Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ SENATO SUNUMU 03.03.2015.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ SENATO SUNUMU 03.03.2015."— Sunum transkripti:

1 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ SENATO SUNUMU 03.03.2015

2 O Siber Güvenlik ve Uluslararası Politika Konferansı Merkezimiz önderliğinde Hacettepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Topluluğu ve TUBİTAK-BİLGEM işbirliği ile 24 Nisan 2014 tarihinde Beytepe K Salonunda düzenlenmiştir. Katılımcılara sertifika verilmiştir. Yoğun ilgi gören konferansın ikincisinin yapılması talepleri gelmektedir.

3

4 O Merkezimizin Hacettepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Topluluğu ile birlikte düzenlediği "Üç Deniz Havzası'nda Türk Dış Politikası I" başlıklı sempozyum 15 Mayıs 2014 Perşembe günü HÜ-İİBF Tuğrul Çubukçu Salonu'nda gerçekleştirilmiştir. Konferansa Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi’nden uzman konuklar tebliğleriyle katılmışlardır.

5

6 O Merkezimizin Hacettepe Üniversitesi Nükleer Bilimler Enstitüsü ile birlikte düzenlediği "Nükleer Enerjinin Uluslararası İlişkiler Boyutu" başlıklı seminer Yrd. Doç. Dr. Şebnem Udum'un sunumuyla 10 Haziran 2014 Salı günü H.Ü. Fizik Mühendisliği Seminer Salonu'nda geçekleştirilmiştir.

7 O Hacettepe Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi ve Hindistan Kültür Bakanlığı'na bağlı Maulana Abul Kalam Azad Asya Araştırmaları Enstitüsü'nünbirlikte gerçekleştirdikleri "Bölgesel ve Uluslararası Politikada Türkiye" konulu yuvarlak masa toplantısı 8 Aralık 2014 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Toplantıda Hindistan Kültür Bakanlığı'na bağlı Maulana Abul Kalam Azad Asya Araştırmaları Enstitüsü'nün uzmanlarından Anita Sengupta ve Priya Singh, sırasıyla "Türkiye- Orta Asya ilişkileri" ve "Türkiye-İsrail ilişkileri" konularında konuşma yapmışlardır.

8

9 O 9 Aralık 2014 tarihinde Hacettepe Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi ile Hacettepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Öğrenci Topluluğu'nun işbirliğiyle düzenlenen konferansta Hindistan Kültür Bakanlığı'na bağlı Maulana Abul Kalam Azad Asya Araştırmaları Enstitüsü'nün uzmanlarından Anita Sengupta ve Priya Singh'in sırasıyla "Hindistan-Orta Asya ilişkileri" ve "Arap Baharının Söylemi ve Siyaseti: Mısır" konularında sunumlarını yapmışlardır.

10

11 O Merkezimiz ve Diplomatic Academy of Vietnam (DAV) işbirliği ile düzenlenen "Understanding Turkey: Past and Present" başlıklı konferans 4 Şubat 2015 günü Hanoi’de gerçekleştirilmiştir. Konferans’tan sonra Vietnam Sosyal Bilimler Akademisi bünyesinde faaliyet gösteren Orta Doğu ve Afrika Çalışmaları Enstitüsü ile bir yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirilmiş ve iki kurum arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimini de kapsayacak şekilde işbirliği olasılıkları üzerinde çalışılmıştır.

12

13

14 O Merkezimizin TÜBİTAK-BİLGEM ile gerçekleştirdiği Siber Güvenlik ve Uluslararası Politika başlıklı konferansta sunulan tebliğler makale haline getirilmiş, konferans dışından katılımcıların da konuyla ilgili makaleleri eklenerek bir kitap hazırlanmıştır. Çalışmaların sona erdirilmesinin ardından kitabın Üniversitemiz yayını olarak basılması Rektörlüğümüz tarafından uygun görülmüştür.

15 O İlginiz için teşekkür ederiz.


"HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ SENATO SUNUMU 03.03.2015." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları