Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ISPARTA YAKAÖREN İLKÖRETİM OKULU Sağlık Slaytlarıhttp://hastaneciyiz.blogspot.com.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ISPARTA YAKAÖREN İLKÖRETİM OKULU Sağlık Slaytlarıhttp://hastaneciyiz.blogspot.com."— Sunum transkripti:

1

2 ISPARTA YAKAÖREN İLKÖRETİM OKULU Sağlık Slaytlarıhttp://hastaneciyiz.blogspot.com

3 S l a y t g ö s t e r i m e h e p i n i z h o ş g e l d i n i z !

4 DERS : HAYAT BİLGİSİ Sağlık SlaytlarıSağlık Slaytları sağlık

5 MERT YAY NO:70 ÇEVRE KİRLİLİĞİ SINIF:2/A

6 Çevre kirliliği İnsanoğlu yüzyıllardır çevresine ve doğaya verdiği zararların bedelini ödemektedir. Kişisel hırslarla, daha çok kazanmak arzusuyla, tembellikle, sorumsuzlukla doğaya zarar verenler kendilerinin doğanın bir parçası olduklarını ve verdikleri zararın kendilerine döneceği gerçeğini gözardı etmişlerdir. Yüzlerce yıldır çevreye verdiği zarardan çok çeken insanoğlunda bir çevre bilincinin oluşması (en azından önemli bir kısmında) çok yeni sayılır. 1970'li yıllardan sonra Dünya'da çevremizle ilgili hissedilir derecede bir duyarlılık oluşmuş ve bu olgu çevrebilim(ekoloji) adıyla bilimsel platformda yoğun bir şekilde ele alınmaya başlanmıştır. İnsanoğlu yüzyıllardır çevresine ve doğaya verdiği zararların bedelini ödemektedir. Kişisel hırslarla, daha çok kazanmak arzusuyla, tembellikle, sorumsuzlukla doğaya zarar verenler kendilerinin doğanın bir parçası olduklarını ve verdikleri zararın kendilerine döneceği gerçeğini gözardı etmişlerdir. Yüzlerce yıldır çevreye verdiği zarardan çok çeken insanoğlunda bir çevre bilincinin oluşması (en azından önemli bir kısmında) çok yeni sayılır. 1970'li yıllardan sonra Dünya'da çevremizle ilgili hissedilir derecede bir duyarlılık oluşmuş ve bu olgu çevrebilim(ekoloji) adıyla bilimsel platformda yoğun bir şekilde ele alınmaya başlanmıştır..

7 Çevre kirliliğin zararları ÇEVREYE VERİLEN ZARARLAR ÇEVREYE VERİLEN ZARARLAR Çevre kirliliğinin doruğa ulaşmasında 19. yüzyıldaki Sanayi Devrimi'nin büyük etkisi olduğu doğrudur. Fakat çevre kirliliğinin bu tarihte başladığını zannetmek büyük bir hatadır. çevre kirliliği çok eski çağlardan beri vardır. Fakat çevre biliminin ve ciddi bir ekolojik bilincin oluşması yenidir. örneğin ormanların bilerek yakılması insanoğlunun çevreye çağlar boyunca verdiği zararın bir örneğidir. Orman yangını, çağlar öncesinde insanların sık sık yakalandığı sinüzit ve antrakoz (akciğerlerde siyahlaşma) gibi hastalıkların başlıca nedenidir. Fakat bunu yapan insanların, bu hastalıkların sebebinin, doğaya kendi elleriyle verdikleri zararlar olduğunu anladıklarını hiç sanmıyoruz. Çevre kirliliğinin doruğa ulaşmasında 19. yüzyıldaki Sanayi Devrimi'nin büyük etkisi olduğu doğrudur. Fakat çevre kirliliğinin bu tarihte başladığını zannetmek büyük bir hatadır. çevre kirliliği çok eski çağlardan beri vardır. Fakat çevre biliminin ve ciddi bir ekolojik bilincin oluşması yenidir. örneğin ormanların bilerek yakılması insanoğlunun çevreye çağlar boyunca verdiği zararın bir örneğidir. Orman yangını, çağlar öncesinde insanların sık sık yakalandığı sinüzit ve antrakoz (akciğerlerde siyahlaşma) gibi hastalıkların başlıca nedenidir. Fakat bunu yapan insanların, bu hastalıkların sebebinin, doğaya kendi elleriyle verdikleri zararlar olduğunu anladıklarını hiç sanmıyoruz.

8 Kirlilik

9 Hava kirliliği

10 ÖNEMLİ Çevre Kirliliği Çevre Kirliliği Çevre kirliliği, karşılaşılan en büyük çevre sorunları arasındadır. Unutmayalım! Henüz vakit geçmeden, çevre adına atılacak her adım, geleceğimizin garantisi olacaktır. Çevre kirliliği, karşılaşılan en büyük çevre sorunları arasındadır. Unutmayalım! Henüz vakit geçmeden, çevre adına atılacak her adım, geleceğimizin garantisi olacaktır. Günümüzde en yaygın olan kirlilik su, hava, toprak, gürültü kirliliğidir. Günümüzde en yaygın olan kirlilik su, hava, toprak, gürültü kirliliğidir. Gürültü Kirliliği Gürültü Kirliliği Gürültü Kirliliği Gürültü Kirliliği Hava Kirliliği Hava Kirliliği Hava Kirliliği Hava Kirliliği Su Kirliliği Su Kirliliği Su Kirliliği Su Kirliliği Toprak Kirliliği Toprak Kirliliği Toprak Kirliliği Toprak Kirliliği

11 GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ Gürültü Hayatı Çekilmez Hale Getiren Çok Önemli Bir Çevre Kirliliğidir. Gürültü Hayatı Çekilmez Hale Getiren Çok Önemli Bir Çevre Kirliliğidir.. Düğün, sünnet, v.b. toplu merasimlerde, çevrede bulunabilecek yaşlı, hasta ve bebekleri düşünerek, aşırı gürültülü müzik çalmayalım ya da kapalı ve ses yalıtımlı mekanları seçelim. Düğün, sünnet, v.b. toplu merasimlerde, çevrede bulunabilecek yaşlı, hasta ve bebekleri düşünerek, aşırı gürültülü müzik çalmayalım ya da kapalı ve ses yalıtımlı mekanları seçelim. İşyerlerindeki gürültünün dışarı taşımasını önleyecek ses yalıtımlarını yapalım, yapmayanları uyaralım. İşyerlerindeki gürültünün dışarı taşımasını önleyecek ses yalıtımlarını yapalım, yapmayanları uyaralım. Evlerimizde kullandığımız TV ve müzik aletlerinin sesini sadece kendi duyabileceğimiz kadar açalım. Evlerimizde kullandığımız TV ve müzik aletlerinin sesini sadece kendi duyabileceğimiz kadar açalım. Çevremizdeki insanları rahatsız edecek gereksiz gürültülerden kaçınalım. Çevremizdeki insanları rahatsız edecek gereksiz gürültülerden kaçınalım. Gereksiz yere korna çalmayalım. Gereksiz yere korna çalmayalım. Patlak egzozlarımızı hemen tamir ettirelim. Patlak egzozlarımızı hemen tamir ettirelim. Evlerimizdeki bakım ve onarım işlerini uygun saatlerde yaptıralım. Evlerimizdeki bakım ve onarım işlerini uygun saatlerde yaptıralım. Toplumun huzurunu bozacak davranışlardan kaçınalım ve insanca yaşamak için birbirimizin haklarına saygı gösterelim. Toplumun huzurunu bozacak davranışlardan kaçınalım ve insanca yaşamak için birbirimizin haklarına saygı gösterelim. Bina içerisindeki ayak sesleri ve benzer gürültüleri önlemek için gerekli tedbirleri alalım. Bina içerisindeki ayak sesleri ve benzer gürültüleri önlemek için gerekli tedbirleri alalım. "İnsanların dinlenmeye ihtiyaç duyduğu tatil beldeleri ve piknik yerlerinde aşın gürültü yapmak, yüksek sesli müzik dinlemek bir kültür noksanlığı olduğu gibi, aynı zamanda sağlıksız bir davranıştır. "İnsanların dinlenmeye ihtiyaç duyduğu tatil beldeleri ve piknik yerlerinde aşın gürültü yapmak, yüksek sesli müzik dinlemek bir kültür noksanlığı olduğu gibi, aynı zamanda sağlıksız bir davranıştır. Gürültünün strese ve de bir çok hastalıklara sebep olduğunu unutmayalım. Gürültünün strese ve de bir çok hastalıklara sebep olduğunu unutmayalım.

12 KİRLİLİK

13 KAYNAKÇA D:\mert 1\EniyiProgram_com Bugs Bunny.htm D:\mert 1\Gifler4 - SEVİMLİ ve İLGİNÇ GİFLER - Blogcu_dosyalar\blogbar.htm Paulu_Net - Pamukkale Üniversiteli Öğrencilerin Paylaşım Sitesi Denizlideki Antik Kentler.htm

14 BEN İ İ ZLED İĞİ N İ Z İ Ç İ N TE Ş EKKÜR EDER İ M


"ISPARTA YAKAÖREN İLKÖRETİM OKULU Sağlık Slaytlarıhttp://hastaneciyiz.blogspot.com." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları