Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PROJE KONULARI ESASLARI Yrd. Doç.Dr. Berk Ayvaz OLASILIK VE İSTATİSTİK II.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PROJE KONULARI ESASLARI Yrd. Doç.Dr. Berk Ayvaz OLASILIK VE İSTATİSTİK II."— Sunum transkripti:

1 PROJE KONULARI ESASLARI Yrd. Doç.Dr. Berk Ayvaz OLASILIK VE İSTATİSTİK II

2 PROJE KONULARI TÜRK İ YE DO Ğ AL GAZ TÜKET İ M TAHM İ N İ TÜRK İ YE ELEKTR İ K ENERJ İ S İ TÜKET İ M TAHM İ N İ (TOPLAM) TÜRK İ YE ELEKTR İ K ENERJ İ S İ TÜKET İ M TAHM İ N İ (SANAY İ İ Ç İ N) TÜRK İ YE SU TÜKET İ M TAHM İ N İ TÜRK İ YE PETROL TÜKET İ M TAHM İ N İ İ STANBUL DO Ğ AL GAZ TÜKET İ M TAHM İ N İ İ STANBUL ELEKTR İ K ENERJ İ S İ TÜKET İ M TAHM İ N İ (TOPLAM)

3 PROJE ESASLARI Projeler birkaç adımda yapılacaktır. Vize: %30 Proje:%25 Ödev: %5 Final: %40 Birinci Adım: Her bir grup ele aldı ğ ı konu için basit bir regresyon modeli kurup SPPS ile çözüm ve korelasyon testlerini yapacaktır. Bu problemi çözmek için ba ğ ımlı ve ba ğ ımsız de ğ i ş kene ihtiyaç vardır. Ba ğ ımlı de ğ i ş ken do ğ algaz, elektrik veya su tüketimi olmak üzere ba ğ ımsız de ğ i ş kenler sizin tarafınızdan bulunacaktır. İ kinci Adım: Tüketim tahminleri için gerekli olan regresyon denklemi bu sefer bir ba ğ ımsız de ğ i ş kene kar ş ılık 2 ba ğ ımsız de ğ i ş ken için bulunacaktır. 1.adım ve 2. adım teslim tarihi: 5 MAYIS 2014 GEÇ TESL İ M ED İ LEN PROJELER DE Ğ ERLEND İ RMEYE ALINMAYACAKTIR. Di ğ er adımlar ve yapılması gerekenler size ayrıca bildirilecektir.

4 İstatistiki verilere ulaşım için kullanılabilecek kaynaklar http://www.tuik.gov.tr/UstMenu.do?metod=kategorist http://www.enerji.gov.tr/EKLENTI_VIEW/index.php/raporl ar/raporVeriGir/4314/2 http://www.enerji.gov.tr/EKLENTI_VIEW/index.php/raporl ar/raporVeriGir/4314/2


"PROJE KONULARI ESASLARI Yrd. Doç.Dr. Berk Ayvaz OLASILIK VE İSTATİSTİK II." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları