Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bölüm 9. Yatırm Fonu (Hedge Funds) Yatırım fonu, aktif şekilde idare edilen ve her zaman mutlak iyi bir getiri sağlamayı hedefleyen, yani piyasa inse.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bölüm 9. Yatırm Fonu (Hedge Funds) Yatırım fonu, aktif şekilde idare edilen ve her zaman mutlak iyi bir getiri sağlamayı hedefleyen, yani piyasa inse."— Sunum transkripti:

1 Bölüm 9

2 Yatırm Fonu (Hedge Funds) Yatırım fonu, aktif şekilde idare edilen ve her zaman mutlak iyi bir getiri sağlamayı hedefleyen, yani piyasa inse da çıksa da bunu gerçekleştirmeye çalışan bir fondur. Zenginler ve yatırım şirketleri için dizayn edilmişlerdir.

3 Dünyanın en büyük Yatırım Fonları (Aralık 2010) Fund Assets managed $bn __________________________________________________________________ Bridgewater Associates 60 JP Morgan 41 Paulson & Co 29.0 Man Group40 Brevan Howard Asset Management 32 Paulson & Co32 Highbridge Capital Management27 Soros Fund Management27 Och Ziff Capital Management 26 Blue Crest Capital Management25 Cerberus Capital Management24 ________________________________________________________________ Source: TheCityUK (2011) Hedge Funds

4 Yatırım Fonu Stratejileri Yatırım Fonu Araştırma 39 yatırım tesbit etmiştir. Belli başlı stratejiler: Hisse yatırım fonu-Equity fund (long-short selling) Global varlık yönetimi-Asset mng (daha geniş bakış açısı) Relative value arbitrage (ayni sektörde görece değeri artacak olan hisseleri alır, diğerini satar (Koç alır Sabancı) Olaylara dayalı yatırım (Event-driven investing) satın almalar, indexe yeni giren-çıkan hisseler vs Short sellers (aşırı değerli varlıkları satma)

5 Yatırım Fonu Yatırımcıları Önceleri zengin şahıslar icin dizayn edilen bu fonlara şimdilerde sigorta şirketleri, emekli sandıkları, bankalar, vakıflar gibi kurumlar yatırım yapmaktadır.. Küçük yatırımcıların bu Fonlara yatırım yapmak ancak fonların fonuna (fund of funds) yatırım yapmakla mümkündür. Bu da çifte masraf/komisyon gerektirir.

6 Özel Hisse Fonu (Private Equity) Yeni kurulan şirketlerle, şirket satın almalar için kullanılan fondur. (A public company is taken private for a few years and then either sold to a private buyer or floated on the stock exchange again) Satın almalar büyük ölçüde borçlanarak yapılır.

7 En Büyük Özel Yatırım Fonları - By Total Funds Raised, 2000-2010 Group $bn ____________________________________________________________________ 1 Kohlberg Kravis Roberts (NY) 46.7 2 TPG (Fort Worth, TX) 46.5 3 Blackstone Group (NY) 41.7 4 Carlyle Group (Washington DC) 40.6 5 CVC Capital Partners (London) 37.0 6 Apollo Global Management (NY) 30.6 7 Bain Capital (Boston) 29.1 8 Goldman Sachs Merchant Bank Division 28.8 9 Apax Partners (London) 24.8 10 Advent International (Boston)21.7 __________________________________________________________________ Source: TheCityUK (2011) Private Equity

8 Satınalmaların Nedenleri Bir şirket zora düşer ve bağlı şirketlerde birini satmak zorunda kalır. Büyük bir şirket satın alır ve ayrı bir daldaki şirketini satar. Örneğin Koç Tüpraşı aldı ve Migros’u sattı. Bir işletmenin ilk sahibi emekli olmak ister veya iş hyatından çıkmak ister ve bundan dolayı şirketini satar.

9 Private Equity Investors These include institutions, like insurance companies, pension funds desperate for higher yield, subsidiaries of investment banks and, in the U.S., university endowments like Yale For private investors, the inability to withdraw money quickly is a major disadvantage, together with the minimum funds involved. The best way for them is through private equity investment trusts, a private equity fund of funds and venture capital trusts Investment levels in private equity firms can vary substantially year on year and pretty much reflect the performance of equity markets

10 Yatırım Fonları ve Özel Yatırım Fonlar Birbirlerin Yaklaşıyorlar Son zamanlarda bu iki fonun yatırım alanları içiçe geçmeye başladı. ABD de birçok özel yatırım fonu kendi yatırım fonlarını kurup bu alanda çalışmaya başladılar. Örneğin Blackstone. Bu gelişme manfaat çatışması ile ‘insider trading’ sorularını gündeme getirdi. Bu yaklaşmanın avantajı, bu iki fonun pazardaki trendler ve gelişmeler hakkında bilgi paylaşması sonucu yatırımcıları her iki sahaya da çekebilirler. Dezavantajı ‘insider trading’.


"Bölüm 9. Yatırm Fonu (Hedge Funds) Yatırım fonu, aktif şekilde idare edilen ve her zaman mutlak iyi bir getiri sağlamayı hedefleyen, yani piyasa inse." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları