Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bekir Coşkun’un kaleminden. 1950'den bu yana Türkiye'de tek parti iktidarı vardır. D emirel Menderes'in su müdürüydü, Ö zal Demirel'in müsteşarı, E rbakan'ın.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bekir Coşkun’un kaleminden. 1950'den bu yana Türkiye'de tek parti iktidarı vardır. D emirel Menderes'in su müdürüydü, Ö zal Demirel'in müsteşarı, E rbakan'ın."— Sunum transkripti:

1 Bekir Coşkun’un kaleminden

2 1950'den bu yana Türkiye'de tek parti iktidarı vardır. D emirel Menderes'in su müdürüydü, Ö zal Demirel'in müsteşarı, E rbakan'ın da milletvekili adayı... T ansu Çiller Demirel'in, Mesut Yılmaz Özal'ın bakanlarıydı.

3 T ayyip Erdoğan Erbakan'ın yetiştirmesi, Ş u anda AKP'de üç bakan Özal'ın bakanları, milletvekili ve teşkilatın bir kısmı da Demirel'in adamlarıdır. D iyelim ki Erkan Mumcu; kolaylıkla ANAP'tan AKP'ye gidip bakan, tekrar ANAP'a dönüp genel başkan olabildi. T ek partidir bunlar. İ simleri, amblemleri, bayrakları, sloganları, kişileri değişse de tek parti sürüp gider.

4 T ümü din-iman sömürüsü yapar, T ümünün tarikatları, şıhları, şeyhleri vardır, T ümü ABD üzerinden gelir, T ümü kendi kendine "milliyetçi-maneviyatçı" der, T ümü bir tek ekonomik modeli savunur, T ümü sermayeden taraftır, T ümü emekçiyi sevmez...

5 T ümü kamyondan yanadır, tümü tren istemez… T ümü betona bayılır, tümü ormandan hazzetmez... T ümü beni uçaklarına bindirmediler. T ümü sözde muhalefetteyken dokunulmazlıkları kaldıracaklarını söylerler, tümü iktidara gelince dokunulmazlıkları kaldırmazlar. T ümünün Unakıtan'ları vardır.

6 T ümünün bir de Ofer'leri bulunur. T ümünün çevreleri zengin olur. T ümünde halk yoksullaşır. T ümü "Ali Dibo sistemi"ni işletir. T ümünden geriye deve yükü yolsuzluk-hırsızlık dosyası kalır. T ümü birbirlerinden hesap soracakmış gibi yaparlar, ama birbirlerinden asla hesap sormazlar.

7 T ek partidir bu, 1950'den bu yana iktidardadır. A slında sizler; aynı partinin adı değişik olanını seçersiniz. S ize iktidar değişmiş gibi gelir. A ma değişmez. S ize arada bir "İktidar değişti ama memleketin durumu niye değişmiyor?" demek düşer. A slında iktidar değişmemiştir, siz öyle sanırsınız.

8 T ümü bayramla gelir. T ümü hüsranla gider. T ümü birdir. T ümü o'dur. V e tümünü siz seçersiniz, SİZ...


"Bekir Coşkun’un kaleminden. 1950'den bu yana Türkiye'de tek parti iktidarı vardır. D emirel Menderes'in su müdürüydü, Ö zal Demirel'in müsteşarı, E rbakan'ın." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları