Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KARALIKTA GÖREBİLİR MİYİZ ? İTEC 5 FAZ PROJE GÖREVİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KARALIKTA GÖREBİLİR MİYİZ ? İTEC 5 FAZ PROJE GÖREVİ."— Sunum transkripti:

1

2 KARALIKTA GÖREBİLİR MİYİZ ? İTEC 5 FAZ PROJE GÖREVİ

3 O İşlerimizi yapabilmek için bulunduğumuz ortamın yeterince aydınlatılmış olması gerekir.

4 O Gündüz, güneş ışınları bulunduğumuz ortamı aydınlatır. Böylelikle etrafımızdaki her şeyi net olarak görebiliriz. Akşam ise güneşin batmasıyla bulunduğumuz ortam karanlık oldu ğu için varlıkları net olarak görmemiz zorlaşır ve ışığa ihtiyaç duyarız.

5 O Örneğin, gece kitap okumayı planlıyorsak bu lunduğumuz ortamda mutlaka ışık olması gerekir.

6 O Bulunduğumuz ortamda ışık miktarı yeterliyse varlıkları daha net görebiliriz. Çünkü görebilmek için ışığa ihtiyacımız vardır. Işığın yetersiz olduğu ortamlarda varlıkları net göremeyeceğimizden farklı algılayabiliriz. Bu durum bazen yanılmamıza neden olabilir.

7 Stadyumlarda gece maç Maden ocaklarında çalışan Sürücüler gece yolculuk yapabil larının kolay yapılması için işçiler baretlerindeki ışık mek için taşıtların farlarını yakarlar. aydınlatma gereçleri kullanılır. İle önlerini aydınlatırlar.

8 O Yeryüzünde hayatımızı devam ettirebilmek için güneş ışığı gereklidir. Bitkiler, besin ve oksijen üretebilmek için güneş ışığı kullanırlar. Işık, canlıların yaşam kaynağıdır.

9 Çevremizdeki Işık Kaynakları Nelerdir ? O Havanın açık ve bulutsuz olduğu bir gecede ormanda yürüyüş yaptığımızı farz edelim. Bu yürüyüş sırasında etrafımızı görmemizi sağlayan nedir ? Hava açık ve bulutsuz olmasaydı bu yürüyüşü kolayca yapabilir miydik ?

10

11 O Hepimiz gündüz, varlıkları Güneş’in yaydığı ışık sayesinde görürüz. Güneş battıktan bir süre sonra görebilmek için ışık kaynaklarını kullanırız.

12 O Bizi Dinlediğiniz İçin Tekkürler …. O Grubun İsmi : Yarasa ( Eylül, Baki, Hira, Fatih )


"KARALIKTA GÖREBİLİR MİYİZ ? İTEC 5 FAZ PROJE GÖREVİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları