Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Haberleşme ve Bilişim teknolojileri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Haberleşme ve Bilişim teknolojileri"— Sunum transkripti:

1 Haberleşme ve Bilişim teknolojileri
1.ÜNİTE

2 Veri (ing. data), işlenmemiş bilgi veya bilginin ham halidir.
Veri, Bilgi, Bilişim Veri (ing. data), işlenmemiş bilgi veya bilginin ham halidir. Bilgi ise, en basit anlamda verinin işlenmiş şeklidir. Bilgi dendiğinde iki farklı bilgiyi de biribirinden ayırmakta yarar vardır. Statik bir bilgi (knowledge), gönderici tarafından belli bir ortamda karşı taraftaki bir alıcıya iletilirse bilişim adını alır. Bilişim (Information) sözcüğü içinde, bilgi (info) ve iletişim (communication) sözcükleri gizlidir.

3 Veri ve Bilgi farkı Çoğu kez birbirine karıştırılan veri ve bilgi terimleri basit bir örnekle birbirinden ayrılabilir. Veri ve bilgi arasındaki farkı yaş ve doğum tarihi örneğiyle açıklamak mümkündür. Örneğin, doğum tarihi, üzerinde hiçbir işlem yapılmamış ham veridir. Yaş ise bilgi olup, yaş bilgisinin elde edilebilmesi için doğum tarihi ve yaşın öğrenilmek istendiği tarihin bilinmesi gereklidir. Yaşın öğrenilmek istendiği tarihten doğum tarihi çıkarılarak yaş bilgisi elde edilebilir. Verilerin kaynağı bellidir ve çoğunlukla ‘ne’ sorusuyla elde edilebilir. Örnekler, ‘Doğum tarihiniz nedir?’, ‘İsminiz nedir?’, ‘Doğum yeriniz nedir?’ gibi. Ne sorusunu yöneltirken karşı taraftan türetilmiş veri almamak gerekir zira her türetilmiş veri aslında bilgidir. Örneğin, ‘Yaşınız nedir?’ sorusu yöneltilince her ne kadar cevap veri olarak gözükse de aslında veri üzerinde işlem yapılmıştır. O yüzden alınan yanıt veri değil bilgidir.

4 Farklı amaçlar için Kullanılan Günlük Teknolojiler

5 Günlük kullanımda avantaj ve dezavantajı
3.Basamak sayfa 16 ve 17 deki etkinlikleri yapalım…

6 Teknolojik gelişmeler

7 3.Basamak sayfa 18 ve 19 daki etkinlikleri yapalım…

8 Meslek Grupları Bankacılık: ATM Pos cihazı, Pos cihazı, barkod okuyucu, Bilgisayar Kimya, Biyoloji: Elektronik Mikroskop Tıp: Tomografi, MR, Bilgisayar Havacılık: Simülatörler Denizcilik: Radar ve sonar sistemleri Mimarlık: Bilgisayar tasarım programları

9 Teknolojik Gelişmeler

10 Haberleşme

11 Kaynaklar www.turkkod.org www.google.com www.iem.gov.tr


"Haberleşme ve Bilişim teknolojileri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları