Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bu Müze Çanakkale-İzmir yolu üzerinde Ayvacık İlçesi Küçükkkuyu Beldesinde bulunmaktadır. Zeytinin anavatanı olan ve altı bin yıldır zeytinyağı üretilen.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bu Müze Çanakkale-İzmir yolu üzerinde Ayvacık İlçesi Küçükkkuyu Beldesinde bulunmaktadır. Zeytinin anavatanı olan ve altı bin yıldır zeytinyağı üretilen."— Sunum transkripti:

1

2 Bu Müze Çanakkale-İzmir yolu üzerinde Ayvacık İlçesi Küçükkkuyu Beldesinde bulunmaktadır. Zeytinin anavatanı olan ve altı bin yıldır zeytinyağı üretilen Türkiye’de bir Zeytinyağı Müzesi oluşturulmuştur. Müze okumuş, meraklı, zevk sahibi beş insanın girişimleriyle ortaya çıkmıştır. Aynı zamanda fabrika olar                   ak da kullanılan müzede üretilen sabun ve zeytinyağları dünyanın her yanında alıcı bulmaktadır.

3 Türk Evi Etnografya Müzesi Bayramiç İlçesindedir. 17
Türk Evi Etnografya Müzesi Bayramiç İlçesindedir.17.yüzyılda Konya’nın Hadim Kasabasından gelerek Bayramiç’e yerleşen Mustafa ve Ahmet isimli iki kardeş zamanın hükümetinden Bayramiç Sancaktarlığını aldıktan sonra yaptırdıkları konaktır

4 Bayramiç Türk Evi Etnografya Müzesi Fotoğrafları 09. 05
Bayramiç Türk Evi Etnografya Müzesi Fotoğrafları günü çekilmiştir.

5

6

7

8 Biga Halimbey Konağı Kent Müzesi
Biga’da şehir merkezinde bulunan Halimbey Konağı Dört katlı Halimbey Konağının Biga’ya kazandırılması ile bir kültür mozaiğine sahip olan ilçenin çerkez, pomak, muhacir, boşnak, Yörük gibi bir çok kültürü bir araya getirmektedir.

9 Bigalı Atatürk Evi Müzesi

10 Gelibolu Mevlihanesi Yaklaşık 400 yıllık bir geçmişe sahip mevlevihane çok uzak sayılmayacak bir geçmişe kadar faaliyet göstermiş. Uzun bir süre Askeri bölgenin içerisinde yer aldıktan sonra ise 1994 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından satın alınarak onarıma başlanmış, 17 Eylül 2005 tarihinde resmen ziyarete açılmıştır.Mevlihane Çanakakle İli Gelibolu İlçesindedir.

11 Gelibolu Savaş Müzesi Gelibolu İlçe Merkezinde bulunan müze.16 Haziran 2007 tarihinde açılmıştır

12 Troia antik şehri açık hava Müzesi

13

14 Çanakkale Şehitler Abidesi
Çanakkale şehitler anıtı Türk’ün tükenmezliğinin simgesi, birlik ve beraberliğimizin kanıtıdır. Çanakkale savaşlarında şehit düşen yaklaşık 253 bin şehidimizi simgeleyen abidelerin en görkemlisidir Anıtın kapladığı alan: 625 metre kare Ayak sayısı (sutun sayısı): 4 adet Ayaklar arasındaki mesafe:10 metre Bir ayağın ebadı: 7.5×7.5 metre Anıtın kadisinden itibaren yüksekliği: metre


"Bu Müze Çanakkale-İzmir yolu üzerinde Ayvacık İlçesi Küçükkkuyu Beldesinde bulunmaktadır. Zeytinin anavatanı olan ve altı bin yıldır zeytinyağı üretilen." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları