Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BEŞİNCİ HAFTA Sağlık ve vücut dış görüntü

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BEŞİNCİ HAFTA Sağlık ve vücut dış görüntü"— Sunum transkripti:

1 BEŞİNCİ HAFTA Sağlık ve vücut dış görüntü
kimyasalları-kremler, dudak boyaları, ojeler ve saç boyaları. 1

2 Cildin yaşlanmasını önleyen kimyasallar
Alfa-hidroksi asitler-glikolik asit, laktik asit. ; Glikolik Asit Laktik asit

3 Eosin, dihidroksi aseton, etil hekzil sinnamat, hidrokinon, risinoleik asit, lipitler, bor nitrür (BN) ve titan dioksit (TiO2) de güzellik kremlerinde kullanılan kimyasallardır. Risinoleik asit: 12-hidroksi oktadek-9-enoik asit

4 Lipozom: Lipit nanoparçacıklardır.
Lipit, yağda çözünür doğal olarak oluşan hidrofobik moleküllerdir. Lipit daha çok yağda çözünen kolesterol, fosfolipidler, yağ asitleri ve yağ asitlerinin mono-, di- ve tri gliseritlerinin özel adıdır.

5 Kastor yağı, risinoleik asit (bitkisel yağ)
DUDAK BOYASI Kastor yağı, risinoleik asit (bitkisel yağ) Lanolin (koyun yünü ekstraktı) Vazelin (petrol rafinerisi yan ürünü) Silikon polimeri Dudak boyası içeriği % Boya TiO Yağ Wax Yumuşatıcı

6 OJE Nitro selüloz uygun bir çözücüde renk verici kimyasallarla karıştırılarak hazırlanır. Çözücü olarak aseton veya asetonitril kullanılır. Tırnak sağlığı için oje içine E-vitamini gibi vitaminler de katılır.

7 SAÇ BOYAMA Kalıcı boyaların esas maddesi kurşun(II) asetattır. Saçın kütikül tabakası açılıp kurşun tuzu içeri nüfuz eder ve proteinin kükürt atomu ile saça koyu renk veren PbS oluşturur. %6 lık hidrojen peroksit sulu çözeltisini içeren; amonyak ve diaminobenzen ile fenilen diamin türevleri içeren farklı ürünler vardır.


"BEŞİNCİ HAFTA Sağlık ve vücut dış görüntü" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları