Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇOCUĞUMA NASIL YARDIMCI OLURUM?.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇOCUĞUMA NASIL YARDIMCI OLURUM?."— Sunum transkripti:

1 ÇOCUĞUMA NASIL YARDIMCI OLURUM?

2 Bir kimsenin çocuğunu terbiye etmesi ve
ona edep öğretmesi her gün sadaka vermesinden iyidir. Hz. Muhammed

3 Çocuğunuzun derslerdeki başarısı için
Sayın Veli; Çocuğunuzun derslerdeki başarısı için aşağıdaki hususlara önem veriniz. Çocuğunuzun sağlık durumu ile yakından ilgileniniz. Hastalıklardan bir kısmı, çocuğun hayat enerjisini önemli ölçüde azaltarak onu dermansız bırakır. Bir kısmı ise; doğurdukları devamlı acı ve ağrılar yüzünden Çocuğun ilgi ve dikkatini ders konuları üzerinde toplamasına engel olur. Bu durum çocuğun okul başarısına etki ettiği gibi bazı rahatsızlıkların bilinmemesi veya tedavi ettirilmemesi, bir takım uyumsuz davranışların da sebebi olacaktır.

4 2. Çocuğunuzu kahvaltı ettirmeden veya yemek yedirmeden kesinlikle okula göndermeyiniz. İlköğretimdeki çocuk hızlı bir büyüme ve gelişme dönemindedir. Bu konuda titiz olunuz. Yemeklerini zamanında yediriniz. 3. Çocuğunuzun kılık- kıyafetine özen gösteriniz. Kıyafetlerinin okul kurallarına uymasına ve temizliğine dikkat ediniz.

5 4. Çocuğunuzun en az haftada bir kez el ve ayak tırnaklarının kesilmesini sağlayınız.
5. Çocuğunuzun derslerinin ve davranışlarının daha iyiye yönelmesi için, öğretmenlerle sıkı bir işbirliği kurunuz. Veli toplantılarına mutlaka katılınız.

6 6. Çocuğunuzun okul ve veya öğretmenler hakkında şikâyetleri olursa onu dinledikten sonra önce sınıf öğretmeni ile, daha sonra sorun yaşadığı öğretmen ile sorununuza çözüm bulunamazsa, okul idaresi ile görüşünüz. 7. Öğretmenler öğrencisinden makul olan ders araç ve gereçlerini almasını istemişlerse, bunları zamanında ve yeterince temin ediniz.

7 8-Çocuğunuzun yaşamındaki en etkili çevre aile çevresidir
8-Çocuğunuzun yaşamındaki en etkili çevre aile çevresidir. Çocuk yaşamında en çok etkili örnekleri ailesinden alır. Anne-baba olarak tüm davranışlarınızla çocuklarınıza örnek olunuz. 9-Çocuğunuzu iyi tanıyınız. Çocuklardan yapamayacağı şeyleri istemeyiniz. Onları yeteneklerinin ötesinde başarı göstermeye zorlamayınız.

8 10-Çocuklarınızı başka çocuklarla veya kardeşleri ile mukayese etmeyiniz. Her insanın sahip olduğu nitelikler farklıdır. Onları olduğu gibi kabul ediniz. 11-Çocuklarınızı korkutmayınız. Fazla baskılardan, bedeni cezalardan, olmayacak sınırlamalar koymaktan kaçınınız

9 12-Çocuğunuza yeteri kadar harçlık veriniz
12-Çocuğunuza yeteri kadar harçlık veriniz. Harçlığını mümkünse önce günlük olarak veriniz. Daha sonra bunu haftalık ve aylık yapabilirsiniz. Bunu yaparken çocuğunuzun ihtiyaçlarını göz önüne alarak harçlığını niçin verdiğinizi ona açıklayınız. Böylelikle kendisini yönetmesini öğrenecek ve sorumluluk kazanacaktır 13-Çocuğunuzun okul yaşantısı ile ilgileniniz.Okulda yaptıkları ile ilgili sorular sorunuz.Anlattıklarını dinleyiniz.

10 14-TV izlemede çocuğunuza seçici olma alışkanlığı kazandırınız
14-TV izlemede çocuğunuza seçici olma alışkanlığı kazandırınız. Sürekli TV izlemek çocuğunuzun başarısını olumsuz yönde etkiler. Ancak bunu zor kullanarak değil ikna ederek gerçekleştiriniz.

11 15- Beğenmediğiniz, hoşunuza gitmeyen yönleri kadar, beğendiğiniz takdir ettiğiniz taraflarını da söyleyiniz. Onun kendine güven duymasını sağlayınız. Çocuklarınız arasında asla ayrım yapmayınız. Çocukları kıskandırmayınız. Hepsine sevgi ve ilgi gösteriniz

12 Bir eğitimciye sorarlar: -Çocuk eğitimine kaç yaşında başlamalı
Bir eğitimciye sorarlar: -Çocuk eğitimine kaç yaşında başlamalı ? Pedegog: -Çocuğunuz kaç yaşında ? diye sorar. Adam: -Bir yaşında, der. Eğitimcinin cevabı çok çarpıcı olur: -Bir sene geç kalmışsın dostum!..  

13 Geç kalmamış olmamız dileğiyle...

14 Teşekkür ederim.


"ÇOCUĞUMA NASIL YARDIMCI OLURUM?." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları