Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SICAK PÜSKÜRTME YÖNTEMİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SICAK PÜSKÜRTME YÖNTEMİ"— Sunum transkripti:

1 SICAK PÜSKÜRTME YÖNTEMİ
Sıcak metalin tanecikler halinde metale püskürtülerek yüzeye mekanik olarak bağlanması yönteminin prensibini oluşturur. Başta çinko ve alüminyum olmak üzere kurşun, kalay, bakır, paslanmaz çelik bu yöntemle kaplanır.

2 .

3 SICAK PÜSKÜRTME YÖNTEMİ
.

4 TERMAL PÜSKÜRTME thermal spray plasma

5 TERMAL PÜSKÜRTME

6 TERMAL PÜSKÜRTME

7 SICAK PÜSKÜRTME YÖNTEMİ
Metal kaplamadan önce özellikle büyük konstruksiyonların kum temizlenmesi; çelik yüzeylerinde basma gerilimi oluşturarak gerilimli korozyonu veya korozyonlu yorulma tehlikesini ortadan kaldırır.

8 SICAK PÜSKÜRTME YÖNTEMİ
Bu tür kaplamalar genelde gözenekli olmakla birlikte özellikle çinko ve alüminyumun korozyon ürünleri bu boşlukları doldurarak korozif ortam ile alt metalin ilişkisini keserler. Metal toz veya tel halinde tabancaya beslenebilir.

9 ELEKTROLİTİK METAL KAPLAMA
Uygun bir çözeltide yüzeyi metal kaplanacak parça katot yapılırsa buraya erişen metal iyonları elektron alarak indirgenirler ve metal haline geçerek parçanın yüzeyini örterler. Kaplamanın düzgün, parlak, her yerde kabul edilebilir kalınlıkta olması: kaplama çözeltisinin bileşimine ve kaplama koşullarına bağlıdır.

10 ELEKTROLİTİK METAL KAPLAMA
Genel olarak katyonlardan metal iyonlarının katotda indirgenerek metal haline dönüşmesi istenir. Suyun ayrışarak oksijen gazı çıkışı olabilir.

11 ELEKTROLİTİK METAL KAPLAMA
Çözeltiye katılan inorganik veya organik esaslı katkı maddeleri çözeltinin iletkenliğini arttırırlar, katot yüzeyinde oyuk oluşumunu engellerler, parlak kaplama elde edilmesini sağlarlar veya birden fazla metal iyonunun indirgenmesi sağlanarak alaşım tabakaları da elde edilir.

12 ELEKTROLİTİK METAL KAPLAMA
Çözelti bileşimi veya çözeltiye katılan katkı maddeleri kaplama metalinin korozyon direncini etkiler. Krom kaplama banyolarına katılan selenyum bileşikleri korozyon şiddetini azaltırlar ve nikel-krom kaplı parçanın korozyon ömrünü uzatırlar.

13 ELEKTROLİTİK METAL KAPLAMA
Nikel çözeltisinde metal bünyesine kükürt; Kaplama yüzeylerini çok parlak kaplama imkanı vermekle beraber, nikel kaplamanın çok düşük korozyon direncine sahip olmasının da nedenidirler.

14 ELEKTROLİTİK METAL KAPLAMA
Metalik kaplamaların korozyondan koruma özellikleri alt metali her yerde ve düzgün kalınlıkta kaplamaları ile ilgilidir. Metal kaplamalarda iç gerilimler, gözenekler, inklüzyonlar korozyon direncini azaltan diğer faktörlerdendir.


"SICAK PÜSKÜRTME YÖNTEMİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları