Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Erdoğan’a kızmaya ne hakkınız var... Özay ŞENDİR HaberTürk.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Erdoğan’a kızmaya ne hakkınız var... Özay ŞENDİR HaberTürk."— Sunum transkripti:

1

2 Erdoğan’a kızmaya ne hakkınız var... Özay ŞENDİR HaberTürk

3 Ezanın Arapça okunması yasağı 16 Haziran 1950'de kaldırıldı. O zaman iktidarda Menderes vardı,Tayyip Erdoğan'ın doğmasına ise 4 sene... Aynı Menderes "İstanbul'u ikinci bir Mekke, Eyüp Sultan Camii'ni de ikinci bir Kâbe yapacağız." dediğinde sene 1957'ydi. O zamana kadar ilk ve orta okullara din dersi konmuş,Kuran kurslarının önü açılmış,köy enstitüleri kapatılmış,vekillere "Siz isterseniz hilafeti bile getirebilirsiniz"denmişti. Tayyip Erdoğan o zaman daha 3 yaşındaydı.

4 Menderes liselere de seçmeli din dersini koyduğunda takvimler 1959'u gösteriyordu. İmam Hatip Okulları'nı bitirenlere ilkokul öğretmeni olma hakkı tanındığında sene 1965'ti.

5 Tayyip Erdoğan o zaman sadece 11 yaşındaydı. İmam Hatip Okulları'nı bitirenlere üniversitelere girme hakkı ondan iki yıl sonra tanındı. Yani Tayyip Erdoğan 13 yaşındayken...

6 Milli Selamet Partisi ile CHP koalisyon kurduğunda Tayyip Erdoğan 20 yaşındaydı.

7 23 yaşına gelinceye kadar Türkiye'de 100'ün üzerinde imam-hatip lisesi açıldı. O dönemlerde Başbakan Demirel’in derdi laiklik değil, Milliyetçi Cephe Hükümeti'ni yürütebilmekti. Tayyip Erdoğan 25 yaşına geldiğinde Türkiye'de "Hafta tatili Cuma olsun,nikahları müftüler kıysın" önerisi seslendirildi.

8

9 Başbakan Demirel,ortakları Erbakan ve Türkeş'ti... Çok değil 2 yıl sonra, yani 1981'de askeri darbe lideri Kenan Evren Çanakkale'de "muhterem din adamlarının elini öpeceğini" söylüyordu.

10 Erdoğan 30'una gelmeden camii imamı olarak yetiştirilenlere öğretmen olma yolunun açıldığını gördü.28 Aralık 1989'da üniversitelerde türban serbest bırakıldığında Özal'lı yılları yaşıyorduk. Tayyip Erdoğan o zaman 35 yaşındaydı,Demirel ise siyasetin dinin emrinde olduğundan söz ediyordu. Sonraki yıllarda en fazla imam- hatip lisesi açan lider olmakla övünen Demirel'i de gördük,tarikat liderlerinden destek almak için el öpen genel başkanları da...

11 Sene 2008 oldu.Türban meselesinden dolayı Başbakan Erdoğan'a herkes kızgın. Menderes demokrasi kahramanı olarak anıt mezarında yatıyor. Hemen yakınındaki bir başka anıt mezarda Turgut Özal.

12 Erbakan kayıp trilyon davasının sonuçlarıyla boğuşuyor. Demirel "bir bilen" olarak hala siyaset sahnesinde...

13 Bir arkadaşım "Türkiye'de karşı devrim oluyor farkında mısın?" diye sordu. "58 yıldır olandan farklı birşey olmuyor" dedim. Sizce kim haklı? ozgezgin@yahoo.com


"Erdoğan’a kızmaya ne hakkınız var... Özay ŞENDİR HaberTürk." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları