Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1 HUKUK ve SİYASET OKULU – 8 Şubat 2008 X BAYAN: Biz uluslar arası ilişkilerde… ( Montaj Arası ) Birol BAŞARAN: Ben bütün toplumlarda hukuka ihtiyaç olduğunu,

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1 HUKUK ve SİYASET OKULU – 8 Şubat 2008 X BAYAN: Biz uluslar arası ilişkilerde… ( Montaj Arası ) Birol BAŞARAN: Ben bütün toplumlarda hukuka ihtiyaç olduğunu,"— Sunum transkripti:

1 1 HUKUK ve SİYASET OKULU – 8 Şubat 2008 X BAYAN: Biz uluslar arası ilişkilerde… ( Montaj Arası ) Birol BAŞARAN: Ben bütün toplumlarda hukuka ihtiyaç olduğunu, hukuk içinde yaşanması gerektiğini düşünüyorum ama bazı durumlarda hukukun askıya alınmasına bir zarar yoktur diye düşünüyorum. Bunlardan bir tanesi de Atatürk'ün yaptığı devrimdir yani Atatürk, çok hukuka bağlı olsaydı gidip padişahın önünde selam durması gerekiyordu ki biliyorsunuz bir saatten sonra yok buraya kadar dedi gitti kendi işini yaptı ben padişahı tanımıyorum dedi, bunu da akıllı bir şekilde yaptı, hukuk dışına çıktı ama ülkesini kurtardı.

2 2 HUKUK ve SİYASET OKULU – 8 Şubat 2008 Bu yüzden ben burada hukuka saygı duyan ve hukuk içinde kalınması gerektiğini söyleyenler kişilerin çok şeylerine çok aflarına sığınarak ben öyle düşünmüyorum. Ülke zora düştüğü zaman hukuk dışına çıkılır diye düşünüyorum. ( alkış ) Şener ERUYGUR :... Birol BAŞARAN : ( Gülerek ) Bu kadar alkış aldığımıza göre örgütü kurduk biz. (Salonu dinler ) Evet, evet gerekirse hukuk dışına çıkarız zaten çıkılacağı günler geliyor diye düşünüyorum, neyse o farklı, o parantezi kapatalım. ( alkış )

3 3 HUKUK ve SİYASET OKULU – 8 Şubat 2008 ( Montaj Arası ) Bir karşı devrim hareketi de maalesef oldukça yol almış durumda. Nedir? Hani ülkeye bakarsanız, bu ülkenin parlamentosun da o karşı devrimi savunan insanlarımız var. Başbakan onlardan, Cumhurbaşkanını da seçtirdiler. Türkiye’nin önemli bütün kurumlarını yavaş yavaş ele geçiriyorlar. Hepimiz farkındayız. İşte mesela Yüksek Seçim Kurumu. Kesinlikle ben AKP’nin elinde olduğunu düşünüyorum ve yapılan seçimlerden de çok açıkçası şüpheliyim. Yani ben %46,5’a inanmıyorum. ( alkış )

4 4 HUKUK ve SİYASET OKULU – 8 Şubat 2008 ( Montaj Arası ) YÖK var en son sağ olsunlar YÖK’ü de kaybettik, işte onun da başına bir tane imam getirdiler. Zaten bütün kurumların başına imam getiriyorlar ya da karısının başı bağlı insanları getiriyorlar. ( alkış ) ( Montaj Arası ) 1994 yılında İstanbul ve Ankara Belediyelerini vermiştik ilk defa. İstanbul Büyük Şehir Belediyesini ve Ankara Büyük Şehir Belediyesini vermiştik. Şöyle geriye bakıyorum. 14 Yıl geçmiş. Bu 14 yıl içindeki envantere bakarsak durum çok kötü. Hep geriye gitmişiz, hep vermişiz, hep kaptırmışız.

5 5 HUKUK ve SİYASET OKULU – 8 Şubat 2008 ( Montaj Arası ) Şu günlerde şöyle bir problem oluşmaya başladı diye düşünüyorum. Hakikatten kötü günlerden geçiyoruz ve her gün başka bir şeyle sinirlerimiz tepemize çıkıyor, kızıyoruz işte elimize bayrağımızı alıp bir yerlerde bir mitinglere bir eylemlere gidiyoruz. Burada şöyle bir tehlike var, bir süre sonra bunların yalama olma ihtimali yüksek. Yani şöyle bir düşünce ve umutsuzluğa gidiyor yavaş yavaş insanlar. “Biz gidiyoruz, konuşuyoruz, bağırıyoruz ama sonuçta olan oluyor”. Dolayısı ile yaptığımız pek işe yaramıyor diye. O yüzden hani bu bir savaşsa ya da mücadele ise barutu da iyi kullanmak lazım. Barutu da sık sık boşa atmamak lazım.

6 6 HUKUK ve SİYASET OKULU – 8 Şubat 2008 ( Montaj Arası ) Ben ülkesini seven Atatürkçü insanların şu tehlikeye dikkatli olması lazım. Herkes “rejim elden gidiyor işte mahvolduk, öldük”, doğru rejim elden gidiyor mahvolduk ölüyoruz ama “işte orduyu çağıralım”, “ordu darbe yapsın falan”, şu anda zamanı değil. Ben… ( salondan sesler ) Şener ERUYGUR :...

7 7 HUKUK ve SİYASET OKULU – 8 Şubat 2008 Birol BAŞARAN : Yok yok şu anda zamanı değil. Niye zamanı değil? Ben onu açıklamayı çalışıyorum.Biz 5 yıl boyunca bu AKP Hükümetinin bütün vatan hainliklerini ve ülke satmasını gördükten sonra, ülkeyi tekrar şu anda elimize alırsak krizi elimizde buluruz. Böyle bir problem var. Lütfen o yüzden orduyu biraz rahat bırakın. Türk ordusu biraz kenarda dursun. O ne yaptığını bilir.

8 8 HUKUK ve SİYASET OKULU – 8 Şubat 2008 ( Montaj Arası ) Biz türban konusunda elimizden gelen bütün sivil, demokratik güçlerimizi kullanıp elimizden geldiğince direnelim. Ama krizi bu adamların elinde patlatıyor olmamız lazım. ( alkış ). Çünkü Türk Halkının bunu daha iyi anlaması, bunların bütün yüzlerini görmesi için bunu yaşaması lazım, bunu görmesi lazım. Biz eğer bu günlerde adamlara darbe yapıp ellerinden alırsak adamları hem mazlum yapacağız, hem kahraman yapacağız hem de kriz elimizde kalacak. O yüzden ( salondan sesler )

9 9 HUKUK ve SİYASET OKULU – 8 Şubat 2008 Y Şahıs : … Birol Başaran : Anlamadım. Şener Eruygur : Karşılıklı konuşmayalım lütfen. Birol Başaran : Yani ben kendi düşüncelerimi söylüyorum, sizde kendi düşüncelerinizi söylersiniz. ( Montaj Arası ) ( Başka bir panel görüntüsü ve sesi ). Mümtaz Soysal: Yorgun bütün savaşların yorgunluğuna rağmen hayır ben bunu kabul etmem ve ben bağımsızlık isterim hem tam bağımsızlık.


"1 HUKUK ve SİYASET OKULU – 8 Şubat 2008 X BAYAN: Biz uluslar arası ilişkilerde… ( Montaj Arası ) Birol BAŞARAN: Ben bütün toplumlarda hukuka ihtiyaç olduğunu," indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları