Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Çınar İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ PLANLAMASI 16/04/2014 2013 – 2014 ÇINAR.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Çınar İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ PLANLAMASI 16/04/2014 2013 – 2014 ÇINAR."— Sunum transkripti:

1 Çınar İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ PLANLAMASI 16/04/2014 2013 – 2014 ÇINAR

2 ORTAK SINAV UYGULAMA TAKVİMİ II.DÖNEM: SINAV TARİHLERİ:28-29 NİSAN 2014 MAZERET SINAVLARI TARİHİ:10-11 MAYIS 2014 SINAV SONUÇLARININ İLANI:HAZİRAN 2014. MAZERET SINAVLARI BAKANLIK TARAFINADAN BELİRLENEN OKULLARDA YAPILACAKTIR.

3 İLÇE SINAV GÜVENLİK KOMİSYONU 1. İsmail ŞANLI - KAYMAKAM (BAŞKAN) 2. Hakan ULUKAYA -İLÇE JANDARMA KOMUTANI (ÜYE) 3. Ayhan ÇAKIR- EMNİYET AMİRİ (ÜYE) 4. İdris ZAMAN– İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ (ÜYE)

4 İLÇE SINAV YÜRÜTME KOMİSYONU 1. Mehmet DEMİR - MÜDÜR(BAŞKAN) 2. Abdurrezzak BAŞAK - ŞUBE MÜDÜRÜ(Üye) 3. Ali AYDIN- ŞUBE MÜDÜRÜ (Üye) 4. Mehmet ŞENGÜL - HALK EĞİTİM MÜDÜRÜ(Üye) 5. Vehbi ÇİN – RAM MÜDÜRÜ (Üye) 6. Enüş BARUT- LİSE MÜDÜRÜ(Üye) 7. Mehmet AKOL AND. - LİS. MDR. YRD.(Üye) 8. Ersin TÜRK - İMAM HATİP LİSESİ MDR. YRD.(Üye) 9. Ali YILMAZ – HEM MDR. YRD.(Üye) 10. Aziz TEKDAL – İHO MÜDÜRÜ (Üye)

5 SINAV ÖNCESİNDE-SIRASINDA VE SONRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR 1.28-29 Nisan 2014 te yapılacak olan Ortak Sınavda, Merkezi Sistem Sınavları yönergesinde dikkat edilecek hususlarda neye dikkat ediliyorsa aynı şekilde sınava ihtimam gösterilecektir. 2.Müfredat eksikliği kalmayacak şekilde planlama yapılmalıdır. 3.Okul Müdürleri genelge gereği farklı okullarda Bina Sınav Sorumlusu olarak görev yapacaklardır. 4.Okul müdür Yardımcılarından bir tanesi kendi okulunda bina sınav Görevlisi olarak görev alacaklardır. 5.Her okuldan farklı Müdür Yardımcıları, ve öğretmenler bina sınav Görevli Yardımcısı olarak verilmiştir.

6 SINAV ÖNCESİNDE-SIRASINDA VE SONRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR 4. Her Okulun Türkçe-Matematik-Fen-İnkılap Tarihi-Din Kültürü ve İngilizce dışında kalan bütün öğretmenlere sınav görevi verilmiştir. Bu sebepten okul müdürleri kendi okullarında bu duyuruyu yapacak ve öğretmenlerin katılımını sağlayacaklardır. - Rapor almamaları hususunda gerekli uyarılar yapılacak. Valilik Sağlık Grup Başkanına hastalığı ciddi olmayanlara izin verilmemesi hususunda yazı gönderecektir. Dolayısı ile mazereti olmayan öğretmenlerin görevlendirmeleri hiçbir şekilde iptal edilmeyecektir. 5. Sınav güvenliği açısından okul müdür Yardımcısı hariç diğer idareci ve öğretmenlere kendi okullarında görev verilmemiştir. 6. Görevli olan tüm öğretmenler ve idareciler görevlendirildikleri okulun Bina Sınav Görevlisinin (Müdür Yardımcısının) telefon bilgilerini kendi okul müdürlerinden isteyecek ve sınavdan önceki gün güzergah ve kalkış saati için Bina Sınav Görevlisi (Müdür Yardımcısı) ile görüşme yapacaklardır.

7 SINAV ÖNCESİNDE-SIRASINDA VE SONRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR 7. Emniyet Tedbirleri açısından bütün okullarda sınav tarihlerinde bir güvenlik görevlisi görevlendirilmiştir. Bu görevliler sınav tarihlerinde en geç saat 08.00 de okullarda hazır bulunacaklardır. 8. Güvenlik görevlileri sınavdan önce binayı kontrol edecek, sınava hazır olduğuna dair tutanak tutacak. Ayrıca sınav kutularının açılması esnasında hazır bulunacak ve imzayı atacak. Olup gerekli emniyet tedbirlerini alacaklardır. Bunun dışında herhangi bir işlem yapmayacaktır. Bir üst araması kesinlikle yapmayacak, sınav görevlileri dışında hiç kimseyi binaya almayacaklardır.

8 SINAV ÖNCESİNDE-SIRASINDA VE SONRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR 8. Bina Sınav Sorumluları ve Bina Sınav Görevlileri dışında hiçbir öğretmenin telefonu açık olmayacak. Telefonlar okul idaresince toplatılacaktır. 9. Öğrenciler sınav salonuna alınırken üst araması yapılmayacak, sınava giriş belgesi, Nüfus Cüzdanı ve sadece üzerlerinde saat özelliği taşıyan alet dışında herhangi bir malzeme ile içeri girmemeleri gerektiği hatırlatılacak. 10. Sınav Salonlarına alınırken, öğrencilerin tedirginlik yaşamaması için Yedek öğretmenler görevlendirilecek

9 SINAV ÖNCESİNDE-SIRASINDA VE SONRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR 11. Sabah en geç saat 08.00 de öğretmenlerle toplantı yapılacak, sınavın güvenli bir şekilde sürdürülmesi için gereken kurallar hatırlatılacak. Sınavda öğrencilerin dikkatinin dağılmaması için zil sistemi sınav günü yapılacak olan sınav saatlerine göre ayarlanacak. Her gün (1. gün: Türkçe –Matematik-Din Kültürü 2. Gün: Fen- İnk. Tar. – İngilizce) 3 sınav yapılacak olup sorular 20 adet, süre 40 dakika ve her sınav sonrası ara 30 dakikadır. Her sınav günü için bir kutu ve her kutuda her sınav için ayrı poşetlenmiş sınav evrakları bulunmaktadır. öğretmenlerin ve idarecilerin çok dikkatli hareket etmeleri gerekmektedir.

10 SINAV ÖNCESİNDE-SIRASINDA VE SONRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR Sınav öncesi Bina Sınav Komisyonu tarafından salon başkanlarının ve gözetmenlerin seçimi mutlaka kura sistemi ile belirlenmelidir. Her sınav için kutudan aday listesi, kişiye özel cevap anahtarı ve kitapçıkları içeren poşet çıkacaktır. Poşetler salon başkanı ve gözetmene imza karşılığı verilir, sınav bitiminde de imza karşılığı alınır. İmza sürküsü kutunun içerisinde bulunup gerekli tüm yerlerin dikkatli bir şekilde imzalanması ve doldurulması gerekmektedir.

11 SINAV ÖNCESİNDE-SIRASINDA VE SONRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR 12. Bütün Öğrencilerin sınava girmelerinin sağlanması için azami çaba gösterilmelidir. 13. Sınava girecek tüm öğrencilerin fotoğrafları güncellenmelidir. 14. Sınava girecek tüm öğrencilerin girecekleri salon ve sıra numaraları kendilerine önceden bildirilmelidir. 15. 5 Mart 2014 ten sonra nakil giden öğrenciler nakil gittikleri okulda sınava gireceklerdir. 15. ÖNEMLİ: E- okuldan sınav bitiminden hemen sonra yapılacak ilk işlem, sınava girmeyen öğrencilerin girmeme sebeplerini girmektir. (mazeretli/mazeretsiz diye) Bunun için sınavdan önceki iki-üç gün içinde veya sınav günü geçerli mazeretlerini okul idaresine bildirenler ancak geçerli olacaktır. Okul müdürlüğünce uygun görülmesi halinde mazeretli olarak girileceğinden sorumluluk okul müdürüne aittir.

12 SINAV ÖNCESİNDE-SIRASINDA VE SONRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR * 90 gün ve üzeri devamsızlık yapan öğrencilere sınav kitapçığı basılmamıştır. Ancak sınav listesinde ismi olmadığı halde bu şekilde sınava girmek isteyen öğrenci yedek salonda sınava alınır. Ve bütün bilgileri tekrar doldurması sağlanır. Sınav bitiminde öğrencinin adı-soyadı ve t.c. si girilerek sınava girdiği belirtilir. 16. Sınavın güvenli bir biçimde yürütülebilmesi için İlçe Merkezindeki bina sınav sorumlularının ve Sınav Görevlilerinin en geç 07.30 da köylerde görev yapan sorumlu ve diğer bütün görevlilerin uzaklık ve güzergah hususlarını dikkate alarak 06.30 dan itibaren okullarında hazır beklemeleri gerekmektedir. Gelen sınav kuryesi sınav kutularını teslim ettikten sonra mutlaka teslim tutanağına imza atmaları gerekmektedir. 17. Öğretmenlere sınavın güvenli bir biçimde yapılabilmesi ve öğrencilerin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları içim hem okul müdürünün hem de sınav günü bina sınav görevlisinin öğretmenleri mutlaka uyarmaları ve ilgili genelgenin okunarak okunduğuna dair tutanağı tutulmaları gerekir.

13 SINAV ÖNCESİNDE-SIRASINDA VE SONRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR 18. Sınav başladıktan 15 dak. Sonrasına kadar gelen öğrenci sınava alınacaktır. 15 dak. Geçen öğrenci o anki sınava alınmayacak. Ve listedeki isminin karşına «girmedi» diye belirtilecektir. Bu listenin bir fotokopisi çekilip bina sorumlusuna teslim edilecek, bina sorumlusu da e-okul üzerinden girmeyen öğrenciyi işleyecektir. Ancak geç gelen öğrenciye ek süre verilmeyecektir. 19. O günlerde çalışacak (gerek kurye işinde, gerek öğrenci taşıma işinde) servis araçlarının şoförleri ile mutlaka önceden toplantı yapılacak ve gerekli talimatlar kendilerine bildirilecektir. * 8. sınıf öğrencisi dışında öğrenci getirmemesi ve en geç saat 08.00 de okulda olması gerektiği vurgulanacak, * 8. Sınıf Öğrencileri için yemek istenecek. Bu öğrenciler yemeklerini yiyecekler.

14 SINAV ÖNCESİNDE-SIRASINDA VE SONRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR * Öğretmenlerden sınav poşetlerini öğrencilerin gözü önünde açmaları istenecek. Sınav bitinceye kadar öğrencilerin dışarı çıkmalarına izin verilmeyecek. Sınav bitiminde sınav evrakları öğrencilerden imza karşılığı alınacak. Sınav dönüş poşetlerine sadece optik okuyucular ve sınav imza sürküsü konacak, kitapçıklar 29 Nisan. Saat 12.00 dan sonra isteyen öğrencilere verilebilecektir.

15 SINAV ÖNCESİNDE-SIRASINDA VE SONRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR Okullarda derslik ve öğrenci sayısı bilgileri güncellenecek. Sınavda öğretmenlerden öğrencilerin başında durmamaları ve hiçbir şekilde telkinde bulunmamaları hatırlatılacak.

16 SINAV ÖNCESİNDE-SIRASINDA VE SONRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR 19. Öğrencilerin o gün için kalem-silgi-açacak- sınava giriş belgesi nüfus cüzdanı ve saat özelliği taşıyan alet dışında her hangi bir araç gereç kitap v.b. Malzeme getirmemesi hatırlatılacak. 20. Veli toplantıları düzenlenecek, sınavın önemi hatırlatılacak. 21. Sınav güvenliği ve sağlığı ile ilgili tereddüde düşülen konularda İlçe Sınav sorumlusu Şube Müdürü Abdurrezzak BAŞAK aranacak.

17 SINAV ÖNCESİNDE-SIRASINDA VE SONRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR 22. Sınavdan bir gün önce okulun temizliği yapılacak Her sınıfta 20 öğrenci girmesine imkan sağlayacak düzenleme yapılacak Her sınıfa « 1 NO’LU SALON,» gibi salon numaraları verilecek. Her sınıfa öğrencilerin yerlerini karıştırmaması için sıralara sıra numarası verilecek. Sıra numarasına öğretmen masasından başlanarak «z» şeklinde numaralandırılacak.

18 SINAV ÖNCESİNDE-SIRASINDA VE SONRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR 23. Sınavda öğrencilere yemek verileceğinden kumanya v.b. İşlemlerin ilgili firmalara önceden haber vermesi sağlanacak. 24. Taşıma işi ile ilgili gerek İlçe Sınav Yürütme kurulunda görevlendirilen, gerekse okullara öğrenci taşıyacak olan servislere gerekli bilgilendirmenin yapılması sağlanacak, ayrıca servis araçlarında gerekli bakım, ikmal, zincir, yakıt v.b. her türlü tedbiri önceden alması yönünde bildirimde bulunulacak.

19 SINAV ÖNCESİNDE-SIRASINDA VE SONRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR Gerek Öğretmen servislerinde olsun, gerek kurye yapacak olan servislerde olsun büyük puntolarla güzergahlarını belirtecek, ön ve arka camlarına sınav günlerine mahsus olmak üzere yazılar yazılacak. (öğretmen servisine, ÖRNEK: (BAYIRKONAK KÖYÜ ÖĞRETMEN SERVİSİ) ÖRNEK: 8. GÜZERGAH (MOLLAPOLAT-BAĞACIK-AĞAÇSEVER) GİBİ

20 SINAV ÖNCESİNDE-SIRASINDA VE SONRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR DİKKAT!!!!!! KURYE İÇİN GÖREVLENDİRİLEN SERVİS ARAÇLARI 28 VE 29 NİSAN 2014 TE EN GEÇ SABAH 06.00 DA İLÇE HUKÜMET KONAĞI ÖNÜNDE HAZIR BULUNACAKLARDIR. KÖYDE SINAV GÖREVİ OLANLAR GÜZERGAHINA GÖRE 06.30 DAN İTİBAREN İLÇE MERKEZİNDE GÖREVİ OLAN BİNA SORUMLULARI ve Bina Görevlileri de 07.40 TAN İTİBAREN OKULLARINDA HAZIR BULUNACAKLARDIR. İLÇE MERKEZİNDE GÖREV ALAN ÖĞRETMENLER İSE EN GEÇ 08.00 DE OKULLARINDA HAZIR BULUNACAKLARDIR.

21 SINAV ÖNCESİNDE-SIRASINDA VE SONRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR DİKKAT!!!!!! BU KONUDA OKUL MÜDÜRLERİ İLGİLİ HERKESE GEREKLİ TEBLİĞATI İMZA KARŞILIĞI YAPACAKTIR. SINAV KUTULARININ DAĞITIMI VERİLEN LİSTEDEKİ GÜZERGAH SIRASINA GÖRE YAPILACAKTIR. OKULLARDA İŞLEMLERİN SERİ VE HIZLI YÜRÜMESİ İÇİN SINAV KUTULARININ TESLİMİ ESNASINDA OKUL İDARECİLERİ KURYEYE YARDIMCI OLACAKTIR.

22 DUYURULAR İlçedeki bütün personeller sınav kuryesi olarak değerlendirilmiştir. Kurye olarak görevlendirilecek olan: Faysal ELALDI- Şeyhmus MEMKEZE-Şeyhmus YAMAN- Ramazan ATLI-İsmet GÜNEŞ-M.Emin GÜNDÜZ-İdris KASİOĞLU’nun Cuma günü (25 Nisan 2014) saat: 14.00 te İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne toplantı yapmak üzere gelmeleri gerekmektedir. Okul müdürleri gerekli duyuruyu yapacaklardır.

23 UNUTMAYALIM!!!!!!!!! -İlçe Sınav Yürütme Kurulu Üyelerinin Toplantı Sonunda Alacakları Belgeler:1. Güzergah Planı 2. Okul Müdürlerinin Telefon Bilgilerini İçeren Liste -Bina Görevlilerinin Toplantı Sonunda Alacakları Belgeler: 1.Sınav Planlama Listesi 2. 2014/6 Nolu Sınav Genelgesi (web sayfamızdan temin edilecek) 3. Ön Çalışma Formu (En geç 25/04/2014 e kadar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Teslim Edilecek.) 4. Telefon Listesi 5. Güzergah Listesi


"Çınar İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ PLANLAMASI 16/04/2014 2013 – 2014 ÇINAR." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları