Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TÜRKİYE’NİN ORTA NOKTASI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TÜRKİYE’NİN ORTA NOKTASI"— Sunum transkripti:

1 TÜRKİYE’NİN ORTA NOKTASI

2 Ülkemizin güzel şehirlerinden biri olan Sivas ilinin bilinmeyen cenneti Sızır Türkiye’nin tam orta noktasıdır!!

3 Sızır, Romalılar zamanında Horzurum şehri kalıntıları üzerine kurulmuş, İmparator Sezar’ın doğu seferleri sırasında dinlenme ve dört tarafı su ile çevrili olmasından dolayı en güvenilir mekanlardan biri olmuştur. Rivayete göre, Sezar Kalesinin duvarlarından su sızmaya başladığında halk Sezar Kalesini “Sızar Kalesi” olarak anmaya başlamış ve bu durum zamanla halk dilinde “Sızır” olarak kalmıştır. Sızır da Eti’ler den kalma mağaralar, yer altı şehri ve tüneller halen mevcuttur.

4 Sızır’ın doğa güzelliğinin sebebi, kuzey ve kuzey batısındaki Ak dağ ormanlarıdır. Ayrıca sızır ormanları Türkiye’nin en güneyindeki sıcak ve kurak iklime en yakın olan rutubet ve yağışsız sarı çam ormanlarına sahiptir. Bu bölge ormanları aynı zamanda Asya vaşağı olarak bilinen ve nesli tükenmekte olan bir hayvan türüne de ev sahipliği yapıyor Sızır kasabalısı yazları ne mi yapar? Herkesin yaylada taştan bir evi vardı ormanın içi , her yer yemyeşil, serin, şehrin gürültüsünden uzak doğayla iç içe yaşarlar.

5 Sızır ’da geçirdiğiniz günler içerisinde bir gün Sızır Çağlayanı’nı görmezseniz sızır size darılır. O şelalenin akışını görmenizden, o huzur verici sesinden mahrum olmanızı asla istemez. Hele bir de hava sıcaksa ve serinlemeye ihtiyacınız varsa… Şelalenin aşağısına inmeseniz de o serinliği teninizde hissedersiniz. Daha sonra bir şey sizi çeker aşağı doğru ve bir bakmışsınız ayaklarınız çıplak şelale suyunda serinliyor. Serinleyip kendinize geldiğiniz de etrafınıza bakar ve tahta merdivenler görürsünüz. Meraktır ya işte insanı keşfe ulaştıran böylece gizli mağarayı keşfedersiniz.

6 KEŞFETMEK Mİ İSTİYOSUNUZ?
MERAK MI EDİYORSUNUZ? KEŞFETMEK Mİ İSTİYOSUNUZ? O ZAMAN,… HAYDİ SIZIR’A DİLEM HERDEM


"TÜRKİYE’NİN ORTA NOKTASI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları