Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KONUTKENT İLKOKULU. Comenius, Avrupa Birliği Bakanlığı bünyesindeki Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen ve finanse edilen bir programdır. Uluslararası.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KONUTKENT İLKOKULU. Comenius, Avrupa Birliği Bakanlığı bünyesindeki Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen ve finanse edilen bir programdır. Uluslararası."— Sunum transkripti:

1 KONUTKENT İLKOKULU

2 Comenius, Avrupa Birliği Bakanlığı bünyesindeki Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen ve finanse edilen bir programdır. Uluslararası bir projedir ve dili İngilizcedir.

3 Comenius Programı’nın temel amacı, "Okul Eğitimi" alanında Avrupa ülkeleriyle işbirliği yaparak eğitimde kaliteyi artırmak ve kültürel diyalog ile dil öğrenimini teşvik etmektir.

4 Comenius, farklı Avrupa ülkelerinden okullarla ortak olarak gerçekleştirilen bir projedir. Biz de önceki sene, 8 ortakla bu projeyi hazırladık ve projemizle kendi Ulusal Ajansımıza başvuruda bulunduk. Projemiz, Türkiye çapında başvuran yaklaşık 2000 proje arasından %30’luk dilime girerek kabul gördü.

5 Okulumuzda projemiz, bu konuda koordinatör olarak Bilişim Teknolojileri öğretmeni Zülfiye ORTAÇ ve Fen ve Teknoloji öğretmeni Fatma HASANÇEBİ tarafından yürütülmektedir. Projemiz 2012-2014 yıllarını içerecek şekilde 2 sene boyunca okulumuzda uygulanacaktır.

6 Proje ortaklarımız; Koordinatör ülke İspanya Fransa Slovakya Bulgaristan Yunanistan Romanya Polonya

7  Projemizin adı: “Show me your school, I will show you mine!”  Projemiz amacı: Ortak okulların okul profillerini birbirlerine çeşitli etkinliklerle aktarması, bu şekilde farklı eğitim-öğretim sistemlerinin ve ortamlarının tanınması, desteklenmesi, paylaşılması ve geliştirilmesinin sağlanmasıdır. Öğrenci- öğretmen işbirliği ile yürütülecek olan bu proje sonucunda öğrencilerimiz farklı okul-ülke kültürlerini tanıyacak, yabancı dil kullanımını artırarak iletişim kurma ve teknolojiyi kullanma becerilerini geliştirecektir.

8  Comenius Projemizden Etkinlik Örnekleri; -Comenius Logo yarışması, -Comenius Blog’unu aktif olarak kullanma, -Okulumuzu tanıtıcı bilgisayar sunuları hazırlama, -Okulda geçen bir gününü fotoğraflama ve İngilizce yazarak anlatma, -Okulumuzdaki kutlamaları tanıtıcı video hazırlama, -Okulumuzun çeşitli yerlerinde Comenius köşeleri tasarlama…

9  LOGO YARIŞMASI  Comenius Projemize ait bir logo oluşturmak için tüm ülkelerin kendi okullarında düzenlediği bir Logo Yarışması yapıldı. Okullarda seçilen en iyi logolar, diğer ülkelerin logolarıyla ana proje logosu olmak için yarışacak. Biz de okulumuzda bu yarışmayı düzenledik ve öğrencilerimiz çok çeşitli logolarla katıldı. Seçtiğimiz ilk 3 logoyu en kısa zamanda göndereceğiz.

10  DERECEYE GİREN İLK 3 LOGOMUZ 1. Ceyda ÖKMEN 2. İrem ASKEROĞLU ve Melina SÜRMELİ 3. Tülay Betül AY

11  PROJE ÇIKTILARI Projemiz 2014 senesi sonunda tamamlanacak ve 2 yıl boyunca yapılacak çalışmaların ürünü olarak çeşitli yayınlar, tanıtıcı broşür ve kitapçıklar, yazılı ve dijital albümler gibi materyaller çıkarılacak ve bunun yaygınlaştırılması sağlanacaktır. Projemizin her sürecini çevre halka ve diğer kurumlara yaymak için yazılı ve görsel basın tarafından duyurulabilmesi de önemlidir.

12  Comenius Hareketliliklerimiz ; Her ortağın kendi okullarında projeyi yürütmesinin yanı sıra, zaman zaman ülkeler birbirlerine hareketlilikler düzenleyecektir. Hareketlilik kavramı kişilerin yurt dışına giriş çıkışını temsil eder. Yurtdışı hareketliliklerine katılacak olan öğrencilerin seçimini, proje çalışmalarında gösterdikleri performans ve başarıya göre belirleme kararı verilmiştir.

13  Comenius Hareketliliklerimiz ; Yurtdışı hareketliliklerine katılacak olan öğrenci sayısının artması, gerek proje gerekse öğrenciler için olumlu bir uygulamadır ve ulusal ajans tarafından desteklenmektedir. Ancak bize sağlanan hibe kısıtlı olmakla birlikte hem yurtdışı hareketlilikleri hem de 2 sene boyunca okulda yapacağımız çalışmalar ve çıkaracağımız ürünleri karşılamak zorundadır. Bu nedenle, bu proje kapsamında öğrenci hareketlilikleri için veli desteği ve ayarlanabilirse sponsor desteği gerekmektedir. Her bir yurt dışı hareketliliği bir hafta sürmektedir ve öğrenciler aile yanlarında konaklayacaklardır.

14 Comenius projesi okulumuz ve öğrencilerimiz için büyük fırsattır. Siz velilerimizin de projemize, hem öğrencilerimizin daha aktif ve bilinçli çalışması hem de yurtdışı hareketliliklerine katılabilmeleri açısından destek olmanız bizim için çok önemlidir. Aynı zamanda projemizin tanıtımının yapılmasına yardımcı olmanız okulumuz ve projemiz adına çok faydalı olacaktır.

15 İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.


"KONUTKENT İLKOKULU. Comenius, Avrupa Birliği Bakanlığı bünyesindeki Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen ve finanse edilen bir programdır. Uluslararası." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları