Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAZIRLAYAN: ÖZKAN ÖZÇELİK 4/c 519

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAZIRLAYAN: ÖZKAN ÖZÇELİK 4/c 519"— Sunum transkripti:

1 HAZIRLAYAN: ÖZKAN ÖZÇELİK 4/c 519
ispanyolca HAZIRLAYAN: ÖZKAN ÖZÇELİK 4/c 519

2 İSPANYOLCANIN KONUŞULDUĞU ÜLKELER
► Arjantin ► Bolivya ► Dominik Cumhuriyeti‎ ► Ekvador ► Ekvator Ginesi‎ ► El Salvador‎ ► Guatemala‎

3 ► Honduras‎ (13 K, 4 M) ► Kolombiya‎ (13 K, 4 M) ► Kosta Rika‎ (13 K, 2 M) ► Küba‎ (17 K, 3 M) ► Meksika‎ (20 K, 2 M) ► Nikaragua‎ (15 K, 4 M) ► Panama‎ (16 K, 3 M)

4 ► Paraguay‎ (12 K, 2 M) ► Peru‎ (14 K, 1 M) ► Porto Riko‎ (12 K, 1 M) ► Uruguay‎ (12 K, 3 M) ► Venezuela‎ (14 K, 3 M) ► İspanya‎ (19 K, 1 M) ► Şili‎ (18 K, 1 M)

5 karikatürler

6 Bu dil ne zaman ortaya çıktı
destek olması da buna sebeptir. Bu dil ne zaman ortaya çıktı İspanyolca Latince 'den geliştirilmiş ve Cebelitarık ve Bask gibi farklı bölgelerde konuşulan yerel dillerin etkisiyle bugüne gelmiştir. Bu nedenle Latinceden türeyen diğer dillere dilbilgisi ve sözcük dağarcığı açısından benzer.

7 Dil üzerinde bir diğer önemli etki ise Emeviler döneminden dolayı ArapçadandIr.16 Yüzyıl'dan sonra Amerika'nın keşfiyle dil bu kıtaya yayılmıştır. Burada Kristof Kolomb keşif sırasında İspanya kraliyet ailesinin destek olması da buna sebeptir.

8 Evet - Sí Hayır - No Teşekkür ederim - Gracias Çok teşekkür ederim - Muchas gracias Rica ederim - De nada Lütfen - Por favor Özür dilerim - Lo siento Merhaba - Hola Hoşçakal - Adiós Görüşürüz - Hasta luego/Hasta la vista/Hasta pronto

9

10 İyi akşamlar - Buenas tardes
İyi geceler - Buenas noches Ben - Yo Sen - Tú , Vos (Arjantin'de kullanılır, "Tú" daha saygılı bir hitap şeklidir). O - Él (e) , Ella (d) Biz - Nosotros (e), Nosotras (d) Siz - Vosotros (e)(Sadece İspanya' da kullanılır), Vosotras (d)(Sadece İspanya' da kullanılır), Ustedes (Latin Amerika'da kullanılır, çekimi ellos ile aynıdır). Onlar - Ellos (e), Ellas (d) Nasılsın? - ¿Cómo estás? ¿Qué pasa? Nasılsınız? - ¿Cómo está usted?

11 BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER


"HAZIRLAYAN: ÖZKAN ÖZÇELİK 4/c 519" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları