Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Tanıtım webinarı: Tanıtım eğitimi anket sonuçları 11 Mart 2015.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Tanıtım webinarı: Tanıtım eğitimi anket sonuçları 11 Mart 2015."— Sunum transkripti:

1 Tanıtım webinarı: Tanıtım eğitimi anket sonuçları 11 Mart 2015

2 Bazı sonuçlar Anket gönderilen kişi sayısı: 94 Cevaplayan: 89 Oran: %91 Ortaklık kuran kütüphane sayısı: 62 Ortağı bulunmayan kütüphane: 12 Cevap vermeyen:3 Webinarları başarılı ve çok başarılı bulanların sayısı: 77 Emin değilim: 10 Başarısız: 2 Başarı oranı: %86

3 Bazı sonuçlar-2- Medyada yer alma: Proje dışındaki 1040 kütüphane: 501 haber Proje kapsamındaki 78 kütüphane: 846 haber Kütüphaneye gelen kullanıcı sayısındaki yıllık artış: Proje dışındaki kütüphaneler: %10 Pilot kapsamındaki kütüphaneler: %35 Kütüphan-e Türkiye Projesi’nin tanınırlığında önemli bir değişiklik yok, Niçin???

4 Tanıtım eğitimi kütüphanenizi nasıl etkiledi? a) Kütüphane algısı nasıl etkilendi? Kütüphaneye ilgi arttı. Kütüphane algısının pozitif yönde değişmesini sağladı. Personelin bakış açısını ve çalışmasını olumlu etkiledi. Kütüphanenin tanınırlığı ve görünürlüğü arttı.

5 Kütüphane nasıl etkilendi? -2- b) Kullanıcılar açısından nasıl bir tablo ortaya çıktı? Kütüphane dezavantajlı vatandaşlara ulaştı. Kullanıcı grubunun yaş ortalaması değişti. Verdiğimiz eğitimleri alan vatandaşlardan bazıları iş buldu. Sadece öğrencilerin değil, halkın da kullandığı bir kütüphane olduk. Okuyucu kitlemiz çeşitlendi.

6 Kütüphane nasıl etkilendi ? -3- c) Kütüphane açısından: Diğer kurumlardan paydaşlık teklifi aldık. Sorunlarımızın neler olabileceğini fark ettik. Personelin bakış açısını ve çalışmasını olumlu etkiledi. Medya ile iletişimimiz arttı. Tanıtım planı yapılmasının gerekliliği ortaya çıktı. Faaliyetlerimizde bir değişiklik olmadı (2 kişi)

7 Eğitim sonucu kişisel olarak nasıl etkilendiniz? Öz güvenim arttı. İnsanlara bakış açım değişti. Heyecanım arttı. İletişim ve halkla ilişkiler konusunda daha girişken oldum. Uygulamadaki eksiklikleri ve hataları daha iyi görmeme yardımcı oldu. Motivasyonumu artırdı. Meslektaşlarımla olan diyaloğumu artırdı.

8 Kişisel olarak nasıl etkilendiniz? -2- Konuya daha bilimsel bir açıdan bakmamı sağladı. Daha sabırlı olmayı öğrendim. Kurumumu daha iyi savunmayı öğrendim. İnsanlara daha faydalı olabileceğimi gördüm. Daha sosyal bir insan haline geldim. Yazılı ve görsel basını daha iyi kullanabiliyorum. Personelimin yetenekleri hakkında bilgi sahibi oldum.

9 Kişisel olarak nasıl etkilendiniz? -3- İşbirliği çalışmalarının ne kadar önemli olduğunu anladım. Mikrofonla konuşabiliyorum. Sosyal medyayı kullanabiliyorum. Topluluk karşısında kendimi daha iyi ifade edebiliyorum. Kütüphaneci olmadığımdan kütüphaneleri pek sevmezdim, bu eğitim sayesinde yaptığım işi seviyorum. Öğretme yeteneğimin farkına vardım. İnsanlara yardım etmenin mutluluğunu yaşadım.

10 Kişisel olarak nasıl etkilendiniz ?-4- Sorun çözme yeteneğim gelişti. Mutluluk, gurur, bağlılık. Programda yer almak, yeniden doğmak gibi. Paydaşlarla ortak çalışma becerisi edindim. Çevrem genişledi. Daha keyifle işe geliyorum. Bu proje ile, şimdi kütüphaneci oldum.

11 Kişisel olarak nasıl etkilendiniz? -5- Diğer kurumlarla daha rahat ilişki kurabiliyorum. Mesleğimin değerini daha iyi anladım. İkili ilişkilerim arttı. Bu eğitim kişisel olarak beni etkilemedi. Hiçbir değişiklik olmadı (3).

12 Görüş ve öneriler Projenin başarıya ulaşması, toplumda kütüphaneler konusundaki yanlış algıları ortadan kaldıracaktır. Başarı için tüm personelin bilinçli olması gerekiyor. Bilinçsiz bir personelin olumsuz bir hareketi bütün emeğin heba olmasına yol açıyor. Webinarlar görüntülü ve karşılıklı olursa daha verimli olur. Yerel basın ve sosyal medyayı kullanmanın, kamu ve özel kurumlara yapılan ziyaretlerin projeye olan ilgiyi artırdığını düşünüyorum.

13 Görüş ve öneriler -2- İnsanların hayatına birebir dokunma olanağı sağladığı için kendim ve mesleğim adına memnunum. Bu proje kapsamında kendimi yetersiz buluyorum, hiçbir faaliyette bulunamadım, özür diliyorum. Projenin başarıya ulaşması için bina ve personel sorunları çözülmelidir. Üst düzey yöneticiler de bu çalışmaların içinde yer almalıdır. E-kitap uygulamasını merak ediyoruz.

14 Görüş ve öneriler-3- Güzel bir proje. Ancak bina yetersizliği nedeniyle istediğimiz faaliyetleri yeterince yapamadığımız için üzgünüz. Bu proje ulusal çapta uygulanmalıdır. Belediyeler bazen olumsuz yaklaşıyor, bu konuda neler yapılabilir? İşlerimizin yoğunluğu yüzünden bazen motivasyonum düşüyor. Ama yine de projeye devam etmekte kararlıyım. Bu işler fedakarlık gerektiriyor.

15 Görüş ve öneriler -4- Tanıtım eğitimi süresi yetersizdir, daha fazla zaman ayrılmalı. Webinarlar pilot illerden yapılırsa daha yararlı olacaktır. Kütüphanelere bütçe ayrılırsa daha verimli sonuçlar elde edilecektir. Yetersiz bir proje, müdürler ve halk ilgisiz. Webinar eğitimleri uygun değil. Böyle bir projeye dahil olduğum için çok mutluyum. Projenin bütün kütüphanelerimizde uygulanmasını diliyorum. Bu proje işimizi daha fazla önemsemeyi ve sevmemizi sağladı.


"Tanıtım webinarı: Tanıtım eğitimi anket sonuçları 11 Mart 2015." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları