Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLİŞİM TEKNOLOJİ DERSİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLİŞİM TEKNOLOJİ DERSİ"— Sunum transkripti:

1 BİLİŞİM TEKNOLOJİ DERSİ
AD:ECE SOYAD:FİDAN NO _ SINIF:19_6/C

2 İÇİNDEKİLER 1.ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN NEDENLERİ
2.ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN SONUÇLARI 3. ÇEVRE KİRLİLİĞİ İLE İLGİLİ HABER 4.ÇEVRE KİRLİLİĞİ İLE İLGİLİ KARİKATÜR 5.ÇEVRE KİRLİLİĞİ İLE İLGİLİ AFİŞLER 6.ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN SONUÇLARI İLE İLGİLİ RESİM 7. ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN NEDENLERİ İLE İLGİLİ RESİM

3 ÇEVRE KİRLİLİĞİ İLE İLGİLİ HABER
Keçiören’de hurdacı operasyonu ANKARA - Ankara Keçiören Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, mahalle sakinlerinde gelen istekler doğrultusunda gecekondu bahçesi hurdacılarına yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenledi. Ayvalı, Sancaktepe ve Yükseltepe mahallelerinde yapılan denetim ve kontrollerde gecekondu bahçelerinde hurdaya ayrılmış malzemelerin yanı sıra, pet şişe, kağıt, plastik gibi atık malzemeler biriktirerek görüntü ve çevre kirliliği yapan çok sayıda gecekondu tespit edildi. Zabıta ekiplerince tespit edilen gecekondu bahçesi hurdacıları, ikamet etmekte oldukları konutların bahçelerinde insan sağlığına zarar verecek, çevre ve görüntü kirliliği oluşturacak her türlü hurda malzemelerini depolamamaları ve mevcut depoladıkları hurda malzemeleri de beş gün içerisinde boşaltmaları yönünde yazılı tebligatlar yapılarak uyarıldı.

4 ÇEVRE KİRLİLİĞİ İLE İLGİLİ KARİKATÜR
LÜTFEN ÇEVREMİZİ TEMİZ TUTALIM KÜRESEL ISINMAYI ENGELİYELİM!

5 ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN SONUÇLARI
Çevre Kirliliğinin Sebeb Olduğu Başlıca Sonuçlar 1- Dünya’nın coğrafyası her geçen gün değişmektedir. 2- Dünya’nın iklimi değişmektedir "küresel isinma". 3- Erozyonlar oluşur ve toprağın verimini düşürür. 4- Su kaynakları gün geçtikçe azalmakta. 5- Enerji kıtlığı başlar. 6- Biyolojik çeşitlilik (canlı çeşitliliği) azalır. 7- Beslenme sorunu doğar. 8- Ekosistem dengesi bozulur. 9- Dünyanın sonu gelir. Çevre Kirliliğini Önlemek İçin: 1- Sanayileşmede çevreye zarar vermemek için gerekli tedbirlerin alınması gerekir. 2- Canlı türlerinin ve nesillerinin devamının sağlanması gerekir. 3- Bilinçli tarım yapılması gerekir. 4- Ormanların yok edilmemesi gerekir yeni orman alanları oluşturulmalıdır. 5- Su kaynaklarının kirletilmemesi gerekir. 6- Geri dönüşümlü ürünlerin kullanılması gerekir ve insanlar buna teşvik edilmeli. 7- Tüketim maddelerinin geri dönüştürülebilecek şekilde kullanılması gerekir. 8- Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması gerekir. 9- Yenilenemez enerji kaynaklarının kullanılmaması gerekir. 10- Eğitime önem verilmesi ve tutumlu olunması gerekir. 11- Sürdürülebilir kalkınma yapılması gerekir. 12- Bilinçli tüketim yapılması gerekir.

6 ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN NEDENLERİ
Çeşitli kaynaklardan çıkan katı, sıvı ve gaz halindeki kirletici maddelerin hava, su ve toprakta yüksek oranda birikmesi çevre kirliliğinin oluşmasına neden olmaktadır. Hızla artan dünya nüfusunun ihtiyaçlarının karşılanması için teknolojinin gelişmesine bağlı olarak endüstrileşmenin de artması gerekmektedir. Sanayideki bu artış beraberinde var olan doğal kaynakların hızla tükenmesine neden olmaktadır. Doğal kaynaklar hızla tükenirken, üretim ve tüketimden kaynaklı atıkların önlemler alınmadan doğaya atılması Çevre Kirliliğinin oluşmasına ortam sağlamaktadır. Çevre kirliliğinin en önemli nedenleri aşağıda kısaca sıralanmıştır. Hızlı nüfus artışı, Plansız kentleşme, Plansız endüstrileşme Doğal kaynakların ölçüsüz kullanılması. Kuşkusuz çağımız, dünya tarihinde en fazla gelişme ve ilerlemelere sahne olmaktadır. Beşeriyetin sanayileşme ve tekniğin her alandan gelişmenin azami noktası yaşamakta olduğumuz zaman dilimi içindedir. Bu hızlı gelişme her geçen gün dahada hızla artmaktadır. Bu arada, insanlar da doğal zenginlik kaynaklarını hızla tüketmektedirler.

7 ÇEVRE KİRLİLİĞİ İLE İLGİLİ AFİŞLER
ÇEVREYİ KORUYALIM DÜNYAYI KURTALIM!!!!!!!!!!

8 ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN SONUÇLARI İLE İLGİLİ RESİM
ÇEVREYİ KORUMAZSAK İŞTE SONUCUNDA BU KİRLİLİK ÇIKAR

9 ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN NEDENLERİ İLE İLGİLİ RESİM
ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN İLK NEDENİ İNSANLARDIR


"BİLİŞİM TEKNOLOJİ DERSİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları