yapay organik kimyasalların suya karışması 7- Radyoaktivitenin etkisi yani: Nükleer enerji santralleri, çeşitli nükleer denemeler, tıbbi içerikli üretimler ve çeşitli endüstri tipi üretimleri, radyoaktif maddeye sahip hayvansal ürünler (et, balık, süt, vb.) ve bitkiler, bu zararlı maddeyi besin zinciri ile insanlara ve diğer canlılara taşır. Böylece bağışıklık mekanizmasını felce uğratmak ve kansere neden olmak gibi sorunlara yol açar. Önemli Not: Atmosferdeki ve topraktaki kirletici maddeler asırlar sonra da olsa eninde sonunda suya geçerler.


"TEKNOLOJİK GELİŞİMLER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları