Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

OKUL BAŞARISINDA AİLENİN ROLÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "OKUL BAŞARISINDA AİLENİN ROLÜ"— Sunum transkripti:

1 OKUL BAŞARISINDA AİLENİN ROLÜ

2 ÇOCUKLARIMIZ… Bizim en değerli varlıklarımız… Tüm çabalarımız onların iyiliği için…

3 Öğrencinin Kendisi AİLE OKUL

4 OKUL BAŞARISIZLIĞI: Çocuğun yada gencin, bir eğitim öğretim döneminden daha uzun süre ile hemen her dersten, gelişim düzeyinin ve yeteneklerinin altında başarı göstermesi ve bu başarısızlığı bir türlü telafi edememesi durumudur.

5 Okul Başarısızlığının Nedenleri
Ailenin eğitim hataları; anne baba tutumları arasındaki kararsızlık. Aşırı kısıtlılığa yol açan anne baba davranışları nedeniyle çocukta kendine güven duygusunun oluşmaması. Anne babanın çocuğa yeterli zamanı ayırmaması. Çocuğun sorumluluk almaya ve başladığı işi bitirmeye alışmaması. Aile içi şiddet Kardeşler arasında ayrım yapılması

6 Okul Başarısızlığının Nedenleri
Televizyon, bilgisayar gibi etkinliklerin kullanımına sınırlama getirilmemesi Sportif faaliyetlerin, müzik dinleme, resim yapma gibi etkinliklerin kısıtlanması gereksiz görülmesi. Anne baba arasında sağlıklı bir iletişimin olmaması, Çocuğun ihmal edilmesi ve istismarı Anne babanın kaygı düzeylerinin yüksek olması Çocuk üzerine aşırı beklentiler Anne babanın okula karşı tutumu

7 ÇOCUĞUMUZUN OKUL BAŞARISINA KATKIDA BULUNMAK İÇİN NELER YAPMALIYIZ?

8 Çocuğunuzun sağlık durumu ile yakından ilgileniniz.
Çocuğunuzun temizliğine, kılık kıyafetine dikkat ediniz. Çocuğunuzu yemek yemeden, kahvaltı etmeden okula göndermeyin. Okulu ve öğretmenleri ile sıkı bir işbirliği kurunuz. Anne baba olarak tüm davranışlarınızla ona örnek olunuz. Çocuğunuzu iyi tanıyın, ondan yapamayacağı şeyler beklemeyiniz. Her isteğini yerine getirmemek veya isteklerini çok sınırlandırmamak. Çocuğunuza yeteri kadar harçlık veriniz. Harçlığını mümkünse aylık veya haftalık olarak veriniz. Çocuklarınızı başka çocuklarla ve kardeşleriyle kıyaslamayınız Çocuklarınızı korkutmayınız. Anne baba olarak değişik davranışlar göstermeyin, aynı şekilde davranın.

9 Çocuğunuzun okul yaşantısı ile ilgileniniz, anlattıklarını dinleyiniz.
Çocuğunuzun okul dışındaki arkadaşlarını kontrol ediniz. Çocuğunuzun okul ve öğretmenleri hakkında şikayetleri olursa, onu dinledikten sonra öğretmenlerle görüşünüz. Çocuğunuzun sınıf, şube ve okul numarasını bilin. Ders çalışırken çocuğunuzu ev işi, çarşı, pazar işi için kaldırmayınız. Çocuğunuzu sık sık eleştirmeyin, hele de bunu başkalarının yanında asla yapmayın.

10 Beğendiniz, takdir ettiğiniz taraflarını çocuğunuza söyleyin.
Çocuklarınız arasında ayrım yapmayın, onları kıskandırmayın. Bilmediklerini çekinmeden öğretmenlerine sormaları gerektiğini anlatın. Çocuklarınızın yanında tartışma, kavga, münakaşa etmeyin. Sorunlarınızı çocuklarınızın yanında konuşmayınız. Çocuğunuzun çeşitli sorunları için sınıf öğretmenine ve rehber öğretmenine başvurunuz, başvurmasını sağlayınız. Çocuğunuzun evde ders çalışmasını kontrol ediniz. Ancak sürekli şekilde “ders çalış” ikazı olumsuz etki yapmaktadır. Okula devam durumu ile yakında ilgileniniz. Öğüt vermek yerine örnek davranışlar yapın, gösterin. Aile ve evle ilgili konularda ve sorunlarda çocuğunuzun düşünce ve önerilerini alıp onunla konuşun.


"OKUL BAŞARISINDA AİLENİN ROLÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları