Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

UZAKTAN EĞİTİM DERS SORUMLUSU : Yrd.Doç. Dr. Yasemin USLUEL KONU : AB’ de Yürütülen Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Bu Çalışmalardan eTwinning Projesinin.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "UZAKTAN EĞİTİM DERS SORUMLUSU : Yrd.Doç. Dr. Yasemin USLUEL KONU : AB’ de Yürütülen Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Bu Çalışmalardan eTwinning Projesinin."— Sunum transkripti:

1 UZAKTAN EĞİTİM DERS SORUMLUSU : Yrd.Doç. Dr. Yasemin USLUEL KONU : AB’ de Yürütülen Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Bu Çalışmalardan eTwinning Projesinin İncelenmesi GRUP ÜYELERİ :  F. Onur YÜLER  Şirin ŞAHİN  M. Eren KOÇAK  Sezgi ABAT  Yahya ÇETİN

2 NASIL BAŞLADI?  Uzaktan Eğitim çalışmalarında uygulamaya dönük çalışmalara 2000’ li yıllardan itibaren daha çok önem verilmeye başlanmış. Daha öneki yıllarda ise pilot uygulamalarla sınırlı kalmış.  Eğitim ve öğretimde BİT(Bilgi ve İletişim Teknolojileri)’ nin kullanılması ve ulusal-uluslar arası okul ağları ile Avrupa milletleri arasında bilgi paylaşımına yönelik Eğitim Konseylerinde önemli ve somut kararlar alınmış.  Finansal desteklerini ise büyük oranda Avrupa Yerel Gelişim Fonu, Avrupa Sosyal Fonu ve Avrupa Yatırım Bankası sağlamış.

3 AMAÇLARI  Avrupa Birliği'ndeki eğitim ve öğretim sistemlerinin kalitesini ve etkililiğini artırmak,  Herkesin eğitim ve öğretim sistemlerine girmesini kolaylaştırmak,  Eğitim ve öğretim sistemlerini dış dünyaya açmak.

4 Avrupa Birliği Ülkelerinde Uzaktan Eğitim Çalışmaları  Dijital okur yazarlığı geliştirme  Sanal Avrupa Kampüsleri  Avrupa'daki okulların ağ yoluyla birleştirilmesi(eTwinning)  Öğretmen eğitiminin geliştirilmesi  Avrupa’daki e-öğrenme için diğer faaliyetler

5 Dijital Okur Yazarlığı Geliştirme  Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin kullanılabilmesi için gerekli olan ilk şey olarak dijital okur yazarlığı geliştirme hedef olarak belirlenmiştir.  Herkesi, okulu, işi ve her türlü idari yapıyı internete taşımayı amaçlamışlardır.  Bunun için her okula bilgisayar ve internet ağları kurulmuş.

6 Sanal Avrupa Kampüsleri  2003'te Atina'da toplanan Avrupa Konseyi Eğitim Bakanları 21. Daimî Konferansı spesifik bir e Öğrenme Programı kabul etmiştir.  Programın spesifik amaçları dijital okuryazarlığı artırmak ve internet üzerinde gerçek kampüsler ve gerçek kardeş okullar oluşmasını sağlamaktır (MEB, 2003; Euractiv, 2005b).

7 Öğretmen Eğitiminin Geliştirilmesi  UE uygulamalarının hayata geçmesi için hizmetiçi eğitime de önem verilmiş.  İlk olarak 1996’ da kurulmuş olan European Schoolnet portalı yeniden düzenlenmiş.  Öğretmenler ve eğitim ile ilgili tüm kişilerin bilgilerini paylaşabileceği bir portal olmuş.

8 Avrupa’daki E-öğrenme İçin Diğer Faaliyetler  MİNERVA Bilgi ve İletişim Teknolojileri kullanılarak e- öğrenme ortamlarını hazırlamak ve açık ya da uzaktan eğitim programları hazırlamak için düzenlenmiştir

9 Avrupa'daki Okulların Ağ Yoluyla Birleştirilmesi  eTwinning nedir?  eTwinning' e katılım?  eTwinning' e hangi ülkeler katılabilir?  eTwinning etiketi?  eTwinning ortaklığında neler yapılabilir?  eTwinning ödülleri?  Neden eTwinning?

10 eTwinning Nedir?  Etwinning Avrupa Birliğine dahil ülkelerdeki en az iki okulun işbirliği yaparak proje geliştirmelerini destekleyen bir internet platformudur.  eTwinning' i ikiz okullar projesi olarak değerlendirebiliriz.  Okullar bu platformda iletişim ve bilgi teknolojilerini kullanarak ortak proje yürütebilirler. Bu uygulamaya katılmak için ücret ödemek ve yüz yüze görüşmek gerekmez.  eTwinning projesi ocak 2005 ta hayata geçirilmiştir.

11 eTwinning' e Katılım  Kayıt olduktan sonra bir kullanıcı adı ve şifresi sahibi olunuyor.  Böylece www.etwinning.net internet adresindeki eTwinning araçları kullanılabilir.www.etwinning.net  Bu araçlarla ortaklar bulunabilir onlarla iletişim ve işbirliği kurulabilir.  Proje için bir ortak bulunduğu zaman twinspace denilen bir alan sahibi olunur.

12 eTwinning' e Katılım  Bu alanda okullar işbirliği içinde çalışmalarını sürdürebilir.  Ayrıca tüm kayıtlı ortaklara resmi eTwinning etiketi verilmiş olur.  Aynı projeyi paylaşacak ortak sayısı sınırsızdır. Birden fazla ortak proje yürütülebilir.

13 TwinSpace Hakkında  TwinSpace’ de neler bulunuyor? * AnasayfaAnasayfa * Çalışma takvimiÇalışma takvimi * Mail kutusuMail kutusu * Sohbet odasıSohbet odası * Haber bölümüHaber bölümü * Proje takımlarına ait özel sayfaProje takımlarına ait özel sayfa  Ayrıca öğretmenlerin yönetici olarak kullanabildiği; * Dosya ve dizin yaratma fonksiyonları, * Web sayfa yaratma, * Forum yaratma, * Dosya arşivleri oluşturma bölümleri vardır.

14 eTwinning' e Hangi Ülkeler Katılabir?  Etwining Avrupa birliği ülkelerini kabul eder.  Avusturya, Belçika, Güney Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Macaristan, İrlanda İtalya, Britanya, Letonya, Lüksemburg, Malta Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya İsveç, Hollanda.  Ayrıca Norveç ve İzlanda da katılabilir. Diğer ülkeler, Bulgaristan, Romanya, Hırvatistan ve Türkiye dahil halen resmen eTwininge katılamazlar.

15 eTwinning Etiketi  Bu etiket okullara ülkelerinde bulunan ulusal destek servisi tarafından verilir. Ortaklık kuran okullar kayıttan sonra bir hafta içinde eTwinning etiketi alırlar.

16 eTwinning Ortaklığında Neler Yapılabilir?  Ortak olan okulların projeleri herhangi bir konuda olabilir.  Proje sınıf aktiviteleri ve bilgi ve iletişim teknolojilerinin bir dengesi olmalıdır.  Projeyi paylaşan okulların ortak müfredatı dahilinde de olabilir.

17 eTwinning Ödülleri  Avrupa etwinning ödülleri yüksek kalitede eTwinning projesi yapan okullara verilir.üç kategori vardır:  Okul işbirliği,  Pedagojiksel yenilik ve  Dijital kaynaklar.  Okullar yarış için kendini kaydettiriyor,projeler Avrupa ve uluslararası çapta uzman kişiler tarafından kontrol ediliyor.  eTwinning web sitesinde bazı ülkelerin ulusal eTwinning yarışmaları duyuruluyor.

18 Neden eTwinning?  İletişim ve bilgi teknolojileri yardımıyla öğrenmeye yeni bir boyut getirilmiş olur ve öğretmenleri ve öğrencileri öğretmeye motive edilmiş olur.  Kültürler arası kaynaşma ve iletişim becerilerini geliştirmek  İletişim ve bilgi teknolojilerini geliştirmesi  Kültürlere ve değerlere perspektif getirmesi  Pedagojik yenilikleri olanaklı kılmak  Öğretmenler, öğrenciler ve tüm okul için ilginç, çekici bir ortam sağlamak  Zamanla gelişen uzun zamanlı projelerin yapılmasını sağlar.

19 eTwinning' e Örnek Bir Proje ÖRNEK PROJE

20 KAYNAKLAR  http://www.europa.eu.int/int/comm/educ ation/index.html  http://www.ua.gov.tr  http://www.abofisi.hacetepe.edu.tr  http://www2.omu.edu.tr/socrates  http://www.ab.ofisi.com  http://www.europeanschoolnet.org/  http://yayim.meb.gov.tr/dergiler/  http://www.etwinning.net

21 ANA SAYFA

22 FORUM TwinSpace üyelerinin takım arkadaşlarıyla tartıştığı bölümdür.

23 MAİL KUTUSU TwinSpace üyeleri burada birbirlerine mail gönderebilirler.

24 Proje takımlarına ait özel sayfa TwinSpace üyeleri burda Twinspace’ lerine davet ettikleri üyelerin profilini, sisteme kaç kere giriş yaptığını ve en son ne zaman giriş yaptığını görebilir, yeni üyeler davet edebilir.

25 ÇALIŞMA TAKVİMİ TwinSpace üyelerinin ortaklarıyla beraber yürüttüğü projeler hakkında planlarını paylaştıkları bölümdür. Herhangi bir tarih tıklanarak o tarihteki bilgiler görüntülenir.

26 HABER BÖLÜMÜ TwinSpace üyeleri burada ortaklarına projeleri veya ilgilendikleri konular hakkında haberler verebilirler

27 SOHBET ODALARI TwinSpace üyeleri burada ortaklarıyla senkron olarak mesajlaşabilirler.


"UZAKTAN EĞİTİM DERS SORUMLUSU : Yrd.Doç. Dr. Yasemin USLUEL KONU : AB’ de Yürütülen Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Bu Çalışmalardan eTwinning Projesinin." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları