Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BÜŞRA KOÇAK PEDAGOJİK FORMASYON 1. GRUP

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BÜŞRA KOÇAK PEDAGOJİK FORMASYON 1. GRUP"— Sunum transkripti:

1 BÜŞRA KOÇAK PEDAGOJİK FORMASYON 1. GRUP 130685010

2 ÖĞRENME ALANI: DEĞERLER VE AHLAK 9. SINIF 5. ÜNİTE DEĞERLER

3 ÜNİTE KAZANIMLARI Bu ünitenin sonunda öğrenciler;
1. Değerleri oluşturan süreçleri sıralar ve kendi değerlerini fark eder. 2. Örf, âdet ve ahlaki değerlerin oluşumunda dinin etkilerine yönelik çıkarımlarda bulunur. 3. Ahlaki değerlerin dinle ilişkisini açıklar. 4. Dinî değerleri doğru anlamanın önemini açıklar. 5. Kişilik gelişiminde dinî ve ahlaki değerlerin etkisini açıklar. 6. Kendi değerleri ile eylemleri arasında ilişki kurar. 7. Toplumu birleştiren değerleri korumaya özen gösterir.

4 5. Kişilik gelişiminde dinî ve ahlaki değerlerin etkisini açıklar.
Şofben tüpünün patlaması sonucunda, Ayşe’nin sınıf arkadaşı Halide’nin elleri ve yüzü yanmıştı. Halide’nin ameliyatı için okulda para toplanıyordu. Eğer hemen eline ve yüzüne müdahale edilmezse yanık izleri kalabilirmiş. Ayşe yedi aydır bilgisayar almak için para biriktiriyordu. Doğrusu ne yapacağını bilemiyordu. ‘‘ Nasıl olsa birileri yardım eder.’’ diye düşündü. Çünkü bilgisayar alması onun için çok önemliydi. Aklı karmakarışıktı. AYŞE NE YAPMALI

5 SİZ AYŞE’NİN YERİNDE OLSAYDINIZ NE YAPARDINIZ???

6 6. Kendi değerleri ile eylemleri arasında ilişki kurar.
KAZLARIN HİKÂYESİ Her yıl havalar soğumaya başladığında kazlar da güneye, daha sıcak yerlere göç ederler. Peki kazların neden «V» şeklinde dizilerek uçtuklarını biliyor musunuz? Her kuş kanadını çırptığında hemen arkasındaki arkadaşına güç verir. «V» şeklinde uçtuklarında her kuşun tek başına uçtuğundan yüzde 71 daha fazla yol kat ederler. Ortak bir yaşam ve ortak bir rüyayı paylaşan kuşlar, hedeflerine daha kolay ve daha çabuk ulaşırlar, çünkü ilişkileri birbirlerine güven üzerine kurulmuştur.

7 6. Kendi değerleri ile eylemleri arasında ilişki kurar.
Kazlardan biri yorulduğunda hızla grubun en arkasına geçer ve öndeki kuşların kanat çırpma gücünden yararlanır. Önde uçan kaz yorulduğunda geriye doğru kanat çırpar ve başka bir kaz başa geçer. Grubun hızı yavaşlamasın diye arkadaki kazlar öndekileri motive edici çığlıkla atar. Son olarak, kazlardan biri hastalandığında veya yaralanıp düştüğünde iki kaz onunla birlikte iner, yardım arar, hastayı korur ve iyileşene veya ölene kadar onunla kalırlar. Ancak o zaman ya yola yalnız devam eder ya da kendi gruplarını yakalamak üzere başka gruplara katılırlar. Birisi arkadan çığlık attığında biz ne yaparız. Birlikte yaşarken kazlardan öğreneceğimiz çok şey var…

8 6. Kendi değerleri ile eylemleri arasında ilişki kurar.
SORULARI CEVAPLAYALIM 1- Hikâyedeki ahlaki değerleri belirleyiniz. Siz bu ahlaki değerleri hayatınıza nasıl aktarıyorsunuz? 2- Toplumda güvenli bir ortam olmadığında ne tür kaygılar hissederiz? Kuşların yaşantılarını da dikkate alarak ailedeki güven ortamının önemini açıklayınız. 3- Akrabalarımız ve dostlarımızdan birinin sorunu olduğunda neler yaparız? Yaşantılarınızdan örneklerle anlatınız. 4- Hikâyedeki kahramanlara birlik ve beraberlik değeri neler kazandırmıştır? Toplumu birleştiren temel değerler doğrultusunda ele alınız.


"BÜŞRA KOÇAK PEDAGOJİK FORMASYON 1. GRUP" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları