Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MESLEK NEDİR ? Meslek ,bir kimsenin hayatını kazanmak için yaptığı,kuralları toplum tarafından belirlenmiş ve belli bir eğitimle kazanılan bilgi ve becerilere.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MESLEK NEDİR ? Meslek ,bir kimsenin hayatını kazanmak için yaptığı,kuralları toplum tarafından belirlenmiş ve belli bir eğitimle kazanılan bilgi ve becerilere."— Sunum transkripti:

1 MESLEK NEDİR ? Meslek ,bir kimsenin hayatını kazanmak için yaptığı,kuralları toplum tarafından belirlenmiş ve belli bir eğitimle kazanılan bilgi ve becerilere dayalı faaliyetler bütünüdür.

2 ÖYLEYSE ; ÖNCELİKLE MESLEK SEÇMEK HAYAT BİÇİMİNİ SEÇMEK DEMEKTİR !
GERÇEKCİ VE DOĞRU SEÇİM YAPMAK ZORUNDASINIZ BİR MESLEK DIŞARIDAN ÇEKİCİ GÖRÜNSE BİLE YETENEK VE BECERİLERİNİZE UYGUN DEĞİLSE SİZİN İÇİN İYİ BİR MESLEK DEĞİLDİR . MELSEK SEÇİMLERİNİZİ TESADÜFLERE BIRAKMAYINIZ ! ÖNCELİKLE BENİM NE GİBİ ÖZELLİKLERİM VAR ? BEN NE YAPABİLİRİM ? HAYATTAN NE BEKLİYORUM ? SORULARINI SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE CEVAPLAMALISINIZ !

3 NELERE DİKKAT ETMELİYİZ ?
MESLEK SEÇİMİ KONUSUNDA GERÇEKÇİ VE DOĞRU KARARA NASIL ULAŞABİLİRİZ ? ÖNCELİKLE ; * KENDİNİZİ TANIMALISINIZ , * MESLEKLERİ TANIMALISINIZ , * MESLEKİ EĞİTİM YERLERİ HAKKINDA BİLGİ EDİNMELİSİNİZ . DAHA SONRA ; * KENDİNİZ VE MESLEKLER HAKKINDA EDİNDİĞİNİZ BİLGİLRİ DEGERLENDİRMELİ , * SEÇTİĞİNİZ MESLEĞİ KAZANABİLECEĞİNİZ UYGUN EĞİTİM YERİNE YÖNELMELİSİNİZ .

4 KENDİNİZİ TANIMALISINIZ !
DEĞERLERİNİZİ FİZİKSEL ÖZELLİKLERİNİZİ YETENEKLERİNİZİ BEKLENTİLERİNİZİ SOSYO-EKONOMİK DURUMUNUZU KİŞİLİK ÖZELLİKLERİNİZİ İGİLERİNİZİ TANIMALISINIZ !

5 MESLEKLERİ TANIMALISINIZ !
MESLEK NEDİR ? ÇALIŞANLAR NE TÜR GÖREVLER YAPAR ? MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ FİZİKSEL ÖZELLİKLER , YETENEKLER , İLGİLER , KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ NELERDİR ? MESLEĞE YÖNELİK EĞİTİM NERELERDE VE NASIL VERİLİR ? EĞİTİM SÜRESİ NE KADARDIR VE KİMLER NE ŞEKİLDE FAYDALANABİLİR ? MESLEKİ EĞİTİMDE HANGİ DERSLER OKUTULUR ? MESLEKTE İLERLEME OLANAKLARI VAR MIDIR ? ÇALIŞMA ORTAMI NASILDIR ?

6 MESLEKİ EĞİTİM SONRASI İLK İŞE GİRİŞTE NE KADAR KAZANÇ ELDE EDİLEBİLİR ?
MESLEKTE İŞ BULMA OLANAKLARI NASILDIR , NEREDE VE NASIL İŞ BULUNABİLİR ?

7 MESLEKİ EĞİTİM YERLERİNİ TANIMALISINIZ !
HANGİ EĞİTİM KURUMLARINDA HANGİ MESLEK EĞİTİMİ SUNULMAKTADIR ? SEÇMEYİ DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ MESLEKLE İLGİLİ EĞİTİM KURUMLARI HANGİLERİDİR ? BU EĞİTİM KURUMLARINDAN NASIL VE NE ŞEKİLDE YARARLANILABİLİR ? EĞİTİM OLANAKLARI NELERDİR VE BÖLGELERE GÖRE DAĞILIMLARI NASILDIR ? MESLEKİ EĞİTİM KURUMLARINA BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR ? MEZUNİYET SONRASI ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ PİYASASI DURUMU NEDİR ? EĞİTİM SÜRESİ NE KADARDIR ?

8 EDİNDİĞİNİZ BİLGİLERİ DEĞERLENDİRMELİSİNİZ !
Sizde var olan yetenekler, ilgiler,fiziksel özellikler,kişilik özellikleri , seçmeyi düşündüğünüz mesleğin gerektirdiği nitelik ve şartlara uygun mu ? Meslekle ilgili çalışma koşulları sizin sağlık durumunuza uygun mu ? Seçmeyi düşündüğünüz meslek sizin beklentilerinize cevap verebilecek mi ? Şartlarınız, seçtiğiniz ya da seçmeyi düşündüğünüz mesleği size kazandıracak olan mesleki eğitimden yararlanabilmenize olanak tanıyor mu ? Ailenizin ekonomik gücü , sizin eğitiminiz sırasındaki harcamalarınızı karşılayabilecek düzeyde mi , ailenizden uzakta , bir başka kentte , eğitiminizi sürdürebilecek misiniz ?

9 İLKÖĞRETİM OKULU / ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
İŞ HAYATI ÜNİVERSİTE Meslek Kursları MESLEK LİSELERİ ÇIRAKLIK EĞİTİMİ GENEL KÜLTÜR EĞİTİMİ VEREN LİSELER İLKÖĞRETİM OKULU


"MESLEK NEDİR ? Meslek ,bir kimsenin hayatını kazanmak için yaptığı,kuralları toplum tarafından belirlenmiş ve belli bir eğitimle kazanılan bilgi ve becerilere." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları